Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sister Act 2: Back In The Habit" je pokračovaním filmu "Sister Act". A hoci je pravda, že je to plné klišé, predvídateľné od začiatku do konca a celkovo to nemá teda najlepšie karty v ruke, mám tento film veľmi rád. A mám k tomu samozrejme aj svoje dôvody. V prvom rade sa mi veľmi páči Whoopi Goldberg. Myslím si, že v habite je veľmi uveriteľná a prirodzená. Pamätám si, že keď som mal tak 6 alebo 7 rokov, sme ten film pozerali s mojou babkou a nemal som problém tomu filmu uveriť. Pôsobilo to v tej dobe na mňa veľmi reálne. A okrem toho som odjakživa rád spieval a vidieť spôsob ako dať svojmu hlasu potenciál bolo už vtedy pre mňa zaujímavé. Okrem toho hudobné vsuvky v tomto filme sú podľa mňa veľmi dobre zvládnuté. Záverečné vystúpenie samé o sebe je podľa mňa perfektné. Kedykoľvek si to môžem pustiť a mám pocit, že je to perfektne sýte a plné dobrých momentiek. Lauryn Hill je vynikajúca. Veril som jej tú rolu a podala podľa mňa skvelý výkon. Okrem toho story jej postavy je podľa mňa zaujímavá a dokážem sa s ňou ako divák spojiť. A hoci sa na začiatku javí ako veľmi tvrdá, tak ukáže sa, že je to skôr obrana pred vonkajším svetom. A keď ju človek spozná lepšie, veci dávajú zmysel. Čo sa komédie týka, tak najlepší sú naši kňazi. Jazda dodávkou podľa mňa nemá chybu. Na tom sa smejem aj dnes. "Neměl by řídit někdo kdo má řidičák?" "Nesmysl!" Je fajn, že sa tu dostanú aj naše obľúbené postavy z predošlého filmu a srdce má film na správnom mieste. Hlavne je super vidieť ako sa z triedy lenivých študentov môže stať skutočne skvelý zbor. Mňa tento film vždy baví a má svoje miesto v mojej guilty pleasure polici. Hodnotenie: B+ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednička Sestry v akcii hýrila originalitou, ale dvojka už nie je nič moc. Dá sa vidieť, ale jednak je rovnako ako prvý diel neustále omieľaná nezmyslami a ani pri prvom zhliadnutí moc nezaujme. Pravda, tiež neurazí a chvíľami aj pobaví, avšak to je asi všetko. Ako komédia je to ale ozaj strašná nuda. Ako sociálna dráma o získavaní pedagogickej autority pred bandou študákov je to otrepané. Dajme tomu, že Whoopi Goldberg jej úloha sadne, ale nijako excelentný herecký výkon v tom nevidím. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování opět přivádí Deloris Van Cartier do role jeptišky, tentokrát však vlivem prosby k nastolení pořádku v místní katolické škole. A to do toho ještě nad školou visí hrozba uzavření. A tak tu máme další příběh dle námětu, který byl zpracován už skutečně mnohokrát. Tzv. ‘školní’ film o nezvladatelných žácích, které se Deloris podaří zvládnout. Tím je v podstatě řečeno vše. Toužebné atmosféry předchozího snímku to však už bohužel nedosahuje. Vlivem již značně provařené šablony je děj hodně předvídatelný a i když opět Whoopi Goldberg srší energií a několik humorných situací je dějově přítomno, prostě to už nějak není ono. Snímek naopak obsahuje více dnes už známých písniček, které příběh velice osvěžují. Jako samostatný film by snad měl svou zábavností určitý potenciál, ale takto jde bohužel o nějaký ten stupínek dolů. ()

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Když mě to prostě baví. (respektive jako menší hrozně moc bavilo!) Sestra v akci není veledílo, ale ani to není žádný hloupý mainstreamový počin. Whoopi Goldberg je v roli jeptišky naprosto BEZCHYBNÁ a už jen pohled na ni mi dělá úsměv na tváři. Atmoféra kolem zpěvu a pěvecké soutěže je také povedená, ostatní jeptišky jsou jednoduše legrační, a zkrátka já nevím, co bych na odpočinek a dětem, doporučila jiného. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci 2 bohužel nepřišla vůbec, ale vůbec s ničím novým. A dokonce nevidíme ani žádný dobrý vtip. Pár zlomyslností od žáků na Deloris za vtipy nepovažuji. A tak zase převládá snaha o lepší hudbu a velmi opracované klišé. Třída outsiderů v sobě objeví nečekaný talent a začnou zpívat. A světe div se, dokonce vyhrají soutěž, škola je zachráněna. Po prvním díle je dvojka veliké zklamání, neboť tvůrci vymysleli totální nic a docela zírám, že něco takového pustili do světa aniž by zapracovali minimálně na větší porci humoru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Dcera Whoopi Goldberg - Alex Martin, si zahrála jedno z dětí v Deloresině třídě. (HappySmile)

Reklama

Reklama