Battlestar Galactica: The Face of the Enemy (TV seriál)
Sci-Fi
USA, 2008
Wayne RoseHrají:
Alessandro Juliani, Grace Park, Michael HoganObsah
Série deseti krátkých webových epizod, jejichž děj se odehrává mezi sezónami 4.0 a 4.5. Poručík Gaeta, Sharon/8 a několik dalších lidí letí v Raptoru z Galacticy na Zephyr. Kvůli Cylonské hrozbě je nucena celá flotila skočit na nouzové souřadnice, ale Raptor díky chybě v lodním systému skočí na špatné místo a nemůže se vrátit zpět. Jeden z cestujících v Raptoru náhle zemře a vrahem může být kdokoliv z cestujících... (Jasper)
H34D
Nadmíru podařené webisody, zatímco Resistance byl sice fajn bonbónek navíc, ale bez výrazné chuti, The Face of the Enemy je kvalitou naprosto totožné s reguérními epizodami. I na omezeném poli několika minut dokáží vytvořit napínavou a tísnivou atmosféru, odkryjou jedno tajemství z dřívějška a pomohou k dokreslení Gaetova charakteru. Proto nejsou jen bonusem navíc, ale "povinností" pro všechny stálé diváky BSG. 8/10(21.6.2009)
M.a.t.t.
Príbehovo zaujímavejšia, výpravnejšia a celkovo kvalitnejšia sada webepizód ako Resistance. Pre fanúšikov Galacticy povinnosť, Face of the enemy slúži ako zaujímavý doplnok nastávajúcej série a poodhaľuje niečo z budúceho diania. Bola by škoda, nechať si ho újsť.(9.1.2009)
Yardak
Krátký příběh o poručíkovi Felixi Gaetovi, jak se ztratil ve vesmíru :).(31.1.2009)
Caszidy
Jediná série web-epizod ze světa Battlestar Galacticy, která si zaslouží čtyři hvězdy. V mixu detektivky, hororu a paranoie se konečně dozvíme tajemství poručíka Felixe Gaety a jeho motivy k činům pozdějším. The Face of the Enemy je tedy nejsmysluplnějším doplňkem světa BSG.(3.5.2011)
Matrinx
Dobrý lék na nedočkavost :) Akorát mě mrzí, že to ten frakpíp přežil :((7.6.2009)
verbst
Skvělý! Gaeta tu zářil. Atmosféra lepší než u některých dílů samotného seriálu. A navíc to mělo i nějakou relevanci k ději následujících epizod Galacticy...(5.7.2009)
reqiuem
jeste přidám, že webepizody odhalujou pár událostí, který se staly na cylony okupované Caprice..celkem zajímavý vyplnění mezi S04E10 a dalšími díly..a ne mezi tím, co se píše v obsahu, páč děj probíhá 9 dnů po objevení Země ..grr(29.12.2008)
IQ Tiqe
70%(5.10.2009)
sochy.zirafka
Lepší série webových epizod s mou oblíbenou postavou seriálu v hlavní roli.(9.12.2010)
PanCitron
Docela pěkná komorní BSG vyvražďovačka(8.1.2009)
bartias
Dobře udělaná websérie předvádí velkou muziku za malé peníze a naznačuje, proč se jeji hlavní hrdina později v seriálu choval tak, jak se choval. Navíc odhaluje hned dvě pikantní informace. Na tricích se nešetřilo, i když samozřejmě vypadají spíše "televizně", za tím co známe z Battlestar Galacticy nepokulhávají. Důležitější než akce je ale drama založené na komplikovaných mezilidských (a "mezicylonských") vztazích, díky kterému má The Face of the Enemy komorní ale řádně klaustrofobickou atmosféru.(4.2.2009)
mcb
Sice malinko lepší jak Resistance, ale pořád je to jen další dávka pro nedočkavé skalní fanoušky, kteří už hladoví po dalších dílech. Zbytečnost.(15.1.2009)
Cejny
Další webepizody, které jsem jakožto správný fanoušek BSG zkouknul.(21.11.2010)
Kurčatow
Zřejmě nejlepší bonusový materiál k Battlestar Galactica. Nechybí tu napětí, ani provázání na samotný seriál.(20.9.2011)
okkac
O stupeň lepší než Resistance. Není nutné vidět, ale stejně jako v Resistance to vysvětlí chování postavy, v tomto případě Gaety, který pak v seriálu připraví pro Galacticu nemilé překvapení.(13.4.2009)
bruceman7
Pan Gaeta, můj oblíbenec, je fetišista (věc -> osmička) a k tomu ještě navíc gay (pan Hoshi)? Hmm(5.3.2010)
sir-dave
Rozhodně nejpoutavější web epizody. Komorní thriller na Raptoru, který vysvětluje i budoucí chování Felixe Gaeta a jeho účast v následné vzpouře.(28.9.2010)
Drh.Kulich
Zabavilo...(3.3.2009)
majxik
Další šperk jakoby náhrdelník pro BSG v webepizodách.(23.1.2011)
Perr
Příliš krátké(10.1.2009)
Fanklub seriálu
Související
- Battlestar Galactica (2014)
- Battlestar Galactica: Blood and Chrome (TV seriál) (2011)
- Caprica (TV film) (2009)
- Caprica (TV seriál) (2009)
- Battlestar Galactica: The Plan (TV film) (2009)
- Battlestar Galactica: Břitva (TV film) (2007)
- Battlestar Galactica: Razor Flashbacks (TV seriál) (2007)
- Battlestar Galactica: The Resistance (TV seriál) (2006)
- Battlestar Galactica (TV seriál) (2004)
- Battlestar Galactica (TV film) (2003)
- Battlestar Galactica: The Second Coming (1999)
- Galactica 1980 (TV seriál) (1980)
- Mission Galactica: The Cylon Attack (TV film) (1978)
- Hrdinové z galaxií (TV film) (1978)
- Battlestar Galactica (TV seriál) (1978)