Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvním ze tří duchařských komedií je film Topper z roku 1937. Marion (Constance Bennett) a George (Cary Grant) Kerbyovi jsou mladí manželé. Jdou z jednoho večírku do druhého, pijí, flámují, o nic se nestarají, a pak jedné noci po divokém večírku se zabijí v autě. Ovšem do nebe je nemohou přijmout, pokud neudělají nějaký dobrý skutek. Oba manželé se sledem okolností zaměří na bankéře Cosmo Toppera (Roland Young), kterému jejich pokusy o „dobré skutky“ přinášejí jen pohromu a nedorozumění s jeho drahou polovičkou Clarou (Billie Burke). (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

r007 

všechny recenze uživatele

První film v Caryho kariéře, kdy byl uveden v titulcích na prvním místě. A jeho hrdina byl také prvním v řadě bohatých úspěšných gentlemanů, kteří umí bojovat za svou lásku.Jsou sebevědomí, užívají si života a milují své ženy... Jako komedie je film vynikající, spousta malých drobných žertíků člověku unikne při prvním shlédnutí. A nenudíte se ani podruhé. Některé scény jsou samozřejmě dpst přehnané ( přeměna Cosmovy manželky ), ale to už tak v komediích bývá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařská komedie, která nevyvolá salvy smíchu, ale spíše mírně připitomělý úsměv. Cary Grant a Constance Bennettová si umí užívat a když je rychlá jízda stojí život, usoudí, že musí udělat dobrý skutek. Tím má být proměna uťáplého bankéře ve světáka a samozřejmě se to neobejde bez spousty zmatků. Duchařské triky jsou docela povedené a vtipné a celkově je to neurážející pohodovka. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Milá stará komedie s dnes už zapomenutým britským komikem Rolandem Youngem v roli nepraktického bankéře, jemuž komplikuje život párek duchů. Existují ještě dvě slabší pokračování, Topper se vrací a Topper na cestách, už bez účasti Caryho Granta, který se mezitím stal hvězdou a přestal hrát v levných filmech. 60% ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Začátek je svižný a zábavný. Paradoxně poté, co manželský pár zemře a promění se v duchy, jejichž jedinou snahou by mělo být vykonat dobrý skutek, zábava upadá a klesá k podprůměrné taškařici. Přestože jsou nápad a technické provedení na svou dobu velmi příjemné, poslední zmatečná a unylá půlhodinka film sráží na konečné 3 hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé, že se mi tyhle staré duchařské filmy líbí hlavně proto, jaké jsou zde použity klasické triky, jako prolínání scén, levitace předmětů a podobně. I když je to staré osmdesát let, funguje to krásně. A ano, pak je zde i celkem dobrý příběh s velmi příjemnými herci, kdy Cary Grant je zde ještě za rebela. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film získal dvě nominace na Oscara – za hl. roli Cosmo Toppera – R.Young, a za zvukové efekty – Elmer Raguse. (marťan)
  • Přátelé z onoho světa měli premiéru 16. července 1937 a film se stal komerčně druhým nejúspěšnějším filmem roku. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první film, který Cary Grant natočil jako nezávislý herec (neměl podepsanou žádnou dlouhodobou smlouvu s jakýmkoliv studiem). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama