Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem prečo sa kvalitní európski režiséri znova podpisujú pod svoj skvelý nápad upravený pre americké publikum. Pôvodný neskutočne napínavý film sa dostal do amerických vôd, síce z s perfektným obsadením, ale nič nové nepriniesol a skôr to bolo horšie ako originál. Každopádne menej ako 3* neviem dať, lebo Babluaniho nápad s hrou sa mi neskutočne páči. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, u kterého však nechápu jedinou věc - proč jej režizér točil, když už ho jednou točil?! :) Ano, jasně, americká produkce, více peněz, známější tváře - ale.. Mno, na původní (a tipuju autentičtější) verzi se jistě podívám, možná mě překvapí třeba v závěru. Děj filmu nebudu nijak rozvádět - je jasné, že kdyby Vince mohl, své počáteční jednání by si setsakramentsky rozmyslel. ;) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tento námet som už videl vo filme "LIVE!" . No film 13 mi pripadal o dosť lepšie dejovo spracovaný ako LIVE! ,samozrejme hlavnou pointou oboch filmov bola ruská ruleta no z odlišným dejom. Tiež herecké obsadenie pridáva filmu na hodnote, pretože Jason Statham, Mickey Rourke, Curtis "50 Cent" Jackson, Michael Shannon je kombinácia ktorej sa ťažko dá odolať. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nápadem zajímavý příběh, udržující napětí až do konce. I když je to remake ne příliš starého původního film, který jsem neviděl, dá se o něm s klidným svědomím říct, že je koukatelný. Popravdě, nečetl jsem žádné recenze, a vlastně ani o čem by to mělo být. Podíval jsem se na to kvůli Jasonu Stathamovi. Ten, ač je na coveru uprostřed, hraje zde pouze menší roličku, avšak v konečném výsledku je to rolička zásadní. Líbil se mi nápad ruské rulety tak, jak je ukázána tady, dobře je vyzobrazen strach a napjatá atmosféra by se dala krájet, proto lepší tři hvězdy. ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách divák vůbec neví o co jde, čímž Vás film dostane a chcete vidět víc a víc. V další půl hodině už víte o co jde a nastupuje napětí, které jsem ve filmu dlouho nezažil a podtrhují ho přesvědčivé herecké výkony. Poslední půl hodinka už je taková volnější. Nechce to ovšem nad filmem příliš přemýšlet, logika tady příliš nefunguje, ale jen si ho užívat. Povedená jednohubka na jedno použití, nic víc, nic míň. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama