Reklama

Reklama

Boku no kanodžo wa saibógu

  • Japonsko 僕の彼女はサイボ-グ (více)

Obsahy(1)

22. november 2007: Osamotený študent Jiro Kitamura (Keisuke Koide) má narodeniny, no jediný darček dostal sám od seba. V tento deň sa ale stane niečo neočakávané - stretne dievča svojich snov (Haruka Ayase), ktoré však ešte tú noc zmizne bez stopy.
22. november 2008: Jiro oslavuje narodeniny a znovu stretáva tajomnú dievčinu. Teraz však zistí celú pravdu: Kráska je cyborg z budúcnosti, vytvorený iba pre jeho potreby. Je krásna, má nadprirodzené schopnosti a pre Jirove šťastie by urobila čokoľvek. Má ale jednu chybičku: Nevie cítiť a opätovať lásku. Podarí sa Jirovi naučiť ju ľúbiť? (koba)

(více)

Recenze (85)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. Když asijští tvůrci reflektují současnost nebo se ohlíží dozadu, jde jim to dobře, ale jakmile se zakoukají dopředu a přimíchají cyber/future-svět není to příliš zábavné a ani moc romantické (viz třeba také Saibogujiman kwenchana). ___ Skřípe stavba, konečné časoprostorové smyčky by nerozluštil ani Albert Einstein, emoce jsou umělé a vše nakonec maskuje nějaká vizuální, tentokrát především demoliční, exhibice. Hlavní herec je tak trochu idiot, ale co si umí Kwak stále vybrat jsou herečky - tentokrát jistá a zatraceně přitažlivá Japonka Haruka Ayase, která nejvíce válí při robotickém tanci a vůbec ty strojové i lidské pohyby a výrazy zvládá přesvědčivě. Díky ni dám za tři, ale jinak je Cyborg Girl žánrově hodně chladná a slabá. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film, jaký jsem dlouho neviděl a který bude ještě dlouho ve mně. Tahle pohádka je natolik hřejivá, jasná a přitom zamotaná, že mi to až bralo dech, a spolu se závěrečným rozuzlením mě naprosto pohltila. Myslím, že sci-fi látka může leckoho odradit (možná naopak potěšit), nicméně ta veselá a čistá romantika pod tím vším je prostě kouzelná a mně nezbývá než litovat, že jsem si Cyborg Girl nenechal na Silvestra - abych zakončil rok něčím ze soudku nejlepších. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tento film je určen pro sociopaty. Sděluje, že je v pořádku, když ve dvaceti nemáte nikoho, kdo by vám dal dárek k narozeninám (přestože se kamarádíte se spolužáky na VŠ). A to přes vaši zjevnou kliku -- jak jinak byste mohli bydlet v Tokiu v luxusním penthausu, na který si stejně jako na studia vyděláváte u kasy ve fastfoodu. V pořádku je také, že jste totální lůzr, který dovede vycházet jen s dívkami, které mají příponu .jpg (to je takový starší vtip...). Protože, jak vám tento a podobné filmy a ecchi seriály ukáží, když budete dostatečně pasivní, užene vás přes váš odpor nejlepší žena (nejlépe v množném -- ženy, středoškolačky, holčičky pod zákonem, chlapečci -- prostě pro každou vaši sexuální preferenci je na trhu dostatek mangy, anime i filmu). Recept pro tento film je jednoduchý. Představí hlavního hrdinu (což je přehnané slovo) jako zakomplexovaného pitomce s nulovým šarmem. A logicky, takový musí přitahovat supermodelku, kterou obsadíme do role léčitelky komplexů. Hrdina se dokola chová jako idiot bez šance na cokoli počínaje přežitím, léčitelka je chápavá jak kráva a všechno blahosklonně přechází. Zvedá hrdinovi ego tím, že se od něj nehne na krok a oslňuje okolí. Navíc se chová vysoce excentricky a koná nadpřirozené činy. (Pokud je to anime, tak zpravidla má prsa o 1/5 tělesné hmotnosti a soupeří o hrdinu -- ňoumu s několika dalšími supermodelkami, což obvykle končí tím, že se dohodnou a nakonec se o něj střídají). Nakonec se ňouma uvolí a dají si pusu nebo se vezmou za ruce. No, na tohle jsem trochu moc velký..... ||| co se týče tohoto filmu konkrétně, zápletka je mírně inovována a děj se zamotal do časových paradoxů. Ňouma se vzchopí už někdy ve 3/4 a dá najevo, že o ni jeví zájem. Vyskytují se tu asi 3 konce za sebou -- japonský (úplně čirý, včetně východu slunce, to jsem lezl po zdi), hned po něm zopakování části děje, pak hollywoodský a tak... Film je poměrně vysokorozpočtový, triky dobré. Zdejší supermodelka je opravdu parádní volba, navíc je dokonce schopna hrát. Inu, raději se kouknu na něco takového, než na pokus o psychotickou sondu (Saibogujiman kwenchana), nicméně nic pro náročného diváka to není. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Cestovanie v čase s príchuťou romantiky. Teda vlastne romantika s cestovaním v čase. V podstate to bola taká blbinka, ale veľmi milá ... a na Haruku sa úžasne pozeralo, tá je snáď prototyp dokonalej Japonky. Pred koncom na nás vybalili riadnu hromadu sci-fi ... a úplny záver ani nemuseli dávať, mne by smutný koniec nevadil. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film, který se jen tak nevidí, až na pár vyjímek, je to skvěle zpracované s výborným příběhem, který doceníte, až s koncem filmu! Opravdu jsem od tohoto filmu mnoho nečekal, ale hudba je vybraná na jedničku a myslím, že spojit dohromady romantiku a sci-fi se u tohoto snímku, až nadmíru vydařilo. 85 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama