foto

Ivan Vyskočil

  • nar. 21.5.1946 (68 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ivan Vyskočil se narodil 21. května 1946 v Praze. Se sestrou Evou a bratrem Jiřím prožil dětství na Žižkově, kde vystudoval Sladkovského gymnázium. V roce 1968 dokončil studium na DAMU a nastoupil do pražského Činoherního klubu. Od roku 1973 byl členem Divadla Jiřího Wolkera, pak následovalo angažmá v Divadle S.K. Neumanna (nynější Divadlo Pod Palmovkou). V roce 1991 se vydal na dráhu nezávislosti a je na tzv. volné noze. Od roku 2002 je k vidění v několika inscenacích v Divadle Metro.

Patří k zakladatelů Herecké asociace, která každoročně uděluje prestižní divadelní ceny Thálie. Filmová přehlídka Ivana Vyskočila je velmi pestrá, byť se již několik let nic nového neudálo. PASŤÁK (1968), MLADÝ MUŽ A BÍLÁ VELRYBA (1978), POSLEDNÍ PROPADNE PEKLU (1982) nebo SMRT KRÁSNÝCH SRNCŮ (1986).

Některé jeho seriálové role jsou dnes již téměř kultovní. Pochopitelně z pohledu pamětníků. Jmenovitě jde například o postavu Jirky Sikity ze seriálu VELKÉ SEDLO. Příběh je zasazen do prostředí u vodní nádrže a asi moc nepřekvapí, že vzešel z pera Jaroslava Dietla. Další výraznou rolí byl soudruh učitel Janda v dětském fantaskním LÉTAJÍCÍM ČESTMÍROVI. A v neposlední řadě Losna - kdo by neznal Rychlé šípy a televizní zpracování ZÁHADA HLAVOLAMU. Není třeba vyjmenovávat všechny seriály, ve kterých se Ivan mihnul, ale za zmínku jistě ještě stojí alespoň CHLAPCI A CHLAPI. Role kapitána Šišky je jak vystřižená z předrevoluční brožury o socialistické armádě. Ani moderování není Ivanovi cizí, vždyť nějaký čas uváděl soutěžní pořad Risk (později přejmenován na Riskuj!) na TV Nova.

Pokud patříte mezi čtenáře bulvárních plátků tak jistě znáte i soukromý život Ivana Vyskočila, který rozhodně není fádní. Je čtyřikrát rozvedený, má 5 dětí a jedno vnouče. V bulváru se hojně propíraly rozchody s herečkou Ivanou Andrlovou a temperamentní Anife Hassan (Vyskočilovou). V roce 1996 kandidoval v senátních volbách za Demokratickou unii - leč neúspěšně. Je též autorem knížky pod názvem Manželky a jiné lásky. Bydlí v malé vesničce kousek od Prahy.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

2015 Tajemství pouze služební
2014 Lovci a oběti
2012 Bastardi 3
2011 Aféry (TV seriál)
2010 Adéla ještě nevečeřela (divadelní záznam)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2007 Angelika (divadelní záznam)
2005 Řeka
2004 Redakce (TV seriál)
2001 Kdo zaváhá, nejede! (TV seriál)
Šípková Růženka (TV seriál)
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Na hraně (TV film)
1995 Generál Eliáš (TV film)
Muž v pozadí (TV seriál)
1993 Nesmrtelná teta
Zámek v Čechách (TV film)
1992 Dva z nás (TV film)
Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Případ s černým vzadu (TV film)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
Území bílých králů (TV seriál)
1990 O Janovi a podivuhodném příteli (TV film)
Popel a hvězdy (TV film)
Zabijáci (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Roky prelomu (TV seriál)
Značka: Na dožití (TV film)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Návrat (TV film)
Rodáci (TV seriál)
Třetí táta (TV film)
1986 Devadesát jedna bílých koní (TV film)
Gottwald (TV seriál)
Mladé víno
Smrt krásných srnců
Velká filmová loupež
1985 Čekání na stříbrné zvonky (TV film)
O Rozárce a zakletém králi (TV film)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Velké sedlo (TV seriál)
Vlak dětství a naděje (TV seriál)
1983 Lešanské jesličky (TV film)
Létající Čestmír (TV seriál)
Moje srdcová sedma (TV seriál)
Smrt krále Václava IV. (TV film)
1982 A zlehka zazvoní (TV film)
Dialog s doprovodem děl (TV film)
Má láska s Jakubem
Mrkáček Čiko
Odstřel (TV film)
Poslední propadne peklu
Vinobraní
1981 Fénix
Hodina života
1980 Cukrová bouda
Muž přes palubu
Půl domu bez ženicha
1979 Drsná Planina
Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
1978 Babička je ráda (TV film)
Já nechci být víla (TV film)
Mladý muž a bílá velryba
Past na kachnu
Romance z Hlubočep (TV film)
1977 Dvere dokorán
Hop - a je tu lidoop
Kufr plný nadějí (TV film)
Zlaté rybky
1976 Parta hic
1975 Plavení hříbat
Sarajevský atentát
1974 Kto odchádza v daždi...
Lidé z metra
Vlajky na věžích (TV film)
1973 Čestné kolo (TV film)
Horolezci (TV film)
Maturita za školou
1972 Bitva o Hedviku
Ctná paní Lucie (TV seriál)
Lupič Legenda
1971 Metráček
Revizor (divadelní záznam)
Soud (studentský film)
Touha Sherlocka Holmese
1970 Jsem nebe
Zvláštní případ (TV film)
1969 Záhada hlavolamu (TV seriál)
1968 Bitva na Červeném poli (studentský film)
Maratón
Pasťák
1967 Jak se krade milión
Soukromá vichřice
Útěk
1965 Každý mladý muž
Perličky na dně
Souhvězdí Panny
1964 Láska nebeská
Místenka bez návratu
Místo v houfu

Dokumentární

2007 13. komnata Michaely Kudláčkové (TV film)
2005 Pátrání po Ester
1999 Nevyjasněná úmrtí: Být, či nebýt? (TV film)
1992 Ráj srdce (TV film)
1971 Zpěvačka (TV film)
1967 Tábor Černého delfína

TV pořady

2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Krampo voloviny (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
2002 Jak na to... (TV pořad)
2000 Na palmě (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
1997 Maxirisk (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1994 Riskuj! (TV pořad)
1993 Činčin (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky