Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

Že je Don až příliš velký hajzlík? Neřekl bych. Porovnání s Bernardem Blackem se nabízí. Především ve vztahu ke svým "cvičeným opičákům" jsou si dost podobní a pochopitelně, že Don je rovněž naprostý povaleč, popravdě ti dva jsou oba natolik sympatičtí, že bych nejradši bydlel u Dona a chodil do práce k Bernardovi. Tenhle seriál je veskrze britskou záležitostí a já dosud lepší druh humoru nepoznal. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Don Danbury je učebnicový povaleč a budižkničemu, u něhož máte v každé situaci 90procentní jistotu (minimálně), že se zachová jako idiot.. přesto je od samého počátku jasné, že má tahle ztracená existence pod tou slupkou pitomce schované dobré srdce, a tak vám nakonec nezbude nic jiného, než si Dona oblíbit.. vytkl bych snad jen to, že se Don ke konci (ve třetí sérii) dle mého v glosách a "přehlídkách špatných variant řešení situace" místy už trochu opakuje.. samotná třetí série pak končí tak nějak všelijak, ale to naštěstí posléze napravuje vánoční speciál.. takže ve výsledku dost spokojené čtyři :) P.S.: kde rostou takovýhle božský spolubydlící? ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Don, i přestože je to takový vůl, mě dokázal rozesmál. Dostával se do takových situací, co by si normální člověk nedovedl představit a já u toho umírala smíchy. Ano, je to trochu úchylný, místy morbidní a trapný humor, ale holt občas potřebuju i takovýto typ, abych se mohla zasmát. Myslím, že pro většinu z vás byly nejoblíbenější část 5 či 7 apod. věci/situací, co by Don neměl udělat atd...:) Eddie se mi zdál být zas dost potrhlý, a proto se k Donovi do rovnováhy úchyláka hodil. A Mrs. Treacher byla třešničkou na dortu. Abych byla upřímná, druhá a třetí řada se mi zdála být daleko lepší než ta první. 4* s čistým svědomím, že jsem seriál ani nepodcenila ani nenadhodnotila. Holt ty britské seriály mají něco do sebe, jak neustále říkám. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z parádních britských seriálů. Don "Dickhead" je takový vůl až je vlastně sympatický. Není to úplný loser, ale extrémně líný asociální povaleč, který se zamiloval do své nové spolubydlící (krásná "Abby"), ale kvůli jejímu příteli (upjatý "Cockface") ji lásku nevyzná. Místo toho dělá kraviny, ale s dobrým úmyslem. Dan Clark je v této roli naprosto perfektní a zábavný. Po 1.sérii jasných 5 hvězd, cca 95 %. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Taškařice je to velice zábavná a směju se až se za koule popadám, ale občas mi vadí ty přerušení děje ve formě 4 věci, které by Don neměl udělat někdy je to zábavné, ale většinou mi to přijde otravné. Dávám i přes to pět, protože je to dost směšné a já dost často fandím takovým zhůvěřilým postavám, k tomu obě slečny přepychově krásné. Někdo říká, že je druhá série lepší než ta první, ale u mě je to na stejné úrovni v každé se najde řada výborných dílů a nějaké ty slabší, takže se těším na třetí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)

Reklama

Reklama