foto

Simon Helberg

  • nar. 9.12.1980 (35 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simon Maxwell Helberg sa narodil 9. decembra 1980 v Los Angeles. Do pamäti divákov sa vryl najmä účinkovaním v skeč šou MADtv a terajším stvárnením Howarda Wolowitza, židovského „lámača sŕdc“ v seriáli THE BIG BANG THEORY. Úloha počítačového a komiksového maniaka mu naozaj sadla.

Po boku veľkých hviezd si zahral v seriáli STUDIO 60 ON THE SUNSET STRIP. Objavili sa v ňom napr. Matthew Perry, Amanda Peet či Lauren Graham známa zo seriálu GILMORE GIRLS. Okrem toho má na konte množstvo epizódnych rol v seriáloch ako JOEY, RENO 911! alebo SABRINA, THE TEENAGE WITCH.

raky5

Herecká filmografie

2016 Božská Florence
2015 Hollywood Adventures
2014 Za láskou do Paříže
2013 I Am I
2011 Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví (TV seriál)
Let Go
Selling, The
2009 Seriózní muž
2008 Commentary! The Musical
Dr. Horrible's Sing-Along Blog (TV seriál)
2007 Bezstarostně
Božský Evan
Derek and Simon: The Show (TV seriál)
Maminčin mazánek
Neuvěřitelný život rockera Coxe
Teorie velkého třesku (TV seriál)
The Guild (TV seriál)
2006 Derek & Simon: A Bee and a Cigarette
Nominace na Oscara
Pity Card, The
Studio 60 (TV seriál)
Televizní hrátky
Žhavé nápady
2005 Dobrou noc a hodně štěstí
Life on a Stick (TV seriál)
Unscripted (TV seriál)
2004 Joey (TV seriál)
Moderní Popelka
Quintuplets (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Jake Effect, The (TV seriál)
Mládí v trapu
O'Keefes, The (TV seriál)
Reno 911! (TV seriál)
Tracey Ullman in the Trailer Tales (TV film)
2002 Funkhousers, The (TV film)
Less Than Perfect (TV seriál)
Sexy párty
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
Ruling Class (TV film)
2000 Cursed (TV seriál)
Pobřežní lýtka (TV seriál)
1999 Úspěšný Mumford

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney
2012 The Big Bang Theory: Access All Areas (TV film)
The Big Bang Theory: It All Started with a Big Bang (TV film)
2011 The Big Bang Theory Live! (TV film)
2010 The Big Bang Theory: Set Tour with Simon & Kunal
The Big Bang Theory: Take Out with the Cast of the Big Bang Theory
2009 The Big Bang Theory: Physicist to the Stars
The Big Bang Theory: Testing the Infinite Hilarity Hyphothesis of the Big Bang Theory
2008 The Big Bang Theory: Quantum Mechanics of the Big Bang Theory

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(61)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace