Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

boshke 

všechny recenze uživatele

Je třeba říci, že tenhle seriál na první dobrou šanci divákovi dát nechce. Jako milovníku britcomů mi padl do oka i díky vysokému hodnocení (84%) a oblíbenosti (166.). Po prvním díle jsem si říkal "Krista, co to je a jak to někomu může připadat vtipné?!". Na nějakou dobu jsem ho po pouhém jednom díle odložil, zachránila mne (nebo Dona?) má vlastnost, že (skoro) každému seriálu dám alespoň jednu sérii šanci, než ho spláchnu do hajzlu. Ani po první sérii nepanovalo nadšení, byla to spíš taková setrvačnost aneb "co mám staženo, trvá cirka půl hodiny a můžu si pustit k obědu?"... Seriál je to vskutku atypický, Don je opravdu neskutečné hovado (ano, ostatní komentující nelžou :)), ale postupem času si ho tak nějak nejde nezamilovat, stejně jako další bizarní postavičky jako Goluma nebo Eddieho. A byť jsem si seriál moc užil a rád se na něj někdy podívám znovu, asi bych ho zcela upřímně nikomu nedoporučil. Na to je až příliš specifický... :) 100% (1.-3. série - 100%) ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Britové. Nikdy se jich nenabažim. anyway... je osvěžující sledovat hlavního hrdinu co je naprostý "dickhead" myslící svýma koulema. Sice nikoli doslovně, ale je to zaručený způsob, jak uplatnit ostrovanské čerňáky. Na druhou stranu je zde humor docela mainstreamovější. Není to černota jako v Black Books, nebo Big Trainu. Druhá sezona přibyla na váze dávkou správného množství nechutnějšího humoru (ve správném slova smyslu, pokud to lze) Třetí sezóna se nepovedla. Nedostatek humoru se snaží vyvážit absurdními postavami a to nestačí. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Každá řada HNTLYL je pojatá jinak a současně i stejně takovým způsobem, že všechny jsou super a neopakují se. V první řadě je to rivalita s Karlem (aliasem Cock-facem) a snažení se o Abby, v druhé řadě už jen marné toužení o Abby a zjištění, že jeho cílem by měla být spíš Sam, no a na závěr třetí řada, kde se Don (alias Dickhead) snaží vyrovnat se Saminým Brianem. To vše za přítomnosti vynikajícího Davida Armanda jakožto Eddieho. Jediné, co mi na celém seriálu vadilo, tak nudný S&M díl ve třetí řadě a opakující se scénky "X věcí, co by Don [...]". ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

I přesto, že mám anglický humor ráda, tak mi chvíli trvalo, než jsem se k tomuto seriálu ''prokousala''. Nejdříve mi přišly některé z tradičních vsuvek nechutné, morbidní a podobně. Čím déle na to ale člověk kouká, tím méně mu vadí, že u toho třeba zrovna obědvá. Co se ale anglického humoru týče - dávám raději přednost The Black Books. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych si nechal vymazat mozek a skouknul celý seriál znovu. Debil + kráska + stařena + služebník - to vše tvoří osazenstvo tohoto seriálu, který je tak upřímný, trapný a hlavně plný "co kdyby". To je snad nejlepší na tom seriálu a hlavně na Donovi, který je otevřen všemu a můžete ho vidět v akci při klisytýru až po třitulení :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V britskom internetovom denníku The Independent po odvysielaní prvej časti napísali: "Je na smrť isté, že seriál žiadne ceny nepritiahne. Veľká časť humoru je založená na sledovaní životov hlúpych mužov. Ale Don Danbury nie je žiadny David Brent a tento nový sitkom neponúka nič okrem zvukových dôkazov o tom, že BBC má teraz viac vysielacieho času, než dokáže naplniť. Táto relácia je urážkou inteligencie hlúpych mužov na celom svete."  (Arsenal83)
  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)

Reklama

Reklama