Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I špičkovou sportovkyni, diskařku, postihnou potíže, když musí zvažovat svou budoucnost. Zdánlivě jí nic nechybí: socialistická tělovýchova ji zajišťuje veškeré potřebné zázemí, aby se mohla připravovat na olympiádu, důvěřuje zodpovědnému trenérovi. Když se však vrátí do rodného městečka, přesto zvažuje, zda se rozhodla správně. Když otěhotní, ocitá se v uzlovém okamžiku. Režisér Dušan Trančík tu kombinuje dokumentarizující náhled s poetickou stylizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trančík vymenil boxera za diskárku a nič viac nepridal. Pokiaľ máte fetiš v depresívnom socialistickom realizme, tak vitajte na palube, až je s podivom, že súdruhovia mu takýto obrázok našej vlasti povolili. Inak sledujeme len zábery diskárky s rodinou, trénerom-milencom, riešia vzťahy, či si urobiť dieťa pred, alebo až po olympiáde a tak podobne. Na gradáciu zabudnite, nedá mi nenapísať spoiler; záverečné preteky sledujeme iba v televízii. Btw nechápem, kde bol s tým tehotenstvom problém, ono počkať s dieťaťom pol roka nie je predsa žiaden problém. Ale Trančík skrátka potreboval do filmu nacpať aspoň jeden náznak konfliktu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Podivná hudba, nesmyslné scény a příšerná práce s kamerou. Bizarní prostřihy a haluzoidní postavy. K tomu si vemte nadabovaného Vyskočila a Kodeta co mluví česky a sem tam aby se neřeklo prohodí slovo slovensky. Většinu času divák nemá tušení co se vlastně odehrává, částečně tím, že je to úplný nesmysl a částečně tím, že mu tvůrci opravdu nic neukážou. Takže je vidět pouze směska nesouvislých a nic neříkajících scén se závěrem, který prakticky žádným závěrem není. Výsledkem je nechtěná varianta Piera Paola Pasoliniho v kombinaci s Emirem Kusturicou (za toto přirovnání děkuji bubunovi), zasazená do bezčasé slovenské reality, ovšem bez děje a s naprosto mizernými hereckými výkony. Toto dílo má štěstí v tom, že než vás zabije nuda střídaná se scénami jejichž autoři a protagonisti byly bezesporu psychicky narušení, tak to skončí. Lze tedy říci, že autoři měli aspoň tolik rozumu aby toto martýrium neprotahovali na zabijáckou úroveň. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zašednutý socialistický realizmus kontra neskoro jesenná poetika a v popredí príbeh športovkyne, pripravujúcej sa na olympiádu a... materstvo. Hrozne natočený film bez ducha, emócií a atmosféry. Vyskočila nahovoril Pavol Mikulík, Skameneho Marián Zednikovič. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Piešťanoch, Prahe, Bratislave a Nymburku. (dyfur)

Reklama

Reklama