Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Justin Haythe, Ted Elliot, Terry Rossio / Predloha: Lone Ranger - Fran Striker, George W. Trendle | Hudba: Hans Zimmer | Produkcia: Jerry Bruckheimer, Gore Verbinski | Distribúcia: Walt Disney | Štúdio: Walt Disney, Jerry Bruckheimer Films, Infinitum Nihil, Blind Wink | Rozpočet: 225 miliónov $ | Tržby: 260,502,115 $ || Prepadák celosvetovo, z rôznych dôvodov. Je to predovšetkým kôli obchodnej politike Disney vytvoriť diela na silu, bez presvedčenia. Nemotivovaný tvoriaci tím tým pádom stráca motiváciu, a spadá do megalomanských výprav bez štipku naozajstnej duše. Keď som sa na ten film pozeral, videl som len dokonalé obrazy podkreslené overenými hudobnými motívami, no bez skutočných emócií. Vyumelkovanosť zúčastneným nesvedčí, jak na remeselnej, tak na hereckej stránke. Funkčnosti nepomohola ani literárna predloha. Hovorím: Ten film nie je zlý, akurát som mu nevedel veriť a prepadnúť jeho potencionálnemu kúzlu. A to je už potom pri takejto elitnej garde tvorcov veru niečo zle. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kovbojové a vetřelci 2. Předlouhá nuda, kterou čeří akorát Depp (vykrádajícího vlastního Sparrowa) a Verbinski ve výborných akčních scénách (které jsou bohužel vesměs jen dvě). Problémem není ani tak podivná pachuť z "přístupného westernu, kde se jí protivníkům srdce a ve velkém se masakrují indiáni" nebo dětinský humor (ten je naopak často až roztomilý), ale skutečnost, že to má neuvěřitelných 151 minut a většinu času se tam moc neděje. A aby tomu tvůrci nasadili korunu, i při téhle extrémí stopáži některé situace prostě drze nevysvětlí (proč byl Tonto na začátku spoutaný ve vlaku, jak se dostal z vězení?). Šavlozubé krvelačné králíky pak považuji za největší zlo v rámci rodinné zábavy (nemá v tom prsty Lucas?). Není to špatný film. Jen je 2x delší, než by bylo třeba. Půlka je zábavná. Druhá nikoli. 50%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv obvykle zastávám názor, že na věku příliš nezáleží, tak tento film je zřejmě vinen tím, že se strašně moc snaží být zároveň pro děti i pro dospělé, tedy že rozháranost a nejednotnost ho roznesla na kopytech. A jak ráda bych se dívala na film o dvoumetrovém slaboučkém obrovi, co se postupně naučí poslouchat svoje tělo a přírodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $215miliónovTržby USA $89,302,115Tržby Celosvetovo $260,502,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,234,465 //počet predaných kusov 849,866Tržby za predaj DVD v USA $24,491,859 //počet predaných kusov 1,142,620║ v skutku podarená dobrodružná jazda kde mi nevadila ani moc tá dlhšia minutáž, tých vatových scén len minimum, dvojica Johnny Depp a Armie Hammer to dobre ťahajú, hlavne Johnny Depp v obdobe Indiánskeho Jacka Sparrowa má po dlhšej dobe konečne stráviteľnejšiu postavu, k tomu slizký William Fichtner v úlohe zloducha na pohľadanie, má to dobrú akciu, trikovo zvládnuté, pekný vizuál, zábavné a miestami príjemne uletené, miestami to je dokonca až nečakane vážne podané čo sa tam bije potom s tými zábavnejšími scénami a troška tam vadia aj tie surovejšie scény, ktoré mi tam moc nesedeli, ináč spokojnosť, troška to pripomenie dobrodružnosť Zorro: Tajomná tvár /80%/ __moja recenzia ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Alternativa k Pirátům z Karibiku. Režisér stejný, hudba stejná, Depp stejný a Helena překvapivě taktéž stejná...Na druhou stranu prostředí je jiné a to je dobře. Já jsem moc rád, že Johnny Depp na tu roli indiána přikývl. On už asi do smrti bude mít pošuky, protože jak tak pozoruju, on se v nich vysloveně našel. Na film jsem šel, abych se pobavil, odpočinul si a užil si sympatický dobrodružný film, u kterého se nasměju, ale zároveň se podivím nad některými akčními scénami. S akčními scénami už je to trošku slabší, protože tady ze všeho teče digitál proudem jako pivo z pípy v podkrkonošské vesničce. Ono by to asi ale jinak ani nešlo. Pořád je to ale i akčně hodně dobré a zábavné. Film tedy jakožto produkt Disneye splnil má maximální očekávání. 151 minut uteklo tak rychle jako jednodenní výlet po české krajině. A musím říct, že to byla radost strávit čas u takového filmu. Prostě jenom vypnout mozek a užívat si slušnou zábavu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • V roku 1869 ešte neexistoval americký štát Oklahoma, takže správne malo byť použité jeho vtedajšie označenie - Indiánske teritórium. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Tonto (Johnny Depp) a Osamělý jezdec (Armie Hammer) zapalují dynamit u mostu, mají vodu po pas. Avšak ve finální scéně, kdy Latham Cole (Tom Wilkinson) padá s celou soupravou vlaku do vody, je voda několik metrů hluboká. (mrborn2lose)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama