Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 246)

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍM SES PROVINIL?" - "JSEM INDIÁN." Očekával jsem klasickou blockbusterovou nudu a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Místo disneyovské rodinné řachandy poměrně vážný a temný příběh (vyřezávání srdce, masakrování indiánů) s poněkud děravým scénářem (záporáci vyvraždí celou vesnici, aby se od ní nikdo nedozvěděl o stříbrné žíle, ale chlapce, který je k žíle dovedl, nechají klidně běžet), stopáž sice přehrocená, ale nebyl jsem jí umořen jako třeba u třetích PIRÁTů, dvojka Hammer-Depp docela v pohodě, záporáci taky, ale vláčkové finále EPICKÉ, nabité úžasnou energií a nápady. Dvojce bych se nebránil, dokonce po tomhle možná dám šanci i JOHNU CARTEROVI. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE DID HAPPEN TO NOTICE A NUMBER OF FAIRLY SERIOUS HEALTH CODE VIOLATIONS. IT IS A HOUSE OF SIN. ONE WITH EVIDENCE OF LIVESTOCK ON THE PREMISES, INADEQUATELY MARKED FIRE ESCAPES, AND A FAIRLY SINISTER-LOOKING JAR OF PICKLES ON THE BAR. UNREFRIGERATED. I'D HATE TO HAVE TO SHUT YOU DOWN." --------- The Lone Ranger je vizuálne pôsobivý, ale zároveň predvídateľný a nudný. A aby toho nebolo málo, často je z neho cítiť Pirates of the Caribbean a slabý Disney humor. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je přesně film, o kterém řeknete, že je to galimatyáš. Na jednu stranu přináší neskonalou zábavu, kvalitní záběry, vtipné situace, překrásné exteriéry, napětí a akci, a na druhou stranu nudu, klišé, nesmysly, trapnost. naštěstí to není půl na půl a to dobré převládá, takže až vyjde nějakej direktor kut, kde to bude přestřihaný ze 150 na 90 minut, pak to teprve bude něco. Každopádně, Jack Sparrow is bek akorát nejede na mlýnském kole, ale na vláčku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu přísný, koukal jsem tentokráte na velice dlouhé nic. Armie Hammer je hodně nepochopitelný castingový tah. Ten člověk není ani drsný, ani vtipný a je bez vůně a bez zápachu. Nebýt poměrně zdařilého úvodu a závěru, které se oba odehrávají ve vlaku, tak by se opravdu nebylo na co koukat. Mezi tím se odehrávají zcela noví Piráti, kde "taškařice" střídá taškařici a o nějakém DIVOKÉM západě si můžeme nechat jen zdát. Divokého zde moc není a nejen vlak je digitální, ale i králíci, bizoni a kdoví co ještě. Jak by byl divák rád, kdyby výprava filmu byla skromnější a zato příběh kvalitnější. Takhle sledovat už potisící stejnou scénu s šokujícím odhalením hlavního záporáku, může překvapit snad jen diváka který několik let neviděl žádný film. Nevím proč se vůbec do podobného filmu Verbinski pouštěl. Humoru zde mnoho není a Johnny Depp v této roli už také moc netáhne. Pro mě osobně dlouhá zbytečnost, kterou sledovat v kině, by se rovnalo čirému utrpení. 45% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem cekal neco jinyho. Ostatne Disney to prezentoval jako dalsi skoro rodinny dobrodruzstvi ve stylu Piratu, obsazeni tomu taky napovidalo a do toho super akcni ukazky se spoustou epickejch momentu. Jenze vysledek je v podstate naprosto normalni western, kterej je misty prekvapive drsnej a na nejakou akci si clovek musi pekne dlouho pockat, navic ji uz bohuzel vetsina byla videt v trailerech. Coz spolu s faktem, ze ma film silne prehnanejch 150 minut dava ve vysledku dost pozvolny a misty az uspavajici tempo. Herci se sice snazi, ale co si budem povidat, Hammer na to zatim bohuzel jeste nema. Depp dostal dostatecne prostoru, takze tu zastupuje hlavni zabavnej prvek, ale ackoliv jeho hlasky a akce jsou zabavny, ne vzdy se to do filmu hodi. Celkove sice jednou v pohode skouknutelny, ale nic, co by stalo za zapamatovani, coz je skoda, protoze prostredi je moc fajn. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Zbraně Colt 1873 Army Revolver, Winchester 1873 Rifle a Smith and Wesson Model #3 Revolver, které používají hlavní postavy, v době, do které je snímek situován, ještě neexistovaly. (Kumy)
  • V roku 1869 mala vlajka Spojených štátov 37 hviezd a nie 50, ako je možno vidieť vo filme. (MikaelSVK)
  • Není příliš pravděpodobné, že by jezdci na koních dohonili vlak. Ten sice v době výstavby železnice nejezdil příliš rychle, ale rychlostí 50 km v hodině už jel. Naproti tomu maximální krátkodobá rychlost koně v krajině se uvádí kolem 30 km za hodinu. (sator)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama