Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Claw 

všechny recenze uživatele

Nejprve si ujasněme jednu věc! Toto je žánrový film. Pokud na něj půjdete s tím, že se budete dívat na nějaké komorní drama typu "Kmotr", pak budete zklamáni. Scott Adkins v roli ninji Caseyho podává skvělý výkon, a ještě více si upevňuje pozici akčního hrdiny. Pohyby, které tenhle chlapík umí, jsou jako z jiného světa. Příběh je celkem jednoduchý. Amerického sirotka se ujal mistr bojových umění a vychoval z něj nelítostného ninju. Bojové scény jsou z velké části skvěle provedené. Cujoši Ihara je skutečným objevem tohoto filmu. Tenhle chlapík by měl dostat nějakou stálou práci. Také se mi líbí, že je film silně oldschoolově natočený a připomíná ninjovské filmy z 80. let. A teď ty špatné věci... Krev z C.G.I. byla v některých částech super, ale v jiných zase přehnaná. Klouzání s křídly mohli vynechat. V soubojích s meči to C.G.I. už trochu přeháněli. Také mě zklamala postava Namiko. Na současné ženy v akčních filmech byla příliš křehká. Ano, je tam pár kýčovitých hlášek, ale to je součást zábavy těchto filmů. Ve výsledku je to mnohem lepší film než "Ninja Assassin" a byl natočen za zlomek nákladů. Pokud jste příznivci martial arts a filmy s ninji, pak je to film pro vás. Doufám, že se dočkáme více takových filmů, protože tenhle film mi po celou dobu pěkně rozproudil krev v žilách. /70%/ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Totalne debilni becko, u kteryho jsem si myslel, ze musi bejt od rusaku (hraji tam nejaky Donkov, Asenov, Dimitrov. Sotirov atd), ale neni! Od pocatku je pribeh jasne danej a vicemene zbytecnej, je to jenom o ninja bitkach a je to docela prdel. CGI je prumerny, ale nedosahuje (ne)kvalit pulnocnich hororu na Prima Cool, herci jsou spatny a dej nesmyslnej - sektari vyskakujou odevsad jak v arkadovy mlaticce z 90. let, ale proste je to vsechno jedno. Bavilo me, ze behem bitek to kupovali i nevinny civilisti, coz se moc casto nevida. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No uprimne receno je to hovadina ten pribeh je uz tak neuveritelne tragickej a oklepanej ze i na akcni becko je to trochu moc navic od zacatku jsem mel pocit ze je to totalni vykradacka Americkeho samuraje akorat ze z ninjama takze po tehle strance je to vypraskanost nejvyssi dale mi dvakrat nesedi styl rezisera Florentina kterej se podepsal treba pod takovej ultraproser jako Pastyr a abych nezapomnel ta krev uz opravdu nemohla byt digitalnejsi a pusobi to fakt silene takze sem se zblaznil kdyz davam 3* ?! ne tak docela prvni je za Adkinse druha je za Adkinse a treti je za Adkinse ne fakt tenhle borec to jeste nekam dotahne fakticky v soucasny dobe nevim o vetsim zabijakovy a jeho kreace proste staci na udrzeni jakyhokoliv akcniho filmu vlastne z toho co predvadi by se dalo utahnout dalsich 5 filmu hlavne ta bitka v metru je klasa! delka je tak akorat vcas to skonci takze vlastne co si stezuju takhle zabavnou akcni superdemenci uz sem dlouho nevidel ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $194,139▐ ten rozpočet je v tejto akčnej béčkovine cítiť, akcia v pohode prehľadná v tomto smere je na čo pozerať, príbeh jednoduchý a pomste a nedocení, občas aj mierne pritiahnutý za vlasy ale tak to už v takýchto prípadoch býva, herci v rámci možností újdu, ak by režisér bol o trošku zručnejší mohla to byť delikatesa ale aj tak nečakane spokojnosť /50%/ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je nesporne superborec a žiarivá hviezda novodobých martial arts filmov, v Ninjovi však dostal priestor na predvedenie možno tak 50% svojich bojových schopností, čo je dosť prúser. S dlhšími vlasmi a bez "boykovskej" briadky vyzerá ako mladší, svalnatejší brat Bena Stillera a na túto jeho vizáž som si po nadupaných Undisputed 2 a 3 proste nedokázal zvyknúť. Navyše ústredný záporák Masazuka nemá charizmy ani za krajčírsky náprstok a jeho sofistikované ninjovské triky ma omrzeli asi po desiatich minútach. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama