Reklama

Reklama

Bernhard Schlink

Bernhard Schlink

nar. 06.07.1944 (79 let)
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen, Německo

Zajímavosti (5)

  • Spisovatel, právník a soudce. (Duoscop)

Předčítač (2008)

  • Schlinkův stejnojmenný román se odvíjí chronologicky ve třech jasně oddělených částech, ale scénář se od tohoto schématu distancuje a skáče v čase. (Taninaca)

Předčítač (2008)

  • Filmová práva získal v roce 1996 Harvey Weinstein se společností Miramax Films. Na jeho žádost se v projektu angažovali Anthony Minghella a jeho produkční partner Sydney Pollack. Bylo zamýšleno, že by Minghella napsal scénář a posléze film i režíroval. Divadelní scenárista sir David Hare, který se později proslavil nominací na Oscara za scénář k filmu Hodiny (2002), byl také jedním z těch, kteří četli Schlinkovu stejnojmennou předlohu, a toužil po tom ji adaptovat. Protože Minghella právě slavil fenomenální úspěchy s Anglickým pacientem (1996) a měl na starosti několik dalších rozsáhlých projektů, obrátil se na Harea a požádal ho, aby napsal scénář. (Taninaca)

Předčítač (2008)

  • Částečně autobiografická, stejnojmenná kniha berlínského profesora práv Bernharda Schlinka vyšla v roce 1995, byla následně přeložena do 40 jazyků a stala se první německou knihou, která se vyšplhala na vrchol žebříčku bestsellerů deníku New York Times, a všeobecnou pozornost si získala v roce 1999, kdy ji Oprah Winfrey doporučila v segmentu "Oprah's Book Club" svého pořadu Oprah show (od r. 1986). (Taninaca)

Spisovatel

Filmy
2012

Das Wochenende - kniha

2008

Druhý muž - povídka

 

Předčítač - kniha

1991

Der Tod kam als Freund (TV film) - kniha

Host

Pořady
2003

Unsere Besten

Reklama

Reklama