Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (637)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $80,238,724Tržby Celosvetovo $164,874,275Tržby za predaj DVD v USA $47,129,341 //počet predaných kusov 3,031,610║ __Tak toto už nie! -som si povedal, keď som sledoval jednu samoúčelnú scénu za druhou, takto mi pokaziť túto sériu fakt nemuseli, k ďalším dielom už nenachádzam optimistickú chuť. /videl v kine: 45%/ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Návrat medzi špinavé steny, debilný Jeff, výborné pacse, občas zbytočná explicita, trápne flashbacky, nekorektnosť, debilná Amanda, veľa krvi, offtopic scény, logika na dovolenke, retardovaný príbeh a cynický záver, ktorý to celé zachránil. Teda nie úplne a výrazne zlepšil celkový dojem (posledných 20 minút som bol naplnutý ako struna) a prinútil ma ísť s dvojkou o hviezdu nižšie. 50% s dodatkom, že to mohlo byť OVEĽA horšie. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všichni Saw kritizují, ale mě pokaždé dokázaly jednotlivé díly uspokojit. Ani jeden nebyla žádná velká bomba, ale všechny měly příjemný a efektivní závěr, na který se pokaždé mohu pouze těšit. Na první pohled konec třetího dílu trilogii uzavírá, ale já doufám, že tvůrci vymyslí něco stejně působivého jako byl Jigsaw a celý jeho příběh. Zdá se mi, že třetí díl trochu šlape na pilu a v jeho uncut version opravdu přitlačil v nechutnosti a krvavosti a to je jedině dobře. Působivá první zkouška s ženou v mrazícím boxu je hezky promyšlená a ještě lépe vypadá. Zkoušky pokračují a jsou směsicí (průměrné, žádné extra maso...) nechutnosti a krve. Celý film táhne na branku docela silným tempem a nesnaží se vysvětlit co jste viděli v minulých dílech, ale přidává k tomu takové malé střípky "z druhé strany", které třeba v případě návratu k přípravě na finiš prvního dílu působí víc než příjemně. Přirovnávat Saw 3 např. k Hostelu je velmi nepatřičné už jen k tomu, že saw má jistý vnitřní příběh navazující na předchozí filmy a Hostel je čistá nudná krvavá hostina v pro ameriku exotickém prostředí "jiného světa", v kterém je možné vše. Proto ať žije Saw a doufám, že série bude pokračovat a nebude se zhoršovat ani ubírat na svém video klipovém stylu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný hororový thriller, ktorý je tretím, ale aj najslabším dielom tejto zaujímavej série. Má celkom dobrý príbeh o Jigsawovi, známom sériovom vrahovi, ktorému zostávajú len posledné hodiny života a tak s pomocou svojej pomocníčky Amandy unesie doktorku, ktorá ho musí udržať nažive až do konca ešte jednej hry, inak zomrie. A obeťou hry sa stal muž, ktorý prišiel o dieťa a teraz prostredníctvom pascí môže zachrániť, ale aj nechať zomrieť ľudí, ktorí mu nepomohli v najhorších chvíľach. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním ani až tak moc spokojný. Po slušnom nekompromisnom úvode sa už film začne venovať tomu hlavnému, ale už to nedokáže až tak moc upútať, opäť majú hlavný priestor dve línie, línia s doktorkou pri Jigsawovi je celkom obstojná, ponúkne niekoľko zaujímavých situácií a prvkov a tak aspoň kvôli nej sa na to dá bez väčších problémov pozerať, ale tá drsnejšia s pascami ma takmer vôbec nezaujala, úplne jej chýba náboj a celý čas mi bolo úplne jedno, ako sa táto línia skončí. Ale chválim aspoň vyriešenie niektorých situácií z prvých dvoch dielov. A tento diel je aj zo všetkých najdlhší, no ukázalo sa to ako zápor, prvé dva diely boli dynamické bez jediného hluchého miesta a tu je tých slabých miest, ktoré výrazne spomaľujú tempo niekoľko. A veľkým sklamaním je aj záver, aj napriek snahe vôbec nezaujal, chýba tomu nápad. Sklamaný som aj po hororových stránkach, atmosféra a napätie sú minimálne a čo sa týka krvavých scén, je síce pravda, že toto je asi najdrsnejší diel, ale chýbajú tu zaujímavejšie pasce. Páči sa mi úvod a scéna so škripcom, tieto dve pasce sú dobré, ale ostatné ani trochu nezaujmú, jedine poteší nejaká vedľajšia likvidácia, napríklad tá posledná. Herecké obsadenie je iba priemerné, stále je hlavným kladom Tobin Bell a bavila ma aj Shawnee Smith ako Amanda alebo postava doktorky, no hlavný hrdina nestojí za nič a filmu dosť škodí. Réžia a technická stránka sú stále vydarené a tomuto dielu dosť pomohli. Nie je to zlý film, ale z celej série je to podľa mňa najhorší diel s najnudnejšími pascami a pointou. 56% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maximálně hustá hororová jízda bez slabých míst. S třetím pokračováním jsem o mnoho víc spokojen, než s předchozími dvěma díly, které nebyly příliš extra hororové a nic pro slabé nervy se v nich neodehrálo. To trojka se s ničím nemaže a hned od začátku představuje skládačkového vraha upoutaného na lůžko a v posledním tažení, vzhledem k jeho rakovinovému nádoru, ale neznamená to, že by hororová jatka vzala za své. Dvojice pánů Whannell a Bousman navařila pekelně krvavý horor s temnou dávkou atmosféry, který nešetří důležité postavy a okamžitě je likviduje ze scény. A když dojde na operaci hlavy umírajícího "pacienta" Jigsawa, kdy divákovi není skryt jediný detail, je jasné, že tohle není podívaná pro slabší povahy, a brutálních scén je tentokrát nepočítaně. Saw 3 byla bez nudy a ve svižném tempu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Třetí díl série s rozpočtem 10 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu v kinech (27. – 29. 10. 2007) 33,6 milionů dolarů na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 80,2 milionů. Předchozí díl Saw 2 (2005) vydělal v USA přes 87 milionů a první díl 55,1 milionů. (imro)
  • Saw III byl zaslán komisi schvalující přístupnost filmů MPAA sedmkrát, než získal kýžený rating R. (109)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama