Reklama

Reklama

Námořní průzkumnický sniper Joe Linwood (Ted DiBias) na nějaký čas odešel z práce, a tak se může připojit ke své manželce Robin (Lara Cox) a vycestovat s ní na slavnostní otevření luxusního pětihvězdičkového resortu na ostrově v jižních mořích. Jejich pohádková dovolená však brzy skončí, skupina místních povstalců totiž převezme kontrolu nad resortem a několik hostů, včetně Robin a majitele hotelu, vezme jako rukojmí. Zatímco vyjednávají o výkupném, vůdce rebelů začne postupem času vraždit rukojmí. A hodiny tikají. Joe bude muset vzít věci do svých rukou a pokusit se sám zachránit svou manželku a ostatní přeživší od jisté smrti. Příběh byl natočen v Thajském Phuketu a byl inspirován skutečnou událostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Death race 2 sa nedalo ani nič iné očakávať. Akcia správne dávkovaná, nesmrtelnosť hlavného hrdinu je samozrejmosťou, zrada a víťazstvo dobra nad zlom taktiež nechýbalo. Keď to mám porovnať s jednotkou, Cena ako herec mi viac vyhovoval aj keď dvojka má lepší dej a hlavne krajšiu výpravu. Takže dobrý B-čkový akčný videofilmík, ktorý neublíži a poteší oko krásnou scenériou. 2 z 5 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nebo jakési nepřímé pokračování jedničky. A i bych řekl, že ani toto není správné označení. S jedničkou nemá téměř nic společného, ale to nevadí. Beru to prostě jako samostatný film. No a jak to mám zhodnotit. O něco slabší jak jednička, ale fakt jen o kousek. Jednička se mi líbila, tam byla sice dost přepápená akce, až moc fantastická, kdy hlavní hrdina skákal a okolo něj vše vybuchovalo, finále už bylo slabší, ale i tak jsem tomu da 4* (78%). Tohle má poněkud jiný příběh, jiným směrem se film ubírá. Úvod je celkem dobrý, hned diváka dokáže zaujmout, tak asi 6-7 minut to trvá, je zde akce, pár výbuchl a hned můžem chválit perfektně zvládnutou béčkovou akci. No a pak už začne klasické seznámení s postavami. Takže shrnu herecké obsazení. Hlavní hrdina Ted DiBiase Jr. mě zaujal. Žena hlavního hrdiny také. Zbytek herců celkem v pohodě až na hlavního záporáka, který hrál sice dobře, ale moc nevzbuzoval respekt. Úvod a dialogy - no trvá to přeci jen až do takové 25 minuty. Takže je to trochu natáhlé, ale dá se to přežít. Od 25 minty dojde k obsazení a zajmutí lidí v odlehlém sídle. No zápletka je teda už dosti ohraná, ale určitým způsobem to funguje. Už jen tím, že se furt něco děje. Takže zhruba k 40 minutě započne akce a hlavní hrdina veme spravedlnost do vlastních rukou a bude furt neustále po chvílích akce. Akce je perfektně natoečná, tu nemám žádný problém. Režisér Roel Reiné je opravdu přínosem pro béčkové akční filmy. Za vrcholem jeho kariéry považuji film Smrtící zbran se Stevenem Seagalem. Nebo se mu povedly i filmy, druhý a třetí díl Rallye smrti. No a dál pokračuji k tomuhle dílu. Hudba je slušná, na béčka vydařená. Celkově příběh mohl být teda lepší, únosci a nic bližšího nevíme. Ke konci velká nelogická chyba, kdy nechají únosci rukojmí ve vnitř, kdy můžou utéci, finále bylo akční a i seoubojově se to vyvedlo. Ale úplný konec mohl vystihnout záchranu rukojmích a vděk k hlavnímu hrdinovi. Takže takovéhle chyby se zde najdou. Ale zase má to rychlý spád, furt se tu něco dějě a hlavně je zde akce celkem dost a je výborně natočená. Větší problém s filmem nemám. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Já to lehce zaokrouhlím nahoru a dávám slušných 70% = **** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl Vojáka se mně líbil. Ale to bylo i tím, že John Cena byl bourák. Tady ten Ted už takovou ránu neměl, ale akce byla pořád hodně slušná. Konečně se mi po dlouhé době totiž stalo, že kamera během akce nehrála s mými zrakovými orgány kankán a docela se na ní i nechalo koukat. Dvě hvězdičky v tomhle případě vypadají míň, než skutečně jsou. Co se týče akčních filmů, dlouho jsem neviděl fajnovější. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co je platné, že krom úvodní dvacetiminutovky jde o jednu nepřetržitou akci, když je to tak strašně špatně zpracované. Výbuchy, střelba, souboje, a to vše prakticky bez pauzy, na to asi musí slyšet každý divák, který holduje akčnímu žánru, jaké pak ale přijde rozčarování, když to tak strašně nefunguje. Problém bych v případě Vojáka 2 tedy až tak nehledal v bezduché, naivní a primitivní zápletce, ten je totiž svou nekvalitou zcela očividně převýšen nudně, efektně nepůsobivě a trestuhodně hloupě zpracovanou akcí, a to ať už se jedná o laciné výbuchy, nevídaně směšné, až trapné přestřelky a choreograficky zcela nezvládnuté souboje, navíc vše bez jakékoliv dynamiky a adrenalinu. Hlavní hrdina v podání Teda DiBiase je pak naprosto nevýraznou postavou, k čemuž přispěl i právě samotný DiBiase, oproti kterému je kritizovaný John Cena jako první Voják hotovým Al Pacinem, DiBiase je jen necharismatický, nesympatický a nemastný, neslaný chlápek, který mě jednoduše totálně nebavil, ne-li až svým projevem doslova otravoval. Podobně je na tom ale kompletně celé obsazení, ve kterém mě nezaujala snad jedna jediná postava, ani jeden jediný herec, všichni jen žvatlaj bláboly a tváří se u toho jak Hamleti, no prostě hotový děs. Navíc se to celé bere i až neskutečně vážně, což u jedničky neplatilo a určitě v tomto směru na tom jen získala, a tady to tak svým pojetím sklouzlo jen k naprosto nezábavnému béčku, bez jediného světlejšího momentu. Voják 2 je tak zkrátka nezábavný, laciný, plytký béčko, bez jediného zajímavého momentu. Pryč od toho! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

13 mrtvých a dalších 6 eliminovaných. To je prosím pěkně bilance tajfunu jménem Joe Linwood, který se přehnal skrze jeden malý exotický ostrov. A bylo to představení vcelku příjemné, slušně natočené, samozřejmě s buketem totálního béčka. Vše jede podle šablony, při střelbě se příliš často zásobníky nevyměňují, střelci snad do jednoho mají diagnostikováno dobrých 6 dioptrií na každém oku a kuší asi bez kontaktních čoček. Takové klasické direct-to-video kolapsy. Hlavní hrdina vcelku sympaťák, Lara Cox neuvěřitelně sexy, Michael Rooker to sem tam odlehčuje hláškou. Skoro všechno bylo k vidění už tisíckrát, na druhou stranu mě Roel Reiné nijak neurazil, úplně v pohodě jsem to dokoukal, proto je 50% zcela zasloužených. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako bol film Vojak (2006) debutom pre wrestlingového zápasníka Johna Cenu, jeho pokračovanie je debutom pre iného wrestlingového zápasníka - Teda DiBiase Jr. (Joe Linwood). (beso74)
  • Dalším kandidátem na hlavní roli byl také wrestler Cody Rhodes. (Chris Masters)

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama