Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle bylo o dost jiné než seriál. Asi o polovinu horší efekty (věčná to škoda při scéně zničení kolonií, která jinak mohla být to nejpůsobivější, co The Plan nabízí) a asi tak třikrát nekorektnější. Ale taky dost zbrklé, nesourodé a neobjasňující. Vlastně mi to více otázek přidělalo než odpovědělo, ale to byl asi úmysl. K poutavosti seriálu má Plan daleko, ale i přesto má svojí úroveň. Tenhle film na mě působí jen jako bonus pro fanoušky, kterýžto jako takový oceňuji. Rád jsem se zase setkal se starými známými tvářemi, ale o moc víc to nenabízí, snad jen na začátku. Je to prostě takový "thunderback", jestli mi rozumíte. Něco jako kdyby děj StarGate SG-1 natočili z pohledu týmu SG-2, což jsem si dycky říkal, že by mohlo být vtipné. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Sice slabší než ostatní filmy a zejména seriál, ovšem jako po roce puštěný doplněk BSG univerza funguje jako nakopávač k tomu pustit si seriál po druhé. BSG je velice výjimečný seriál navzdory TV formátu v kombinaci se scifi tématikou (ano ostatním seriálům jako Star Trek či Star Gate se opravdu musím smát zvláště když tyto nepoužité záběry z prvních dvou sezón s přehledem smetou zmíněnou konkurenci) jde o skutečně kvalitní podívanou se solidními herci, velmi dobrým příběhem a nezaměnitelnou hudbou. BSG je seriál neskutečně živočišný, myšlenkově bohatý a příběhově epický, škoda že The Plan neposouvá toto dílo nikam dále spíše naopak odděleně působí relativně chudě a jako reklamu na BSG se doporučit nedá. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica se na 111 minut vrací mezi fanoušky, aby je sám velký Edward James Olmos provedl skrze vystřižené scény z prvních dvou sezon a pár dalších poznámek pod čarou jinak obrovského a zajímavého světa. Bohužel The Plan měl ukázat konec dvanácti kolonií z pohledu Cylonů, ale to filmu vydrží jen pár minut a pak už sledujeme "jen" velkou improvizaci cylonů a nic moc neříkající děj. Pocit "neuceleného" a nekomplexního snímku tu je a zůstane, ale je to pochopitelné. To by se dalo prominout, kdyby informačně přinesl děj a nastolené situace něco objevného, nového, hodně zajímavého, ale k tomu nedojde a já jako fanoušek velkého světa výjimečného seriálu zůstanu velmi chladný a k tomuto sestříhanému Plánů se už stěží někdy vrátím... Dovětek k začátku jedné velké ságy aneb jak Cyloni měli plán, co nevyšel:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Můj poslední večer s Battlestar Galacticou, seriálem, který mě nikdy nechytil tak, jak jsem čekal. Každopádně se všechny čtyři série držel na hezkých 80% (zhruba) a na tenhle seriál, který se měl na počáteční událost seriálu podívat očima Cylonů jsem se dost těšil, ale výsledek byl v rámci seriálu přímo strašlivý. Zápletka o ničem, postavy nezajímavé, většina z nich už ani nic nehraje, nijak mě nebralo, to, co se tam děje a Olmos si taky asi moc nezarežíroval... A to opomíjím to, že by tenhle příběh byl slabý i v rámci seriálu, nejenom jako bonus, podle mě zbytečný. Holt si myslím, že v tomhle filmu je všechno špatně, nic nefunguje jak má. Zase na druhou stranu to mohlo být mnohem horší, takže mi těch 40% přijde jako celkem adekvátní číslo, i když ani neumím pořádně vysvětlit proč, prostě mě to nebavilo. Vysvětlím to tak: Plán je pro BSG něco jako Legenda o Strážcích pro Babylon 5. Problém je v tom, že B5 je mnohem, mnohem kvalitnější, Pokud jde o mě, já se s tímhle filozofickým seriálem rozloučil včera Břitvou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Již startovní pozice pro The Plan byla dost pošramocená, protože seriál jako takový skončil velice pěkně a uceleně, tudíž opětovně se hnípat v nějakých detailech by mělo smysl jedině, pokud by to událostem dalo zcela nový a nečekaný rozměr, nebo pokud by ona druhá perspektiva byla propracovanější a peprnější... Což není. The Plan se omezuje na triviální vysvětlivky z pozadí, trošku Cylony polidšťuje a nenápadně hlásá, že láska přenáší nejen hory, ale i mechanická srdce... Takže takhle, prosím, ne, chybí atmosféra, chybí nápaditější děj a chybí označení, že se jedná pouze o bonusový materiál. 5/10 ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama