Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já jsem ČT vděčný, že aspoň jedenkrát v týdnu nechá člověka upřímně se na něco těšit. Už i mojí tetě se začala Ordinace eklovat a dala na mojí radu ať zkusí Poirota a uvidí. O půl 10 se nestačila divit, co dokáže jedno tlačítko na ovladači. Celá nadšená se radovala, že jí televize donutila svým pořadem taky trochu přemýšlet a nejen tupě a nudně zírat na něco, o čemž sice ví že je kravina, ale když oni jsou kraviny všude. Nevěřila, že ve čtvrtek od 20:00 hodin můžou vysílat smysluplný film. A já jsem zas upřímně rád, že Poirot si získal srdce dalšího diváka. Ano to vše dokázala Třetí dívka... Knižní předlohu jsem sice nečetl, ale rád jsem uvěřil tomu, že ji film překonal. Je opravdu velmi povedený. Poirot a Oliverová pohromadě, z toho se musí vymáčknout něco navíc... a taky že jo. Zoë Wanamaker mě utvrdila v tom, že pro paní Oliverovou se narodila stejně tak jako David Suchet pro Poirota. Děj sice není tak napínavý jako obvykle, ale nemusí být každý den posvícení že ano... obzvlášť když se tu nachází plno další věcí, které si žádají pozornost: hudba, kostýmy, interiéry, exteriéry atd. A poslední scéna je opravdu nevídaná, kdypak se nám znovu naskytne možnost vidět, jak se z bystrého oka samotného Hercula Poirota valí slza? ()

Ludva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[2009-01-25] * K Poirotovi se dobývá vyděšená dívka Norma Restaricková s tím, že asi někoho zabila. Než z ní vypadne něco kloudného, zase uteče. Poirot se vydává za svou přítelkyní, spisovatelkou Oliverovou, která bydlí ve stejném domě jako Norma. Zde se dovídá víc: dívka má dvě spolubydlící, včera byl u nich večírek (s několika obyčejnými hosty a událostmi) a v domě došlo k sebevraždě staré chůvy. Nebo to snad byla vražda? * Klasický Poirot, vcelku dobře srozumitelný, plusem je druhá dívka, mínusem pak ta protivná baba spisovatelka, která je na obrazovce snad víc než samotný detektiv. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by aj za štyri, pokiaľ človek nie je unavený z komplikovanosti vzájomných príbuzenských vzťahov a prepojení. Veľmi som sa zasmiala na komentári užívateľa Lupes, ale je to nejako tak. Keď si to však pozriete raz za čas ako príjemnú a dokonca mierne thrillerovú detektívku na oddych, tak sa to dá. Tiež ak by ste boli pohltený staršími časťami s ich typickou atmosférou, môže vám najprv pripadať Poirot s komorníkom a s akýmsi modernejším bytom a kanceláriou pre prácu jeho mozgových buniek trocha zvláštne. Tej herečke čo hrala tú Francis mohli povedať, aby častejšie zavrela stále pootvorenú hubu (alebo ústa ak chcete), dosť to iritovalo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel, ktorý je výborný kamerou, príbehom a takmer bez hluchých miest. Divák si nemôže byť istý výsledkom až do úplného konca, aj keď záverečný chyták by sa dal považovať za pomerne obohraný. Vôbec mi nevadilo trochu sentimentálnosti v priebehu a najmä v závere filmu. –––– Ten žabiak nie je ani spolovice taký inteligentný, ako si myslí. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale ne, tohle je už fakt moc překombinované. Opět je ve hře několik faktorů, které autorce předlohy tak často ubírají kredit. Je to především její utkvělá představa, jak snadné je někoho dohnat k sebevraždě, dále jsou opět ve hře odložené děti a v neposlední řadě i tradiční přiznání k vraždě bez důkazů. A tak se odhalení podvodníci až směšně demaskují; i nabídka zmrzliny byla přece pokusem jak zranit nebohou duši a dohnat křehkou dívku ke smrti! Strašná slátanina. Nepravý otec, nepřiznaná sestra, odlákaný milý, bohatá však přesto trudomyslná matka (alespoň ta že byla pravá)... Mám za to, že autor je jasný. Nebyly to snad opět české ručičky, které dopomohly ke slávě zahraničním spisovatelkám? Posuďte sami: Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...” Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.”...Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.” Tomáš: "A maminka?" Otec: "To je babička z otcovy strany.” Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu!” ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama