Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (989)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se potkala bizarnost s originálním námětem, který je ovšem založený na pravdě, takže zas tak novátorské to není. Ovšem výsledek je dosti nedopečený. Z Mužů čiší taková míra divnosti, abnormality a absurdity, že to většina diváků včetně mě nezpracuje. „Cože? Aha, hmm, tak to je teda fakt vtipný“, tak vypadal jeden z mých nejčastějších výkřiků. Cestovní strasti prokládané náhledy do minulosti vůdce speciální jednotky psychošpiónů působí nevyrovnaně. Tempo velmi kolísavé a dialogy postrádají humor. Užití hudby je ve filmu minimální, časté ticho působilo spíše tak, že skladatel už zkrátka nic nedokázal zkomponovat a došla mu nápady/nevešlo se to do rozpočtu filmu./// Z herců nejvíc zaujme zoufalý McGregor a smrtelně vážný Clooney, Bridges nic moc... Určitě vám utkví scéna se Spaceym a broukem. Závěrečná pseudopointa je sice do určité míry vtipná, ale kvůli tomu nemůžu hodnocení zvednout. Zážitky z filmu vyprchají tak jako dobrá nálada po tripu a zbude jen jakási pachuť a zamlžená vzpomínka na nemečící kozy, které se měly stát obětí války. Pobavily jen 2 scény - ranní rozvička na autě a zbraň predátor. To je sakra málo na film s takovým potenciálem (co se zápletky týče), hvězdnými jmény a spoustou koz... 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nedrží líp pohromadě, ale i tak je v MUŽÍCH CO ZÍRAJÍ NA KOZY tolik skvělých momentů, že ty "moc divné" filmu rádi odpustíte. Herecký ansábl je prvotřídní (Clooney a McGregor se výborně doplňují) a je malinko škoda, že tvůrci ze zvolené tématiky "válečníků Jedi" nevyždímali víc. Kultovní potenciál to rozhodně mělo. La tutlek. Ana sahaffi. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

novinář bob se díky zkrachovalému vztahu a člověku, co dokáže pohledem zabít křečka, dostává až k lynovi, vojákovi armády nového světa (něco jako banda hipíků v uniformách, podporovaná prezidentem reaganem, velkým to fanouškem star wars).. společně s tímto mužem, který pohledem rozhání mraky a netuší, kdy ho dožene dotek smrti, podniká tajnou a nebezpečnou misi v iráku.. aneb ewanův návrat k rytířům jedi či silence of the goats chcete-li..:-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sakra moc roztříštěný, jinak ale rozhodně zajímavý, osobitý a v dobrém smyslu divný film o příběhu speciální mentální jednotky v armádě USA. Je to ten typ filmu, který nechá člověka, ať si to nějak sám srovná v hlavě - ale zůstal mi tam takový příjemný otazník, co nevyžaduje konkrétní odpověď. Každopádně nebýt několika pánů herců (Clooney, Bridges, Spacey), šlo to asi úplně do sraček. Charisma naštěstí táhne. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z těch filmů, kde trailer ukázal všechny nejlepší momenty, co film nabízí. Jak z traileru ty ústřižky vyznívají zábavně, tak ve filmu jsou jen suchou odezvou. Bohužel i těch krátkých 94 minut mě připadalo, jako by film trval přes dvě hodiny a ke konci jsem prožíval silnou nudu a těšil se na závěrečné titulky. Nevyužitý potenciál a to jsem se po tak parádním traileru a obsazení na tento film těšil. Mé hodnocení 2 hvězdičky… ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama