Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jakožto individuum, dlouhodobě obývající tento prolhaný svět, beru se shovívavým úsměvem snímek, v němž se někdo stydí za to, že kdysi nesdělil nadřízeným čistou pravdu. Navíc mi dělá jisté potíže litovat ty čestné kluky a holky z Mossadu, takže nemohu jít s hodnocením výš ani kdyby mi to můj filmový nevkus laskavě dovolil. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Necekala bych, ze me bude bavit film o agentech Mossadu, ale strhl me svym stylem vypraveni (stridani casovych linii je skvele a vyusti v necekane rozuzleni, pokud jako ja ignorujete uzvaneny oficialni text distributora), akci, vybornou hudbou a hereckymi vykony mladych predstavitelu. Jedine, co mi vadilo, je absolutni nepodobnost starsich hercu svym predloham. Zvlast Worthington/Hinds. Jedina Mirren byla trochu uveritelna, ackoli herecky me bohuzel neoslovila ani ona. K samotnemu zaveru mam taky vyhrady, akci nuzky bych predelala, ale jinak jsem byla spokojena. Opravdu mi ty temer dve hodiny utekly jako mrknuti oka. Jsou to spis lepsi ctyri, ale za ten prijemny sok z toho, ze si me dokazal ziskat i takovy film, zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, čekal jsem od tohoto filmu poněkud víc, než jsem nakonec dostal, ale stáhle je to velmi dobrá podívaná s několika opravdu napínavými thrillerovými scénami. Zbytek snímku bych už označil spíš jen jako lepší drama se slušným obsazením a nepříliž optimistickou zápletkou a vyvrcholením. Není to už tak dobrý zážitek, jako u Spielbergova Mnichova, ale stojí to za to. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se přikloním k lepšímu, jelikož jsou filmy, které mne bavily méně a stále byly na čtyřech hvězdách. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Madden sa rozhodol film nakrútiť vzápätí po tom, čo mu producent Matthew Vaughn doniesol scenár. Málokedy dostanete do rúk tak prepracovaný a chytrý príbeh, ktorý navyše pracuje s nesmierne širokou škálou emócií. Maddenovi sa zapáčila aj hra s divákmi, ktorá môže celý film držať v neistote. Pre snímku kombinujúcu emocionálne vypäté scény s čistou akčnou jazdou, ktorého hrdinovia v príbehu vystupujú v dvoch rôznych časových rovinách, potreboval Madden výnimočných hercov. A tých sa mu nakoniec podarilo získať. Mladšiu verziu trojlístka agentov si zahrali Jessica Chastain, Sam Worthington a Marton Csokas, ich staršie egá potom oscarová Helen Mirren, na tú istú cenu nominovaný Tom Wilkinson a Ciarán Hinds. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)
  • Ve scéně, kdy agenti odvážejí chirurga z Birkenau v poštovním voze směrem na nádraží, minou tramvaj Tatra T5C5 československé výroby. Ta se ale začala vyrábět až v roce 1978. (spiritus)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama