Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že si tenhle film nechám až na konec, po skončení seriálu, možná to byla chyba, každopádně mé hodnocení by to asi nijak nezměnilo, jelikož je to na stejné úrovni jako seriál (tedy 4 hvězdy) a navíc mi to jako rozloučení se seriálem přišlo lepší, než konec čtvrté série (jenom škoda toho cylonského "Plánu"...) Celkem příjemné osvěžení je, že se to neodehrává na Galactice, ale na Pegasu (skvělá to loď), je to parádně hrozně moc akční a je tam hodně Cylonů, Olmos, Starbuck, prostě většina postav známých i ze seriálu, Baltara vidím vždycky rád. Vím, že to patří zhruba do poloviny druhé série, ale nemám nervy na to, zkoumat kam a mezi co, prostě jsem to bral jako jeden z rozlučkových filmů s BSG, který jsem nakonec vydržel až do konce, i když mě to nikdy pořádně nechytlo (jedinou výjimkou je hudba, která je vynikající). Ale to už odbočuju, Břitva je skvělý film, dějové bohatý, výborná dvojepizoda a jeden z nejlepších dílů BSG (tu starou jsem samozřejmě neviděl). Dám tomu stejné hodnocení, jako celému seriálu, tedy asi 85%, což má k plnému počtu blízko, ale vlastně hrozně daleko. Mlaťte mě, kamenujte mě, bičujte mě, ale tomuhle fenoménu jsem nikdy nepropadl, i když jsem hrdý na to, že jsem se k němu konečně dopracoval a seznámil se s ním, něčeho tak skvělého je opravdu málo... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Snímek samotný v podstatě nijak nevybočuje ze "systematiky" seriálu, dal by se spíše označit za dvě epizody spojené dohromady. V seriálu jsme se sice dozvěděli plno věcí, ale zde máme konečně možnost spatřit, jak se staly. Ve flashbacích dominuje fanatická a bezcitná mrcha admirál Cainová a v hlavní ose příběhu její "následnice" major Kendra Shaw. Obě postavy jsou dostatečně silné na to, aby utáhly a ozvláštnily tenhle retrospektivní bonus. Konečně se také dozvíme několik střípků z tolik chybějících informací o vývoji Cylonů. Velmi pak potěší scény ze cylonského útoku na koloniální flotilu. Tím by se dalo říci, je výčet zajímavostí uzavřen. Není jich tedy zdaleka málo a tak by pro fanoušky seriálu měla být Břitva povinností. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Byla to vynikající příležitost vidět již viděné z jiného úhlu. U admirálky jsem byl vysloveně nadšený, že o ní zjistim víc. Bohužel se to moc nedotáhlo do konce, stejně třeba jako vzpomínání na první válku a mladého admirála Adamu. Pro fanoušky seriálu je to samozřejmost, kterou ocení, ale jinak se jedná o dlouhou nudu skoronefungující jako výplň mezi řadami. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Parádní film ze světa Battlestar Galactiky, který ale nepěkně dojíždí na pár vyložených hloupostí. Svět BSG je komplexní, je tvrdý a pěkně depresivní. Sází na "uvěřitelnost", na téměř až dokumentární a syrové ladění celého seriálu. Ve filmu ale tvůrci občas (dle mého názoru) docela ujeli, myslím teď flashback scénu s Adamou, jak padá se Cylonem a pere se s ním ve vzduchu. To bylo přehnaný. Plus vtipný robohlasy starých Cylonů a dost nepovedená akce ke konci. Není to mnoho chyb, o to více mě ale zamrzely... ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama