Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (384)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte raz sa ospravedlníš a hodím ťa cez palubu.“ Od detstva ma fascinuje záhada Bermudského trojuholníka a režisérove horory mám relatívne rád (METRO, IZOLÁCIA, ČIERNA SMRŤ). Toto bolo ale drastické sklamanie, ktorému zlomil väz nepochopiteľný, chaotický a zmätený scenár, ktorý NIČ nevysvetlí a nechá rozčarovaného diváka v podobnom stave, v akom váš pes nechá krtka, ktorého vyhrabe zo zeme a vyhodí na slnko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podobná hříčka s časem jako Los Cronocrímenes (ne, není to spoilerování pointy, toto je ve filmu jasné velmi brzo; a ani ten čtyřminutovej trailer nevyžvanil úplně všechno), podobné prostředí jako Death Ship a podobně diskutabilní rozuzlení jako v Dokonalém úniku. A rozhodně to stojí za pozornost, protože Christopher Smith se každým filmem znatelně zlepšuje (i když mně se hodně líbilo již Metro) - tentokrát jsem v několika chvílích uvažoval dokonce o pěti hvězdách (když se odehrávalo první kolečko). Zas tak skvělé to nakonec nebylo, ale pocit po sledování mám veskrze pozitivní - ačkoli to bude chtít ještě minimálně jednu projekci, abych se ujistil, že ten film dává smysl... Několikrát jsem se při sledování přistihnul, že cítím podobně bezútěšnou "psycho" atmosféru jako u epizody Akt X Dead Calm. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nádherně schizofrenní a halucinační příběh, který jako kdyby vypadl z pera pana Kinga. Přiznám se, že ze všech těch časových smyček nejsem úplně moudrý, ale je mi to fuk, neřeším to, prostě se mi to líbilo a dobře se mi na to koukalo a basta. Filmu byl možná inspirací Nietzsche se svou problematickou myšlenkou "věčného návratu téhož", nebo to byl možná jen spotřební brak a příležitost pro jednu hezkou bloncku ukázat se v tílku. Každopádně ale skvělá relaxačka před spaním, kterou mi pokazily jen dvě věci. Zaprvé - ruční kamera v rukou nějakého škubajícího se dementa, kvůli které dávám hodně slabé čtyři, i když jinak bych šel o hvězdu výš. Narazit to prase na kůl. Zadruhé - onen vládce větrů Aeolus, Římany (a Američany) zparchantělé jméno řeckého Aiola, nebyl otcem Sísyfa, to byl zase jiný Aiolos. Ale koho to dneska zajímá, že jo... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Ingrid:) tak při bleskovém výskytu temného mračna ve mně nejprve zatrnulo; a posléze dolehl i ten tísnivě-tíživý pocit, který se ještě přiživil vstupem na parník AEOLUS. I čím hlouběji se Jess propadala do časové smyčky(připomínající čubičku honící se za vlastním ocasem).., a rotující chvílemi, až do extremismu fata morgány. Shrnuto, podtrženo.. Po smyslu nepátrám a o přestěhování se „Bermudského trojúhelníku“ nepolemizuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jessie (Melissa George) se se svými přáteli vydává na jachtě na otevřené moře. Ztroskotají však a spásu naleznou v podivném parníku z třicátých let bez posádky, který se objeví jako na zavolanou. Jenže po nalodění na něj se začnou dít zvláštní věci. Jessie se tady vyskytne ve dvou verzích, jako hodná a zlá, a všechny vyvraždí. Jessie se ocitla uvězněná v dokola se opakující smyčce, ze které není úniku, ale není jasné, jestli je blázen, nebo se jí to jen zdá, anebo je parník prokletý. Stoprocentní odpovědi se v závěru stejně nedočkáme, ale přesto jsem byl po celou dobu solidně napnutý, protože film nabral pěkné tempo, nebyl ukecaný a vládl vynikající režií Christophera Smithe, který si také napsal scénář. Jeho režie snese ta nejpřísnější měřítka, a pokud je coby scenárista slabší, režijně si může troufnout na cokoliv a klidně na další (mysteriozní) horor. Melisse George jsem její zápornou verzi věřil trochu méně, ale její kladná verze byla překvapivě zajímavější. Nebylo vůbec snadné z té tajuplné smyčky vybřednout, protože režisér sám si na sebe svým scénářem tak trochu ušil smyčku, ale zvládl to v pohodě a předvedl, že je schopný natočit originální horor s předivem tajemna, který uplyne jako voda. Hrozí však, že se divák ve filmu postupně mírně ztratí, což ztíží orientaci v ději. Tedy trochu zamotané, překombinované, ale v konečném vyznění rozhodně zajímavé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama