Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

ybuko 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave, ale postupne se dej zacne nekonzistentne tristit, a brzo zacne byt jasne, ze si dokument pouze chystal pudu k propagaci utopickeho Frescova Projektu Venuse. Ze si celou dobu pripravoval divaka, kteremu prostrednictvim projektu Venuse vzapeti jakoby nabizi ze vseho, co do te chvili bylo ve filmu ukazano, vychodisko. To neni moc fer praktika, jsou to metody klasicke nepriznane propagandy, ale budiz. Bohuzel jsou uz v samotnem naznacovani jak by mel onen projekt vypadat videt povazlive trhliny (napr. pevnost viry v to, ze povaha cloveka je dana pouze prostredim, ktere ho behem zivota formuje, a proto vytvorenim idealniho prostredi lze vytvorit idealni spolecnost, Frescovi zavidim). Mam pocit, ze Projekt Venuse spis nez dokonalou utopii skonci necim podobnym dnesni scientologicke cirkvi. Lidem, kterym tenhle film "otevrel oci" bych doporucil vic cist a sledovat soucasne svetove levicove aktivisty, politology, intelektualy a filozofy. Vsechno zajimave co je tady je popisovane i leckde jinde, podstatne vic do hloubky a lepsi formou. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Všetci tí, ktorí tento dokument zavrhujú očividne žiju v raji, kde je všetko krásne, vonave v najlepsiom poriadku. Nikdy sa na vás nespáchala krivda, všetko je tak ako ma byt. Korupcia je len v amerických filmoch nas sa tu netýka! Politici nám chcú dobre dodržujú sľub chudoby, vzdy splnia predvolebne sľuby do bodky! ZOBUDTE SA! Skúste si zobrat z tohoto dokumentu aspoň niečo a ZAMYSLITE sa! Ci naozaj mate pocit, ze sme si tu všetci rovni??? PS: PanBozkari povinne "ODPAD" :-) ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se proste neda obektivne filmove hodnotit a s tim nic nenadelame zde je treba ohodnotit myslenku. Jako takovou to ma velice dobrou ne se vsim co zde bylo receno se da souhlasit a ne vsechno je takove jak je receno. Nicmene pokud nic tak tenhle dokument cloveka urcite zaujme a donuti ho popremyslet nad soucasnym stavem. Jako takove je to proste vynikajici ale clovek proste musi byt ochoten pripustit i jiny pohled a vlastne nazor na soucasny svet. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa nepodarí dosiahnuť úroveň prvého originálu, ale Addendum takýto problém nemá. Formu ťaží z dobrého predchodcu, no s vyleštenejšími tématami, a nedáva nám len otázky, ale aj odpovede. Ak by projektu Venus venovali viac miesta na úkor úvodných (krívajúcich) peňažných témat a záverečných mátrixovských vizualít, mohol to byť najlepší dokument posledných rokov. Aspoň premňa. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je jiný, ale o nic horší, než první. Všechno je to jen o penězích a najdeš je všude, kam se podíváš. Za každým svinstvem, za každou manipulací, za každou lží, kterými tě denně krmí média i politici. A je jen na tobě, zda to chceš vidět nebo si radši v pohodlí obýváku otevřeš pytlík chemických chipsů. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama