Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

jo, jo, zas to holyvůdi totálně posrali. Film má velkej potenciál, ale tohle byla skoro šaškárna.

dawe787

dawe787 (hodnocení, recenze)

Furt mi vrtá hlavou, proč ten Vogel při útěku nezavolal anonymní udání z budky a měl by jisté, že pusu zašijí Rachel ruští vojenští chirurgové.

Sasori

Sasori (hodnocení, recenze)

Neznáte někdo jméno skladby, kterou hraje Rachel na klavír předtím, než si užije se Stephanem?

Caesar/

Caesar/ (hodnocení, recenze)

jo a zapoměl jsem-

Ciarán Hinds se spletl a myslel si že stále hraje v peckovém seriálu řím

Caesar/

Caesar/ (hodnocení, recenze)

už ne už mne netrapte s takovejhlema filmama na které se těším a pak jsem zklamanej.stahnul sem si film v dobré kvalitě s titlema a těšil se na Sama W.   a    Helen H. bez jejich hereckejch výkonú film padá do odpadu hlavně díky konci kterej jako co kua wtf? prostě zase nechápu 73 percent na csfd-to se tu všicky ukájíte na judaismu?

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

Film si pro sebe krade Helen Mirren, jak jinak :-) Snímek je natočen decentně a poměrně komorně, přičemž zápletka je zajímavá a nebojím se říci založená na určitých historických podobnostech. Válečné utrpení Židů je zde podáno skrze hon na jednoho nacistického "vraha" z koncentračního tábora Birkenau. Je pravdou, že zřejmě nikdo nežidovského původu si nedokáže představit psychické utrpení Židů během války a krátce po ní (doba života generace dětí obětí). Velmi hodnotné téma a zajímavá studie psychiky zabalená v dramatickém a poměrně napínavém příběhu. Dobře natočené, celkem slušně zahrané, se zajímavým pohledem na problematiku vyrovnávání se s holocaustem. Je pravdou, že některé "dluhy - the debt" se prostě splatit musí, protože jejich váha je prostě moc těžká. 7/10! [5.10.2011_VUE Cinema_Westwood Cross, Antolin Way, Broadstairs, Kent_Velká Británie]

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

StarsFan: Dá se s tebou samozřejmě souhlasit, ovšem nežijeme v dokonalém světě, který si každý ohne dle potřeby. A už vůbec ne na dokonalém webu:-)) Ale mne o tom nemusíš přesvědčovat, pouze ti zprostředkovávám, jak ta věc stojí a leží. Tudíž se smiř s tímhle řešením (opakuji se, jelikož to z níže vypsaného asi stále není jasné): kostrbatým, individuálně a ne zrovna ideálně řešeným opatřením proti hodnocení především před lokální premiérou, stavějícím na distribučních termínech v Česko-Slovensku! Dokončení filmu či uvedení ve světě není kritériem. _ A díky bohu za něj!! Jinak by se opět zbytečně kupila už nyní hodnocení u Girl with the Dragon Tattoo, Hobbita, TDK Rises apod. Víc už asi nemám, snad je to jasné resp. jakožto emigrant můžeš přece emigrovat i virtuálně, když tě ČS web, potažmo lokální distributoři, kteří nedrží krok se státy, kde dané filmy vznikají, diskriminuje. Nebo si požádej o výjimku.
 
mm13: ano, ještě tomu chybí pružnost;-)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

plus plno filmov tú má nahádzané hodnotnia (5* alebo odpad!, nič medzitým) ledva padla prvá klapka, tak ako to blokovanie vlastne funguje?? ... alebo sa skôr blokujú hlavne filmy tesne pred premiérou u nás, po dohode s distribútorom?

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Renton: Ano, jak rikam: Pokud nelze film videt NIKDE, uzavrenemu hodnoceni rozumim. Pokud lze videt NEKDE (treba v zahranici), uz to za bug povazuju. A prave kvuli tomu, ze ceska premiera casto prichazi az nekolik tydnu / mesicu po te zapadoevropske / americke, mi casto chybi trpelivost. Delat si nejake vedlejsi seznamy s poznamkou 'tohle ohodnot na CSFD za tri mesice' se mi nechce a zaroven se mi ani nechce film nehodnotit, protoze CSFD pouzivam predevsim jako svou historickou zpetnou vazbu, abych za par let - az se treba k nejakemu filmu zas obloukem dostanu - vedela, jestli ma smysl podivat se na nej znovu. Tudiz onen fakt, ze filmy jsou ohodnotit az v dobe, kdy jsou v CR v kinech, povazuju za jistou diskriminaci nas emigrantu :-) Navic idiotu, kteri film ohodnoti, aniz by ho videli, se clovek nezbavi nikdy; proste jen sve hodnoceni nahazeji v dobe novinarskych projekci.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

StarsFan: Ber to jak chceš, já tě pouze obeznámil se zdejší praxí – která, netvrdím, že je jakkoliv ideální natož dle tvého pohledu logická. Pokud chceš systémovou změnu (technicky o bug nejde), obrať se k vedení, ale upozorním, že důvod tohoto, byť kostrbatého, řešení je zamezení hodnocení filmu idioty především v době, kdy film ještě nelze NIKDE vidět (pokud zde na webu máš trochu přehled, víš, že to tu byl a je velký problém!). A bohužel se tohle omezení někdy kryje se zahraniční premiérou, kdy česká je až v dohledu týdnů/měsíců. Proto tu trpělivost, už jsem viděl, že se nad tím pozastavuješ u více filmů. Nejpozději před novinářskou projekcí v ČR je hodnocení všude otevřeno, někdy i dříve, ale je to individuální....

alyne

alyne (hodnocení, recenze)

StarsFan: Tak to jsem zvědavá :)
A už máš i otevřené hodnocení.

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Renton: Ja to beru tak, ze procento Cechu a Slovaku zijicich v zahranici neni zrovna zanedbatelne a promita-li se uz film na festivalech nebo bezi-li normalne v kinech, prijde mi logicke otevrit mu hodnoceni. Nehlede na to, ze spousta filmu ma hodnoceni otevreno jeste pred novinarskymi projekcemi v CR (at uz jde o Coriolana, ktery byl zatim jen na Berlinale a MFF v Torontu, nebo Aloise Nebela, ktery donedavna - pokud jste se neznali s tvurci - nesel videt snad nikde). Tudiz z tohohle hlediska fakt, ze film, ktery v zapadni Evrope bezi v kazdem vetsim kine nekolikrat denne, CSFD zakazuje hodnotit, za bug povazuju :-) 
alyne: Zalezi, na co se vetsinou tesis ;-) Neni to nic prevratneho, zapletka je pomerne jednoducha, navic kvuli zapoceti v pritomnosti vis, jak ony tri postavy v minulosti musi dopadnout. Ale je to natocene hezky, a i kdyz hlavni trojice nema tak extremne dulezity a slozity ukol, jak je pro podobne filmy typicke, nechybi tomu jisty prijemny prvek napeti. Jinymi slovy dobre koukatelny nadprumer, ktery je lehce zapomenut. (Ciste z meho hlediska, samozrejme.)

 (hodnocení, recenze)

StarsFan: Přesně tak! Máme se na co těšit?

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Česko-Slovenská DB se - překvapivě assi - řídí v otevírání hodnocení (v případě, že jde film do zdejších kin) až podle daného data a zpřístupnění probíhá až těsně před novinářskou projekcí, většinou.
Jestli jsou země, kde to už běží, tak to tam i hodnoťte;-)) Zde to chce trochu trpělivosti. Není zo bug!

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

viperblade: Ja uz to videla :-) Stejne jako dalsi dva filmy, kterym CSFD jeste nepovolila hodnoceni. V Bugz foru me nicmene ignoruji, tak jsem se rozhodla hodit onu prosbu sem ;-)

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Může někdo otevřít hodnocení? Jsou země, kde už to v kinech běží ;-)

Chipešek

Chipešek (hodnocení, recenze)

podle imdb premiera 30. srpna .. a dokonce to uz i nekdo hodnotil, ale to mi prijde divny - novinarske projekce nebyvaji takhle brzo

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

Je nějaká změna? Nepřehodnotili to? Kdyby toto natočili, určitě by to mělo úspěch :-)

Drednaut

Drednaut (hodnocení, recenze)

Scenár majú na svedomí dvaja šikovníci Matthew Vaughn a Jane Goldman(screenplayovali aj Kick-ass a Stardust) Teraz je len otázne či si s tým matrošom dokáže poradiť aj niekto iný ako Vaughn. Snáď to Madden nepokaká.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Tak ten trailer jede na plné pecky a Madden by to mohl ukočírovat. Uvidíme, u mě zatím převládá optimismus.

SydneyB

SydneyB (hodnocení, recenze)

Schválně jestli Worthington konečně ukáže, že umí zahrát i něco jinýho, doteď hrál pořád to samý.

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama