Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

ic 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný provedení, jako fajn odborně spekulovat, co by se stalo na světě bez lidí, ale těžko se dá předpokládat ten scénář, že lidi prostě zmizí jako lusknutím prstu. To je asi tak reálná představa jako že ze vteřiny na vteřinu bude lidí najednou dvojnásobek, prostě se objeví dalších 7 miliard lidí… prostě kravina. No když to celé odvozují od téhle blbosti, že tam někde bude zapnutá varná konvice a že psi budou zavření v domech… ehmmm, tím to hodně zkazili. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Stokrát lepší než kdejakej katastrofickej film, mít tohle lepší efekty a úvist to někam do nějakýho palace cinemas jako 3D a nějakej special rozličnej od normálních filmů, tak by to podle mě byl hit. Nejsem moc kutil, takže se přiznám, že se nijak nevyznám ve všech těch všeobecných věcech ohledně betonu, železa a podobně. Ale díky tomuhle filmu sem nasbíral tolik znalostí, že kdybych teď stavil barák, tak hned vím, co použít a nepoužít, aby vydržel, co nejvíc. V podstatě nám celej film ukazuje destrukci civilizace od 20-ti po snad 10 000 let :-) Je to dost zajímavej dokument, možná jeden z nejlepších, jaký sem kdy viděl. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Inu inu, je to JSEM LEGENDA bez Willa Smithe a bez těch zmutovaných podivností co se snažil vyléčit. Tak aspoň začíná tenhle pozoruhodný dokument. Je moc pěkné, že místo toho, aby se donekonečna zabývali tím PROČ tady nebudeme, se soustředí na to co se bude dít AŽ tady nebudeme. Vše je navíc podáno tak bezelstně a samozřejmě, až mi to trochu sebralo chuť snažit se čehokoliv dosáhnout. Když vidíte jak strašně nicotná je naše snaha po sobě cokoliv zanechat, zmrazí vám to úsměv na rtech. Opravdu. S chirurgickou pečlivostí nám inženýři, biologové a další odborníci přednaší fakta o budoucnosti i o minulosti. Samozřejmě převážně té americké, takže vidíme zkázu New Yorku, San Franciska, Chicaga, ale do Nového Jičína se nepodíváme ;-). No dobře dobře, je tam Paříž, Řím a pár dalších měst mimo USA. Zajímavé je (člověk by řekl, že se protrhne mnohem dříve), že z moderních lidských výtvorů by asi nejdéle vydržela Hooverova přehrada (jo ta, kde je ukryta Prajiskra) a její zmizení vidíme jako jedno z posledních. Škoda, že si tenhle dokument nevzal do ruky nějáký pracháč a nezainvestoval do efektů, protože s trikama od ILM by tohle byl dokument století (možná... jak jsme se dozvěděli, nemusel by to tak dlouho vydržet). P.S: Ani alieni nás ve vesmíru neslyší. Fňuk. ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

Krásně udělané, stylové a s dobře vybranou tématikou. Tedy alespoň ze začátku, pak už se to jen táhne. Z počátečních scén, jsem i snad…málem slintal, byl jsem nadšenej. Ale pak se to nudně vleklo, podle mého, až s takto dlouhou stopáží ten dokument neuspěl, chvílemi, jako by se tvářil, že neví o čem vlastně je a snaží se odbočovat, aby upoutal pozornost, což teda moc nezabralo, čekal jsem víc, ale i tak... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný a hlavně nesmírně zajímavý námět zabývající se tím, co by se na naší planetě stalo, kdyby lidé vyhynuli. Samotný námět se mi strašně líbil a nabídl mi dost zajímavých informací, bohužel jsem byl zklamaný zpracováním. Skoro půlka filmu je poskládána z digitálních animací, které mi přišly hodně laciné a někdy i trochu zbytečné. Takže za obsah filmu palec nahoru, za jeho zpracování spíš palec dolů, celkově za 3 hvězdy! Mimochodem: když se beton rozpadne a kov zkoroduje, co se stane třeba s plasty nebo se sklem? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama