Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Phillo 

všechny recenze uživatele

Príklad toho, že isté témy možno omielať stále dokola a formálne v podstate stále rovnako, no aj tak budú mať vždy čo ponúknuť. Konkrétne v tomto prípade skvele hrajúce herecké osadenstvo, dobrú hudbu a niekoľko naozaj silných momentov. Eyre to zvláda na jednotku, momenty aj celok graduje dokonale, dokonca pri konečnej "poslednej" večeri som mal zimomriavky. Avšak skutočnosť, že z celkových 90 minút má aký taký emocionálny podklad asi tak posledných 20 min, nemôžem ísť s hodnotením vyššie. A to hrá Laura Linney ako o život a Liam Neeson chytá druhý (resp. pre mňa zaujímavejší) herecký dych. 65% (MFF Bratislava 08) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Díky závěru za *, ale s bídou. Tenhle film doplácí na to, že se od začátku tváří jako div ne nějaké mysteriózno, a nakonec se z toho vyklube rodinná selanka, kde si všichni odpustí, co jsme si, to jsme si, život jde dál. O zvratech těžko mluvit, většinu "zvratů" tuší zlkušenější divák tak dlouho dopředu, že se k jejich odhalení pronudí. Viz třeba heslo k fotkám, to by napadlo i idiota zkusit hned napoprvé, to, které bylo celou dobu na očích. A takhle to pokračovalo celý film. Ani ty psychologický kecy, co se sem tam objeví, nejsou nijak na výši ("člověk má žít okamžikem", "musíme vidět v sobě a druhých to pozitivní"...), takže na tomto poli film nijak neohromí. Po skončení snímku mám pocit promarněné šance, kde se dalo zaplést osudy víc a lépe, vybudovat větší napětí, propracovat víc psychologii postav než jen prvoplánově na povrchu, avšak nestalo se. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Příběhová linie je zajimavá jen do poloviny filmu, od té chvíle schází nějaký větší záchytný bod. Naštěstí má Druhý muž daleko lepší herecké obsazení. Zejména Liam Neeson ve své roli vyniká nad všechny postavy a bezkonkurenčně dělá z tohoto dramatu koukatelnější snímek než jakým ve skutečnosti je. 55% ()

Toto odpad!

všechny recenze uživatele

No načo točia takéto filmy?! Nadrbú tam hviezdne obsadenie a myslia si, že týmto to hasne. Nudné ako PŠM, umrmlané ako modlitby pri Múre nárekov ...Tiež nechápem chlapov, ktorí idú pozabíjať milencov svojích žien. Veď keď suka nechce, pes neskočí. Dopozerať film bolo väčšie utrpenie ako rakovina Laury Linney. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas v roli záhadného cizince, po jehož totožnosti pátrá Liam Neeson a mezi nimi stojí krásná Laura Linney - tak by se dal stručně shrnout obsah. Pro Lauru mám odjakživa slabost a Liam je velkým hercem. Antonio svým hereckým umem příliš nezaujme, ale na tuto roli se vcelku hodil. Tedy sumasumárum 55%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Veľký kasový prepadák, ktorý zarobil len 1 milión dolárov, hoci rozpočet bol 15 miliónov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama