Reklama

Reklama

Zákulisí

Obsahy(1)

Fatty a Buster pracují jako kulisáci ve varieté. Jednoho dne herci začnou stávkovat a tak šou pro diváky musí udělat ti dva packalové a to by nebyli oni, aby to neudělali po svém... (Morien)

Recenze (11)

classic 

všechny recenze uživatele

Tí dvaja legendárni blázni, či bývajú aj traja, sú väčšinou vždy perfektne zohraní, nech sa nachádzajú kdekoľvek, ale tentokrát sa mi zdala táto spolupráca, ako najmenej zaujímavá z mojej strany, aj tak som najradšej, keď je Frigo SÓLO, tak vtedy sa dejú iné, fantastické gagy. Triumfuje a exceluje. Už čoskoro sa budem chytať za brucho. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "He ain't such a bad fellow."     Fattyho groteska, v ktorej sú už s Busterom rovnocenní partneri (a trápny Al je konečne niekde v úzadí). Je to dosť kolísavé, čo sa úrovne humoru týka, striedajú sa tu priemerné a veľmi vydarené gagy. Ako vrchol grotesky vidím pasáže s excentrickým tanečníkom, s mocnou asistentkou a hlavne s tancom Fattyho s Busterom (či skôr s Busterou), nasledovaný Busterovou parádnou akrobatickou kreáciou. Videná verzia z roku 2015 s výbornou a veľmi rozmanitou hudbou Roberta Israela, ktorá veľmi dobre ladí s obrazom. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Lepič plakátů Fatty se potýká s chutným lepidlem a s překážejícím chlapcem, později neuměle napodobuje excentrického tanečníka. Mezitím si Buster Keaton coby kulisák zkouší svou nepřekonatelnou zdánlivou chůzi po schodech. Společně se pak snaží zneškodnit siláka, který se chová despoticky ke své krásné pomocnici. Ve druhé půlce filmu herci stávkují a tak to za ně musí vzít Fatty s Busterem. Dost bizarní kus se neobejde bez mnoha chyb a destrukce kulis (gag s padající stěnou později dokonale využil Keaton v Plavčíkovi na sladké vodě). Vše končí rvačkou s žárlivým silákem. Jedna z nejlepších grotesek tria Arbuckle – Keaton – St. John, která se vyrovná i pozdějším sólovým Keatonovým filmům. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže byl rok 1920, kdy Buster Keaton začal režírovat a hrát hlavní role, tím byly filmy s ním a Fattym Arbucklem lepší. Konkrétně tenhle je velmi nápaditý, téměř neustále se v něm něco vtipného děje a Buster Keaton se tím metáním kozelců, houpáním na balkon a třískáním siláka sekerou očividně rozcvičuje a připravuje na velké věci. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré vtipné komédie zo začiatku 20. storočia, no tu som sa zasmial raz. Nebolo to to čo som od Keatona očakával. Film má podľa mňa nevtipný a divný príbeh. Na druhej strane je to množstvo zaujímavých originálnych vynálezov (napr. hviezda) a veľmi dobrá klasická jazzová hudba, ktorú mám veľmi rád. Inak je Back Stage len ukážka toho ako by zákulisie nemalo vyzerať. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scénu s padajúcou prednou stenou domu si Buster Keaton zopakoval aj vo svojom filme Plavčík na sladkej vode - avšak s tým rozdielom, že to bola skutočná stena a nie papierová ako tu. (Gor'seye)

Reklama

Reklama