Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (891)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala nějaký příšerný propadák plný japonských klišé (tím myslím především ty jejich bojové techniky)a vyklubala se nám z toho americká (i když jako přes kopírák od Japonců)fantasy s velice nadějným příběhem. Ono to celé má docela potenciál, ale v závěru dost nevyužitý. Pěkné efekty a zajímavou zápletku se čtyřmi živly bohužel přebíjí neslanost nemastnost doprovázená nulovým charismatem postav a emocemi na bodu mrazu.Zkrátka pěkný obal,ale to co je uvnitř už za tolik nestojí:)Stručně a jasně, je to takovém nijaké. Dokonale vystihující dvě hvězdičky :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shyamalan zřejmě svým větrům už moc nevládne, takže nemile často mu unikne něco, co by mělo zůstat navždy divákem nespatřeno a už tak nějak pokračuje ve svý tradici z poslední doby, kdy jeho filmy nemaj téměř žádnou filmařskou úroveň a já už se přestávám ptát, jak je možný, že točí tak špatně, když jeho první filmy byly skvělý, já se teď začínám ptát, jak je možný, že vůbec natočil dobrý filmy. Tady v podstatě hned od úvodních záběrů a vět je jasný, že Shyamalan absolutně netuší, která bije a posílá na diváka směšný dialogy, trapný proslovy a nerozezná, kdy se jaká scéna hodí a mrská to tam bez ladu a skladu, do toho se né moc výrazný postavy snaží kouzlit, ale vypadá to spíš jako Seagalova připrava k boji a akce se rozjíždí líp až ke konci ,ale jelikož je v ní hlavním vůdcem 12ti letej harant, tak ani triky z toho neudělaj žádnej zázrak. Nečekal jsem moc, ale bohužel i tak mě to trochu zklamalo a to mně přitom stačí málo, když má film dobrej vizuál a slušnou akci. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

3/10 za špičkové triky a slušnou hudbu Jamese Newtona Howarda. Jinak jde přesně o takovou katastrofu, jakou popisovaly recenze na rottenech. Scény na sebe moc nenavazujou, herecké výkony podprůměrné, Dev Patel a jeho filmový otec otřesní a korunu tomu nasazuje konvertované 3D, které ve skutečnosti neexistuje. Dialogy stupidní. Nejhorší na tom je, že se ve filmu NIC neděje, vše popisuje velmi ukecaný voiceover a bohužel to nevylepšuje ani velmi krátká stopáž (nechápu, proč je od Šestého smyslu stopáž vždy stejná). Obávám se, že vznikl naprosto zbytečný film zamyšlené trilogie, která asi nikdy nevznikne, leda tak s jiným tvůrčím týmem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Přijmi odpovědnost. Avatar lidem neubližuje. Musíš proto ovládnout své větry. A spousta další užitrečné orientální filosofie, pronášená zásadně s kamenným ksichtem v sošné pozici kamsi do prázdna. Ona i samotná premisa je na mě moc manga a Shyamalan tomu bohužel nasadil scénářem a režií poslední kérku. Zajímavý momenty vyjmenujete dřív, než řeknete tai-piči, herci vpodstatě nevědí co hrát, jednotlivý repliky ma sebe pořádně nenavazujou, nemluvě o celejch scénách a zvraty v duševních pochodech některejch postav by potřebovaly tlustý vysvětlivky. Nebo aspoň pár scén mezi tím, aby to nepůsobilo tak zkratkovitě. Triky sice ujdou, ale to uvození elementálu nějakým mácháním nebo kopáním vypadá směšně. No, a to je asi tak všechno. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Sledování Posledního vládce větru s sebou nese jednu klíčovou otázku, a sice: stojí ten film za tak strašnou píču kvůli Shyamalanově vzrůstajícímu odloučení od jakýchkoli lidských metod vyprávění elementárního hrdinského příběhu, či kvůli skutečnosti, že nějakého génia napadlo vměstnat do devadesáti minut bezmála osm hodin budování světa, vykreslování postav, nadhazování témat a přípravy budoucích kulervoucích konfliktů? A odpověď? Může za to oboje. Poslední vládce větru je zcela unikátní bezprecedentní celek, v němž se sešly dva samy o sobě příšerné faktory nepochopitelného výchozího omezení a katastrofálních tvůrčích rozhodnutí a usilovnou spoluprací daly vzniknout natolik smradlavé hromadě hnoje, že člověk skoro až musí ten výsledný exkrement obdivovat. Uspěchaný charakterový (ne)vývoj nulově představených postav se pojí s naprosto neuvěřitelným vedením herců, nepřestávající expozice dává pomocnou ruku záměrně zcizující hatmatilce východní filosofie, nezbytně omezený záběr děje je umocňován Shymalanovou neschopností dodat sekvenci nějaký samostatný drive a místo v celku, a takhle bych mohla pokračovat donekonečna, kdyby ke shrnutí oné komplexní sračkoidnosti nestačilo předat slovo původnímu osazenstvu a vzkázat Shyamalanovi Go back to the Fire Nation! And so now that you heard, go ahead, spread the word that the best Avatar ain't that blue pussy turd. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Nakrúcalo sa od marca 2009 a to prevažne v Amerike, v štáte Pennsylvánia. (Greenpeacak)
  • Jedním z důvodů, proč byl Noah Ringer vybrán do role Avatara je fakt, že je vlastníkem černého pásu v Taekwondu. (HellFire)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama