Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec musím uznat, že se jedná o povedený nimrodský survival thriller, který sice nepřináší nic nového nebo světoborného, ale fanouška žánru dokáže s přehledem uspokojit. Španělé se již tradičně prezentují kvalitní filmařinou ruku v ruce s vysoce konzumovatelným castingem a hereckými výkony. Tento kousek se navíc může pochlubit svěžími exteriéry, takže ve výsledku můžu hořekovat pouze kvůli plytkosti scénáře, jež nechává diváka hupnout po nohách "kamsi, do čehosi, kde se cosi" odehraje, čímž to zhasne. Ale co, těch 80 minut jsem se bavil víc než dobře, takže slabší 4* se udělit nebojím. 70% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Jak se nakonec ukáže, "Královská hra" patří k tomu druhu filmů, ve kterém se dnešní mládež baví po svém (srovnej např. "Ils", "Jezero smrti", atp.). Oproti jiným výše zmíněným snímkům je v něm však spousta věcí nedořečených, o minulosti postav se nedovíme takřka nic, což však nemusí být na škodu - postavu Bey dělá její tajemnost ještě přitažlivější. Trochu mi tentokrát vadil poměrně otevřený konec, ale to snadno přebije "lesní" atmosféra a lokace na které je radost pohledět, především díky vynikající kameře - práce s ní je ostatně vůbec nápaditá - viz závěrečná honička v opuštěné vesnici, kdy má divák chvílemi pocit, že sleduje záběry z nějaké počítačové hry. Zdařilý thriller, 3,5*. ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru prekvapivo svieža, nevídane podarená kamerová exibícia v krásnych sychravých lesných exteriéroch. Trošku to asi chcelo v úvode sa povŕtať hlbšie v charakteroch, nie len ukázať jednu spoločnú "rýchlovku" na benzínke, pretože napriek tomu, že táto zvrátená poľovačka na ľudí nenudí a nestráca tempo, tak mi boli pekne povedané obaja úplne ľahostajným mäsom na odstrel. Rovnako tak veľké odhalenie už nikoho, kto má podobných trillerov zopár určite napozeraných, dnes asi už príliš neodrovná. Celkovo však podarený šanielsky nerváčik bez výraznejších logických kravincov, takže rozhodne potešil :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Predstierane angažovaný výgrcok. Stretnutie hlavnej dvojice nedáva v súvislosti s finálnou pointou pražiaden zmysel, s motívami postáv sa tu narába ako s papierovým oblečením na jedno použitie. Že už sa dnes skutočne každý môže stať "filmárom" ma neprekvapuje a vlastne ani nesere. Jeden nikdy nevie, odkiaľ svieži vietor zavanie. Ale že sa aj takéto skrz naskrz nepoctivé skomoleniny dočkajú hoci len čiastočného úspechu, to už na zamyslenie je! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Královská hra jako celek funguje téměř dokonale. Samozřejmě se zde dá nalézt několik slabin, ale pokud se tím budete moc zaobírat, tak si tenhle film moc neužijete, což by byla škoda. Dá se tu nalézt téměř všechno: od nádherné přírody, přes pochmurnou ale výborně gradující atmosféru až po velice zajímavý a docela překvapující závěr. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na slušné herecké výkony. Španělé u mě opět zabodovali a tenhle snímek jsem určitě neviděl naposledy. 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama