Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto by si režisér na začátku kariéry asi nedovolil, nadělal by si v Hollywoodu dost nepřátel a je třeba si jeho odvahy natočit veskrze politicky angažovaný snímek vážit. Je to hodně velká prdel (a tím nemyslím onu Melounovu), ale také se dotýká mnoha témat z konzervativního pohledu což jinde neuvidíte. Těch památných momentů je mnoho (teroristi, Kuba, radikální křesťané, Hitler, liberální univerzity, ochránci lidských práv-zombie). Moore je zparodován dokonale, nicméně sranda z jeho tělesné postavy či jeho všudypřítomného fackování mi přišla už poněkud low. Vysoce interesantní snímek pokud jste trochu do americké politiky:) ()

jesus666 

všechny recenze uživatele

Ja osobne toto dielko považujem za metaparódiu. Možno je to spôsobené sentimentom k Zuckerovi, ale ja osobne si nemyslím, že sa snažil touto paródiou glorifikovať USA. Skôr sa mu to parodovanie Moore-a vymklo z rúk. Každopádne mám z celého filmu pocit, že Zucker stráca energiu a predovšetkým invenciu. Nechcem nad ním definitívne lámať palicu, takže počkám na Scary Movie 5. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Alespoň jsme zničili auto nevěřících psů........... Taliban potřebuje Hollywood a režiséra, který by pro ně natočil náborové video pro nové teroristy. Scéna ve 22 minutě je skvělá a vlastně hodně mrazivá....JFK vystupuje z televize. CITÁT - Navštíví tě tři duchové........... Film obsahuje cesty časem. Navštívíme například rok 1938 19. září, kdy slabošský anglický premiér Chamberlain podepisuje s Hitlerem smlouvu o vydání zemí v Evropě i s Československem a Polskem a dalších zemí, které nedokáže ani vyslovit. CITÁT - Já bych vraždil za film............ Čím déle jsem na příběh koukal a poslouchal ho, tím méně mne bavil. Ano má to název Bláznivá střela a hraje zde vypravěče Leslie Nielsen, ale z původní trilogií to nemá vůbec nic společného. Tak jsem tak nějak přestal chápat, zda je to komedie, parodie, pro nebo proti teroristický film nebo pro či proti válečný příběh nebo snad dokonce zda je pro nebo proti americkému snu. Měl jsem v tom zmatek a nevěděl, zda se smát nebo být smutný. Došlo to až tak daleko, že jsem se nudil a čekal milostivě na konec. CITÁT - Nezkoušej vyléčit anděla smrti............ Tak jsem se trochu zasmál až ke konci. Při scéně "já se o ně postarám" jsem se válel smíchy a topil se v slzách. Jinak klasická scéna. CITÁT - Bůh žehnej Hollywoodu.......... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na oslavě Dne nezávislosti vypráví dědeček (Leslie Nielsen) svým vnoučatům zajímavý příběh - po vzoru Grinche, který chtěl zničit Vánoce, žil byl jeden režisér dokumentárních filmu, Michael Malone (ehm Moore), který chtěl zničit Den nezávislosti. Za pomoci duchů různých amerických hrdinů ale zjišťuje, že Amerika je to nejlepčí na světě, a ani finance teroristů nestojí za to, aby stál proti svému lidu ... Ehm ... odkud začít. To že český distributor pojmenoval film značkou známe série je prasárna největšího kalibru (ale přiznám se, že to fungovalo a že jsem taky čekal Franka Drebina po letech). To že si film zcela nepokrytě utahuje z Michaela Mooreho mi tolik nevadí (to je asi Zuckerova osobní věc), i když semtam překračuje meze slušnosti. To, že si film utahuje z teroristů mi už vůbec nevadí (trochu mi to připomělo Bollův Postal), ale takhle se na ně musí. Co mi ale vadí je to, že film nemá žádnou dějovou linii, a že jde o splácaninu od začátku do konce, bez jakýchkoliv vtipných scén (žádná mi neutkvěla v paměti). Obsazení Leslie Nielsena jen proto, aby mohl být v titulcích je taktéž příliš prvoplánovité... Ach jo, Davide, co to vyvádíš... ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs. Zajímalo by mě, kde je v tom ta inteligentní satira, ať už pacifistická, nebo konzervativní. Je zajímavé, že jsou si oba tábory jisté, že je vyznění filmu na jejich straně a nadšeně to kvitují. Aniž by si ovšem uvědomily, že se tím chytly do stejné pasti naivity a zaslepenosti, ze které obviňují své názorové protivníky. Čtvrtý díl Bláznivé střely žádnou myšlenku nemá. Scénář se otírá o všechno a Michael Moore má jen tu smůlu, že se přiživuje na jeho popularitě. Takže ne, tohle není ani výsměch opozici bývalého prezidenta Busche, ani přemrštěná reflexe ultra patriotistické Ameriky, to je ryzí odpad s asi třemi vtipy a tunou rozpačitých trapných rádoby fórků. David Zucker po Scary Movie 3 & 4 definitivně ztratil glanc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Podľa dátumu na náhrobku sa Michael Malone (Kevin P. Farley) narodil 20. apríla 1952. V ten istý deň, akurát v roku 1889, sa narodil aj Adolf Hitler. (m.a.t.o.)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama