Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm, ako toto už len mám ohodnotiť? Bolo to dobré? Neviem. Miestami to bolo mega husté, miestami trápne a smiešne. Občas pôspbia hrdinovia ako naj drsňáci, ale občas ich mám za groteskných šašov. Napätie sa strieda s absurditov. Ešte aj hudba je čiernobiela. Najprv pustia parádny atmosferický podmaz, aby to neskôr zabili nejakou úplnou pičovinou. Bitky sú zaujímavé, ale iba občas predvedú nejakú lepšiu choreografickú vsuvku. Film sa snaží vtisnúť postavám nejaké emócie, ale darí sa mu to iba občas. Stopáž trochu prepálená. Film by som charakterizoval ako zmes japonskej mangy, britských hooliganských filmov a stredoškolskej emo drámy + otravný nevtipný japonský Ken Jeong + LSD. Hodnotenie vidím niekde medzi 60-70%=3* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike dokáže ze současné ostrovní kinematografie vykřesat mnohem více drajvu, než většina ostatních filmařů. Samozřejmě můžeme polemizovat o tom, zda tímto příklonem k západním filmovým postupům neničí to nejzajímavější, co nám japonské filmy mohou nabídnout, ale to by bylo na další povídání. Kurózu ZERO je výtečný zejména ve své první sebeshazovačné polovině, ze které je cítit ironie na míle daleko. V druhé části tohle trochu utichá a do popředí se dostávají vztahy a podobné nesmysly, což trošku ubírá na tempu a celkové atmosféře. Nicméně faktem je, že Takaši to drží pevně za nastajlované pačesy a přichází s cool bitvou v dešti jejíž přehlednost je díky trojici komentátorů nezpochybnitelná… Je nutné uznat, že i přes poměrně dlouhou stopáž to má říz a není to hloupé. Vidět to v době vzniku, zcela jistě bych byl nadšený. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Dynamická, akční a stylová jízda, tadashii. Přesto mě pořád napadalo srovnání s Blue Spring. Narozdíl od "Vran" má Blue Spring i trochu poetičtější stránku věci, což je u mne konkrétně ku prospěchu věci, ale zpět k Serizawovi, Genjimu a jejich povedeným partičkám. Celý film pozorujeme přípravu na bitvu o nejvyšší postavení ve škole (no, někdy se o té rozmlácené betonové barabizně jako o škole dalo dost pochybovat) mezi dvěma "armádami" pěkně nasr***ch studentů. Ačkoli nejde o nic převratného, závěrečný "street fight" v dešti a blátě, to bylo něco. Masochisticky mě napadlo něco takového uspořádat u nás v.......Uvidíme, jaké zvrácenější choutky vyvolá dvojka:-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve vězení nebo zajateckém táboře, i na nejtvrdší střední škole v Japonsku zuří permanentní krvavá bitva o nadvládu nad touto posprejovanou, špinavou budovou. Jednotlivé třídy následují ty největší frajery ze svých řad, spojují se proti ostatním ročníkům a všichni se brutálně řežou navzájem. Komiksově přepálený snímek se nudnou realitou nezatěžuje (učitelé se objeví jednou v úvodu a nikdo tu jedinkrát nevytáhne učebnici), naopak v dynamických rvačkách a absurdním humoru odráží závažné otázky cti, loajality a přátelství. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle byla opravdu pecka. I když filmy podobného rázu moc nemusím. Tedy násilí jako takové nemusím vůbec. Jenže zvědavost jak se Oguri vypořádal s rolí tohoto typu byla větší. A nelituju. On ten film není jenom o násilí, je v něm tak nějak mimochodem v rámci nepsaných pravidel naznačená např. i úcta k slabšímu pohlaví a to mě na celé věci překvapilo snad nejvíc. Něco podobného jsem vůbec nečekala. Stejně jako překvapení v závěru (BTW tři dějové linky během závěrečného boje neměly skulinu), i když jistá věc při pádu Kena do vody mi vrtala hlavou. :o) Líbila se mi i kamera a muzika. Ta dokonce tak, že bych brala soundtrack. Přemýšlím za co bych stáhla aspoň jednu hvězdičku a nic mě nenapadá... Na dvojku se chystám během příštího týdne, tak se nechám překvapit. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama