Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

corbeau 

všechny recenze uživatele

"Tenhle film už jsem někdy viděl... ne, počkat, to byl jinej, ale děj byl úplně stejnej, aha... " Na rozdíl od jedničky, která fungovala celkem dobře i jako komedie, je tohle čistě hudební film - a když se zrovna nezpívá, tak nemá co nabídnout. Písničky jsou ale opět skvělé (pěkný průřez černošskou hudbou od gospelu přes soul po hip-hop) a Wendy Makkena je snad ještě hezčí, než v prvním díle, což dohromady na tři hvězdy stačí. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Abych rekla pravdu, pro me je to pokracovani, ktere vyjimecne neni horsi, nez prvni dil =) da se koukat na oba a svete div se, mam tyhle filmy docela rada =) prijdou mi usmevne, sem tam blaznive, sem tam si clovek pobrukuje pisnicky =) a najdeme v nich i pouceni... napr. nejlepsi zarazkou je salam a neztracejte hlavu, vzdycky je tu velka role lepici pasky =))) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednička Sestry v akcii hýrila originalitou, ale dvojka už nie je nič moc. Dá sa vidieť, ale jednak je rovnako ako prvý diel neustále omieľaná nezmyslami a ani pri prvom zhliadnutí moc nezaujme. Pravda, tiež neurazí a chvíľami aj pobaví, avšak to je asi všetko. Ako komédia je to ale ozaj strašná nuda. Ako sociálna dráma o získavaní pedagogickej autority pred bandou študákov je to otrepané. Dajme tomu, že Whoopi Goldberg jej úloha sadne, ale nijako excelentný herecký výkon v tom nevidím. ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Volný pokračování komedie „Sestra v akci” opět s Whoopi Goldberg coby zpěvačkou Deloris Van Cartier v hlavní roli. Oproti prvnímu dílu se tentokrát barová zpěvačka Deloris Van Cartier rozhodne pomoci jeptiškám s jejich problémem a vodchází dobrovolně do klášterní školy, kde má nastolit pořádek ve třídě plný neukázněnejch výrostků. Jak se jí to podaří? To zjistíte, když se na tenhle film kouknete. Natočil jej černej americkej režisér a taky herec Bill Duke, kterej má na svědomí spousty TV-seriálů a TV-filmů, jako i celovečerních filmů: Poprask v Harlemu, Tajná mise, Když mi odejdeš, Gangster, Odhalení nebo Na rozcestí. Pokud jde vo jeho hereckou dráhu, jeho černá hlava zazářila ve snímcích Komando, Země nikoho, Predátor, Pták na drátě, Odplata, Lovec policajtů, Červený drak, Velký třesk či Příležitost dělá zloděje. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Otče náš, jenž si na nebesích, posvěť prznění tvé jakož i prznitele tím pověřené. Zase a pořád platí pravidlo o tom, že když první kost divákům zachutná, tak hbitě musí smečka dostat další. A ruku v ruce s ním doufají tvůrci, že jejich kiksy jim oproti prvním dílům diváci prominou. Neprominem, neštvěte! Whoopi byla původně celkem vtipná, měla docela slušně napsaný scénář a jako komička se v něm uměla zorientovat. Jenže tentokrát jí předhodili spletenec nezábavnýho tlachání o morálce a předvídatelných starostí v roli pedagožky. Prý že je v hábitu jak sešněrovaná? No tak ho musel v tom hábitu strašit i James Orr a spol, když klapali u PéCéčka scénář. Ten je tak primitivní a nezajímavý, jako brožurka na používání suchách záchodů. Bill Duke sice kdysi nakopával pozadí Predátora, ale jako režisér nic moc. Z hereckého osazenstva lze vyzdvihnout jen hlas Lauryn Hill (zpěvačka od Fugees, jistě si vzpomenete na jejich hitovku Killing Me Softly), Pro legendárního pistolníka Jamese Coburna je tohle jedna z jeho nejtrapnějších hereckých kreací v kariéře. Jen otec Thomas a jeho svérázné řidičské schopnosti stojí za usmání. Proč je to u mě za 1? Jako komedie to není vtipný, jako sociální drama to není vážný, jako muzikál to není muzikální (když je tam pár písniček, ještě to neznamená, že to musí být hudební film) a jako brakové pokračování ucházejícího prvního dílu celkem adekvátní. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)
  • Keď otec Thomas hovorí sestrám, že Deloris je zabávačka v Las Vegas, sestra Mária Robert zdvihne ruky k svojej tvári. Hneď na to ich má ale zložené po boku tela. (martin1m2)
  • Whoopi Goldberg první film natočila velmi nerada a s tímto pokračováním souhlasila až po tom, co se Disney rozhodl financovat její vysněný projekt Sarafina!. (HappySmile)

Reklama

Reklama