Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

verbst 

všechny recenze uživatele

Prvních 45 minut sem umíral pod haldou klišé a sexu. Pak se to ovšem rozjelo nevídaným způsobem. Grafické zpracování je úchvatné. Seznámíte se tu s lidmi se kterými se budete, pokud vás pilot zaujme, potkávat hodně dlouho. Osobně můžu říct, že nabušenější pilotní díl k čemukoliv jsem ještě neviděl. A mám takový neodbytný pocit, že už asi neuvidím. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Špičkově natočené nadupané sci-fi mě hodně nažhavilo na seriál, tak doufám, že se to celé vyvine stejným směrem, jako úvodní film. Ten má všechno, co má správná sci-fi mít - je akční a napínavý, promyšlený, zároveň dramatický a emotivní, vše namícháno v ideálním poměru a servírováno v atraktivním moderním balení. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Kdyby BSG neměla takovou pověst, velmi bych váhal, zda-li po takovém pilotním filmu seriálu dát šanci a sledovat ho i nadále. Pro mě silně průměrné ve všech směrech. Ale kvůli tomu, že je BSG dnes již kultem ve Sci-Fi žánru, jsem velmi zvědav na již standartní, první sérii seriálu, a budu očekávat, jakou eventuální nálož si pro nás připraví. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa, bitvy vesmírných lodí, vzpoura robotů, rodinné vztahy, láska, lidské hodnoty - to všechno nabalené na kostru regulérního nevyměklého válečného filmu. Osobně mě fascinuje seriálový svět Galactiky. Vesmírem se tu létá rychlostí světla, roboti jsou k nerozeznání od lidí, hrdinové ale používají spoustu věcí, které denně využíváme i my - telefonní sluchátko, lodičky, hrnky, doutníky. Žádné fasery, lodní štíty a herci s divně namaskovaným čelem. To všechno by ale bylo nanic, kdyby se scénáristům tak nepovedly hlavní postavy: charismatický admirál Adama (vynikající Edward Olmos s na poslech velmi příjemným - až trailerovým - chraplákem), starostlivá prezidentka Roslinová (to přetahování o moc mezi ní a Adamou se mi moc líbí), trochu moc sebestředný doktor Baltar (s tím úžasným maniakálním výrazem) a jeho cylonská blond přítelkyně. Na začátku filmu se vám postavy pletou, ale po třech hodinách, během kterých s nimi prožijete skoro vyhlazení lidstva, se z nich stanou vaši známí. A vy je chcete vidět příští týden v další čtyřicetiminutové chuťovce. Takhle přesně má pilotní film seriálu zapůsobit - jako měkká návyková droga. Proto dávám za pět. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama