Pražský Sherlock Holmes (TV film)
Komedie / Krimi / Krátkometrážní
Československo, 1968, 13 min
Zdeněk Podskalský st.Obsah
Iva Janžurová v hlavní roli příběhu ze staré Prahy o služce, která se ztratila. Malá komedie podle Eduarda Basse. (oficiální text distributora)
hippyman
mno... do 13 minut se asi nedají nacpat zázraky, nicméně vznikne aspoň koukatelná blbůstka s příjemným obsazením... ale jo, dá se. 50%(20.8.2008)
D.Moore
Pražský Sherlock Holmes je sice o něco málo zábavnější než Čirok, jiná nemastná neslaná mikrokomedie podle Bassovy předlohy, ale že by mě nějak nadchl... To se říct nedá. Takže opět dvě hvězdy za herce.(26.2.2012)
triatlet
V Podskalského adaptaci Bassovy soudničky by chyby nenašel pražský, ani londýnský Sherlock Holmes:-)(26.9.2010)
jhrasko
"Dužbábek je nejlepší ! Ten už nerozezná ani lučavku královskou." Na druhý raz ešte lepšie než premiérovo. Roztomilá jednohubka zo starej Prahy.(18.9.2010)
Zakk
Zadržený ožrala:"..přísahám, pánové, já už nepiju!..říkala, že si mám dát jedno a být v osm doma...anebo dát si jich osm a být v jednu doma?"....:):)(20.8.2008)
5150
Příjemné setkání se známými herci v detektivním mini-příběhu, kterému nechybí humor ani chytrá pointa.(22.8.2008)
Bohemák
Z takových krátkých a veselých věcí by měli na Silvestra postavit celé vysílání. Opravdu vtipné a docela chytré (ono je znát, když za námět poslouží osvědčená povídka E. Basse nebo nějakého jiného opravdového spisovatele).(17.9.2010)
sator
Prima pidipříběh ze staré Prahy.(14.12.2010)
fragre
Jen taková televizní drobnost, ale je v ní více hereckého umu než v tuctu dnešních nekonečných seriálů. Lahodná jednohubka.(5.12.2010)
mikulem
Jediná chyba tohohle dílka je, že je tak krátké. Bavil jsem se jako nikdy.(22.3.2009)
WScully
Příjemná oddechová komedie, u které mi krátká stopáž vůbec nevadila. Kdyby se vytvořil celý seriál, který by se převážně odehrával na policejní stanici a s touto samou sortou charakteristických postaviček představovaných těmi samými herci jako v tomto krátkém filmu a který by měl stejnou stopáž, bylo by docela možné, že by vznikl kultovní český ''sitcom''.(16.9.2010)
swiss
Zábavná hříčka...(5.1.2011)
mrLotus
Plně využitych 13 minut.Bonbonek pro fainšmekry.(20.8.2008)
Romadoor
To máte z lidí jo? Mrtvejch.....:)(14.3.2011)
Ludva
[2010-11-19] *(22.11.2010)