Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

For every day, there is a night, for every world is an underworld and for every hero, there is this guy - his name is Dr. Horrible. Krajší darček svojim fanúšikom Joss Whedon skutočne venovať nemohol. Nielenže tento na televízne pomery hviezdne obsadený internetový muzikál napísal a zrežíroval, ale i napriek tomu, že ho v podstate zafinancoval z vlastného vrecka, sa nebál umiestniť ho počas prvých dní zadarmo na oficiálnu webovú stránku. A je nutné dodať, že sa v tomto žánri orientuje ako ryba vo vode a inteligentne ladenými textami, chytľavými melódiami a vkusnou choreografiou dokáže pohladiť aj dušu diváka, ktorý s jeho tvorbou nikdy predtým neprišiel do styku. "Once more with feeling" je možno iba jeden ale aj "Doctor Horrible's Sing-Along Blog" svojim finále ukazuje, že nie je len chytľavou jednohubkou ale dielom s vlastnou hĺbkou. Len moment ked zaspieva Nathan Fillion nad ležiacim Neillom Patrickom Harrisom "Why" je proste awsome. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na web filmeček je Dr. Horrible neskutečně našláplou záležitostí s velice chytlavými písničkami, příjemným humorem a opravdu nečekaným závěrem. Whedonovi se podařilo obsadit mé oblíbené seriálové herce s vtipným Neilem Patrickem Harrisem v čele, krutopřísným Nathanem Fillionem a hlavně kouzelnou Feliciou Day. Škoda, že se vše odehrálo tak rychle a že se tato minisérie nedočkala většího rozvinutí. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oooo, jak velice pěkně zpííívali :-) Roztomilá jednohubkovitá záležitost vtipně linoucí laciným rozpočtem a roztomile připitomělým příběhem. Ačkoli nepatřím ke skalním fandům Neila Patricka Harrise, rád připustím, že tahle rolička mu ohromně sedla; co mě však na tomhle operetním dílku potěšilo nejvíce byly písně samotné - texty, vložené recitativy a samotné pěvecké výkony. Děkuji pěkně, rád doporučím dál... 70% ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený "seriál", ktorý má AŽ tri dvadsaťminútové diely. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi Barneyho, resp. Neila Patricka Harrisa z HIMYM. Ako sme sa mohli presvedčili už v niektorých častiach tam, spieva vskutku obstojne. Taká malá zlatá jednohubka, ktorá je okrem iného i dobrou paródiou hrdinských komixových adaptácií. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Poněkud střelený muzikálový úlet, který ale získává body do stupnice diváckých sympatií docela snadno. N.P. Harris je ikona, která se (prozatím) neokoukala a pěvecká čísla mají takové grády a vylévají se v nich takové emoce, až člověk začne vzpomínat na jedny zaplivané uličky pařížského Montmartru. Je to fajn nápad, ale dovedu si ho představit roztažený na cca 5-ti dílnou minisérii o čistých půlhodinkách a ta záměrná ‚lacinost‘ (?) mi chvilkami docela lezla na nervy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Omračující paprsek Dr. Horribla, který později přemění na smrtelný paprsek, je omračující zbraň, kterou nosí vojáci Alliance v seriálu Firefly, avšak zde ji má Dr. Horrible obráceně. (HappySmile)
  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)

Reklama

Reklama