Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že bude hůř. Jednička je hodně povedená a 20ti procentní rozdíl v hodnocení se musel promítnout. 10 let je na pánech znát, ale pouze co se vzhledu týče. Oba si to dávají velmi slušně i když na jejich mladší já prostě nemají. Vedlejší postavy nejsou nic moc, ale většinu času nenudí. Na agentku se mooc pěkně kouká. Celkově jde o čistý průměr a proto dávám 60 procent. Za jedno podívání to stojí. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Jsem svatý, miluju flaušový kabáty a vlasy ohne trend...tak kde je, kurva, problém? No, miláčci, bude to v tom, že čeho je příliš, toho je zkrátka moc. Jako nemůže Wilema Dafoe se sluchátky a klasikou nahradit kdejaká laciná čůza ve western oblečku a Rocco nemůže být dublován nějakým arabským (nebo kýhovýra) kreténem se šátkem Agassiho, tak je jasné, že bezva irský dupák, ni duplikované fórky a střelecké ekvilibristiky, nemůžou posunout dál biják, který byl naprosto originálním. Nadopovat zmíněný originál a steroidy nabušit scénář, kdy výsledek je pak jen karikaturou toho, co mělo, dle mého skromného a nemocného úsudku, vzniknout, je zhola i vlasatě blbost. Opakování je evidentně tentokrát matkou hlouposti, toť vše. O mrtvý kočce... jaksekurvajmenovala... nemůže bejt ani řeč. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zběsile akční a přesto zoufale nudné. Všichni tak nějak střílí hlava nehlava, chvílemi dokonce i zpomaleně. Neustále vracení děje podmalované říznými rockovými rytmy dost otravuje a záběry, co mají být cool jsou tak překůlované, že ve výsledku se silně přehrávajícími a snad za každým druhým slovem fakujícími herci cool nejsou ani náhodou. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nuda, bída, zklamání. Duffy nepřišel s ničím novým, jen posral vše co fungovalo v původním filmu. Nezáživná zápletka se schovává pod kupou hnoje, ústřední duo doplňuje příšerný mexický sidekick a Julie Benz měla raději zůstat v Dexterově vaně a už nevylézat. Závěrečné cameo s Dafoem je jen trapné. Budu dělat, že jsem to neviděl a nebudu o tom už mluvit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama