Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvelý, má posolstvo, je na vážnu tému ale podaný spôsobom pre bežných ľudí, na príklade života bežných ľudí. SRK tu podal jeden zo svojich najlepších výkonov a Kajol je proste Kajol. Celý film je pomerne nebollywoodsky, natočený západným štýlom, aby bol bližší širokým masám amerického a európskeho publika, čo sa aj podarilo. Film som si užila až s titulkami, lebo s dabingom to bola proste hrôza. Jediné čo filmu je možné vyčítať a za čo som aj ubrala jednu hviezdu, je jeho záver, tu sa filmári proste utrhli z reťaze a ak mám pravdu povedať v nejakom inom filme by som tie scény so záplavami neriešila, ale tu jednoducho boli prehnané, nadsadené a šialene nerealistické. Veľmi mi to pripomínalo scénu z Phir Bhi Dil Hai Hindustani kde Juhi natáčala falošné správy z povodní. Vždy keď sa na tento film dívam, je mi ľúto, že tam ten záver je aký je.... ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Shahrukh Khan, Kajol, Karan Johar, tak nějak jsem měla pocit, že bych měla vědět, co nového natočili, kam se posunuli, nedržela jsem se tedy předsevzetí. A dobře mi tak. Po 10 minutách jsem sesbírala zbytek morálních sil a vypnula to a potvrdila si, že tahle parta opravdu netočí filmy pro mě. Člověk někdy rád na citové vydírání přistoupí a někdy zase vůbec ne. Škoda, mluvili opravdu pěknou srozumitelnou hindštinou. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý příběh, který tak se nebojí "odtajňit" jestli to tak můžu nazvat druhou - pozitivní stranu Islámu, kde si lidé normálně pomáhají a kde se snaží začlenit do společnosti. Bohužel je dnes Islám spíše propagovanej (jak filmově tak v médiích), jako náboženství války a terorizmu. Bohužel tomu napomáhají extremisti, kteří si čtou Korán podle sebe. Bylo zde přesně vidět, jak může být tato posvátná kniha muslimů zneužita pro terorizmus a jaké to má následky pro ostatní bezproblémové občany s muslimskou vírou. Tento příběh mi docela připomínal svojí nevinnou ale důležitou a dobrodružnou rolí Forersta Gumpa, ale také svým "vzhledem" Milionáře z chatrče, který byl shodou okolností také muslim, a který byl natočen také v USA/Indie koprodukci. Opravdu zajímavý film a na konci mě pobavil vzhled pana Obamy, :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa stotožniť s vysokým hodnotením filmu, ktorý mnohí užívatelia vnímajú ako mix Forresta Gumpa a Rain Mana. Máloktorý trojhodinový film ma dokáže pribiť ku kreslu a sledovať ho na jeden záťah. Forrest Gump nepatrí, na rozdiel od Rain Mana, medzi mnou obdivované filmy. Neoslovujú ma tieto rozprávky na tému jak americkej hloupej Honza ke štěstí přišel. A stačilo mu iba utekať. To vnímam ako spoločný bod s Khanom a z Rain Mana bolo podľa mňa prevzaté myšlienkové klišé, že ľudia s Aspergerovýmn syndrómom alebo priamo autisti sú výnimočné osoby, len myslia odlišným spôsobom ako ostatní. Pravdou skôr je, že sú to ťažko zdravotne postihnuté osoby a iba v ľahšie prípadoch môžu zdieľať spoločnú domácnosť s ostatnými. V tomto sa mi páčil film Temple Grandinová, v ktorom sú realisticky znázornené možnosti i limity takto postihnutých ľudí. Takže suma sumárum - Khanovi som neveril. Neveril som ani ľuďom okolo neho, snáď s výnimkou jeho matky. Preto iba tri hviezdičky aj keď ostatní boli štedrejší. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Od páté hvězdy mne odradil až přesladký pohádkový závěr. Nicméně se jedná o zajímavé a poutavé přemýšlení o deformaci chování a jednání všech Američanů po 11. září. Muslimové, křesťané, bílí nebo barevní, nikdo už není normální, nebo aspoň podobný tomu, jaký byl předtím. Mimořádně mě zaujal výkon Shahrukha Khana a rovněž krásná Kajol hrála jako z partesu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Film byl promítán na 60. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně, kde se setkal s obrovským zájmem. Vstupenky určené pro on-line prodej byly rozprodány do pěti sekund a na portálu eBay se pak prodávaly za úctyhodnou sumu 1 000 EUR. (pornogrind)
  • Při natáčení měl Shah Rukh Khan silné bolesti krku a hlavy, což bylo způsobeno výrazy jeho obličeje a držením těla, které jeho role,  trpící Aspergrovým syndromem, obnášela. (MJackie)

Reklama

Reklama