Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

verbal 

všechny recenze uživatele

R U READY 4 FREDDY? Středně propečený Alfréd je zpět, aby pár odpudivým teenagerům zase ukázal, co je to spánková deprivace. A to téměř stejně nezáživně, jako "kdovípročtakzvanáklasika". Je to totéž, jako v osmdesátém čtvrtém. Hrdinka(-na) usne, pak za doprovodu "nervydrásající" melodie z otáčivé porcelánové panenky nekonečných dvacet minut bloumá po domě, pak příjde očekávaný BAF a buď je to vyděšený holub, po kterém následuje další dvacetiminutová kalvárie, nebo je to "zaplaťpánbůh" pan Kruger, který ji(ho) a diváka konečně zbaví utrpení. Pan Záliv patrně nestíhá splácet svůj 42+1 v Malibu a než Hasbro rozbije prasátko na další patetickou, předraženou hračkářskou reklamu, revitalizuje své konto parazitováním na dvacet let starých πčovinách. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nie až také strašné, ako sa zdalo. Scenár je vhodne inovovaný a preto aj skúsený fanúšik je napätý, čo sa deje a najmä, čo sa stalo. Prepojenie detí s Kruegerom je zaujímavé (i keď hlúpe, to si to fakt NIKTO nepamätal?), no škoda, že žijeme v dobe, kde všade, kde sú deti je "cool" vtrepať pedofila, a tak aj z Kruegera sa stáva mainstreamový pedofil a nie "iba" úchylný vrah ako v originále (navyše niekto sa inšpiroval Simpsonovcami a Freddy už nie je kotolník ale záhradník!!!). Kameňom úrazu je Jackie Earle Haley, ktorý je inak skvelý herec (čo dokazuje v "nespálených" flashbackoch, ktoré by si zaslúžili väčší priestor), no ako Freddy Krueger je priamo katastrofálny. Haley má čudný hlas, jeho maska je ešte pračudesnejšia, hlášky sú mizerné a ak aj sa nejaká naskytne podáva ju ako treťotriedny imitátor Englunda v amatérskom fanmade filme. A čo je najdôležitejšie, vôbec z neho neide strach. Castingový (a maskérsky) fail na kvadrát. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, kam sme sa to dostali. Pôvodný film od Wesa Cravena som nevidel takže nemôžem zrovnávať ale tento nový remake ma viac zabavil ako videsil. No na to, že je tam R-kový rating, je absencia krvi a gore scén na najvyššej úrovni, to Freddy vs. Jason bol masaker oproti tomuto. Čo sa týka jednotlivých scén tak jedna vražda jednej nemenovanej osoby (pri tejto scéne burácalo celé kino) bola fakt na popukanie (bodaj by nie, keď to vyzeralo ako keď duch znásilnoval Tori Spelling v Scary movie 2). Alebo záverečná scéna a Freddyho "Mokrý sen" kde som sa smial na plné ústa a začínal uvažovať, či nejde náhodou o komédiu. O samotnom Freddym Krugerovi nemá význam nić ani písať, ten na toho starého nemá ani omylom, starý dobrý Robert Englund a jeho démonický look nikto nenahradí. Ale keď som dal remaku Piatok 13-teho 3*, musím dať aj tomuto filmu hoci to nie je žiadna sláva. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to nejmenovalo NoES, možná bych dal tři hvězdy, takhle jsem pěkně nasranej a musím se přemáhat, abych dal aspoň ty dvě. No nebudu úplně krutej, ale bohužel, tohle dnes předběhne pomalu každej druhej slasher. Pro mě je toto trapná vykrádačka jměna, které se v původní sérii vyšplhalo na level, jež se pyšnil úplně jinou sadařinou. 40% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

A Nightmare on Elm Street 2010 je pro mě teda veliké zklamání. Tak odbitý a nudný remake jsem teda nečekal. Kdybych neznal první Noční můru (+všechny díly i FvsJ) a Freddyho ( R.Englund ), tak bych možná dal slabší tři hvězdičky. Takhle dám slabší dvě. Jackie Earle Haley není vůbec špatný herec, ale jako Fredy je nudný, má strašně nepovedenou ( dokonce iritující ) masku a jeho „watchmen chraplák“ se taky k této postavě nehodí. Film je naprosto bez nápadu. Remaky Pátku třináctého a Halloweenu mě bavily daleko více. -4/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Točilo se od 5. května 2009 do 10. července 2009. (Chatterer)
  • Točilo se i ve školách Elk Grove High School a John Hersey High School v Illinois. (Chatterer)
  • Ve filmu lze dvakrát spatřit ceduli s nápisem „Elm Street“, ale nikdy o ní nepadne řeč. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama