Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

predators 

všechny recenze uživatele

Podle mě už zbytečný druhý díl, který jen těží z úspěchu svého staršího předchůdce. Abych se napřed zastal dílu druhého, tak lekavé scény tu jsou, ale většinou jsou doprovázeny "nárazovým" zvukem, což je onen lekavý element. A to je z pochval všechno, lidi se chovají dementně a policajti ještě hůř :-) Ale zdá se, že už je to opravdu díl poslední... :-) 40% ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako som už spomenul v niektorej zo svojich kázní, takto prevedený slasher môžem ozaj v každej polohe. Nielen ležmo, sedmo, v podrepe, či v podpore ležmo za rukami, ale aj v stojke (samo že viem aj kotúľ vpred aj vzad). Tak isto som spomenul, že niekto môže namietnuť, že námet filmu je otrepaný a starší ako čierne uhlie a že na podobné filmy zízal v Trocnove aj Jan Žižka v čase, keď mal ešte obe oči. No mne je to naozaj jedno vážení, ja som sa totiž to bavil a to výbordelne a skvele. Pred projekciou tohto filmu doporučujem pozrieť si jednotku z roku 2006. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Naprosto důstojný pokračování jedničky. Opět tu funguje budování napětí a tentokrát se přidává hra s divákem. Chci pochválit finále s malou dávkou spoilerů. Když tlačíme postavy k tomu, aby záporáka několikrát zabily, jinými slovy, sereme se tvůrcům do jejich práce, dostane se nám odpovědi skrz tu nejtrapnější smrt vůbec. Jinak nám tentokrát tolik nezáleží na vedlejších postavách a tvůrci to dělají záměrně, třeba tím, že opravdu pouze chvilinku pracují na sympatii k první oběti, tý nám je líto a na další postavy už serou. Zajímá je (nás) hlavní hrdinka, která to táhne velmi dobře a nemusí se k tomu moc hýbat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Epičtější a dějově pestřejší než jednička, i mordy byly propracovanější, ale... Nic proti přerodu snowboardistky ve specialistku na střelné zbraně a pro boj zblízka, tyhle béčkové šablony mě jinak baví, ale v tomhle případě mě to vyloženě prudilo, protože hlavní hrdinka mi byla děsně nesympatická. Proč probůh do hlavní role vybrali Norové asi svou nejošklivější herečku? Respektive proč nemohla jedničku přežít radši ta hezká panenská blondýna s xichtem kurtizány? A proč probůh ve dvojce musela být postava toho malého otravného smrada? Nakazil se snad scénárista při psaní scénáře onou pověstnou chorobou zvanou 'Hollywoodská demence'? Ale jinak vcelku koukatelný slasher, to zas jo. Jsme svědky zrození archetypální postavy Nesmrtelného Mlčenlivého Zabijáka, nápadně připomínajícího jistého Michaela Myerse, který jen radši než s nožem pracuje s krumpáčem nebo cepínem. A zatímco u jedničky jsem nevěděl, kterou scénu bych zvýraznil, tady mám jasno - nesmělé laškování policejního jelimana se sestřičkou a následné nekompromisní utnutí jeho zpitomělého úsměvu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od dánskych tvorcov som čakal niečo prepracovanejšie a s trochu odlišným prístupom. Oceňujem previazanosť prvého a druhého dielu, ale nakoniec sa z toho vykľul úplne typický horor podobný tým z USA. Vraždiaci maniak, ktorý majú výdrž za 10 chlapov tu už boli a jediným osviežením je zasnežené prostredie v horách. 60%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama