Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Že neveríte na čarodejnice? Dve sexy sestry Nicole Kidman a Sandra Bullock nimi sú. Vyrábajú mastičky a odvary, a tie predávajú v malom kľudnom mestečku. Lenže raz sa stalo, že v sebaobrane zabili agresívneho frajera jednej z nich a ten sa im zo záhrobia ide pomstiť. Znie to ako pekná rozprávka. Tento film rozprávkou aj je, ktorá je naviac znásobená romantikou a zabalená do krásneho tajomna s výbornou hudbou od maestra Alana Silvestriho. Bude sa páčť najmä ženám. Hoci som chlap, rád si film vždy pozriem (Nicole Kidman to fakt sekne) a rozhodne sa neostýcham dať 3*. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s tím, že je to nejspíš béčko. Ale kouzelné béčko. Líbí se mi atmosféra filmu, napětí i vtip. Líbí se mi ten kousek duchařiny, která nemusí být nutně jen v hororu. Líbí se mi hudba i střih. A musím uznat, že se při tomhle filmu slezem u telky všechny holky v naší domácnosti. a pokud má film plnit funkci pobavení, u tohohle snímku to platí na 100%. :-)) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A jejej! Tady něco neklaplo. Kde začít... Třeba od scénáře. Kdybych se jednou (jako že to nemám v plánu) rozhodl přijít na to, jakou a jestli vůbec má hloubku, zarazily by mě ty do očí bijící mezery v něm. Nemám ani pocit, že již samotný námět by byl nějakým způsobem originální. K práci režiséra nelze říci nic, nebylo na ní co zkazit. Ovšem ani vyšperkovat. Čili nám zbývá herecké osazenstvo. Jakožto velký příznivec Nicole Kidman krvácím, že se objevila v takovémto filmu. Snad nutně potřebovala peníze či co... Tak či tak, budiž ji ke cti, že zatímco pro Sandru Bullock filmy tohoto rázu znamenají (až na pár výjimek) maximum, Nicole může na tento výtvor v klidu zapomenout v opojení z mnoha kvalitních filmů, ve kterých skutečně dokázala, co v ní vězí. K Sandře lze ještě konstatovat, že jí to zde na její poměry vcelku sluší, což je její veliké štěstí, poněvadž jinak by tam už vůbec nemusela být. S mrtvolou se beztak cicmala Nicol, určitě by si i sama vykopala tu jámu a kdyby bylo při závěrečném duchařském tanečku o koště méně, v záplavě smíchu nad tím, jak skvělá černá komedie toto je, by si toho nikdo nevšiml. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dost nízká, ale mě se tento film celkem líbil. Je to příjemné čarování Nicol a Sandry a určitě jsem se nenudil. Všechny ženy z rodiny Owensových jsou nadány tajemnou mocí a hlavně obě tetičky jsou povedené. Bohužel všichni muži do nichž se některá z žen rodu Owensových zamilovala umírají. Sestry Gilly a Sally jsou navzájem propojené tak, že cítí co ta druhá potřebuje. Sally ( Sandra ) se bojí opravdového vztahu, aby její muž neumřel, takže si vymyslí imaginárního přítele s jedním modrým a druhým zeleným okem ( výborně umí házet palačinky do vzduchu). Tety se ale postarají o skutečného muže, který samozřejmě bohužel umírá. Gilly ( Nicol ) se zamiluje do tajemného bulhara, který se nakonec ukáže být surovec a násilník a obě sestry ho na dvakrát zabijí. Snímek má být pro pobavení, což splnil. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Kiežby aj dnešné filmy mali v sebe poetiku, s akou bol natočený tento film. Nechcem si ani predstaviť, ako by mal vyzerať podľa ostrých kritikov čsfd, keďže sú zrejme bez fantázie. No a ten dom pri útese, to je nádherný dom snov. :) Už len kvôli nemu stojí za to si ho pozrieť. Oddychová čarovná romanca. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • S veľkým rozporom sa pri nakrúcaní stretol Griffin Dunne, a to bol obrovský rozdiel v klapkách, ktoré herečky potrebovali pri jednotlivých scénach. Kým Sandra Bullock bežne natočila scénky na 2-3 pokusy, Nicole Kidman ich potrebovala aj 70-80, pretože takto bola zvyknutá pracovať po predošlom filme Spaľujúca vášeň (1999), ktorý točila s Kubrickom 18 mesiacov. (Arsenal83)
  • Jimmy Angelov se podle původního scénáře jmenoval Jimmy Hawkins a byl to venkovský balík z Texasu. Ovšem potom, co režisér Griffin Dunne uviděl Gorana Visnjice ve Vítejte v Sarajevu a Madonninu videoklipu "Power of Goodbye", rozhodl se přepsat postavu na východního Evropana a obsadit do ní Gorana. (HappySmile)

Reklama

Reklama