Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nuda, bída, zklamání. Duffy nepřišel s ničím novým, jen posral vše co fungovalo v původním filmu. Nezáživná zápletka se schovává pod kupou hnoje, ústřední duo doplňuje příšerný mexický sidekick a Julie Benz měla raději zůstat v Dexterově vaně a už nevylézat. Závěrečné cameo s Dafoem je jen trapné. Budu dělat, že jsem to neviděl a nebudu o tom už mluvit. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Jednotke som Duffymu a jeho bratom nastrkal až päť poctivých hviezd a oni sa za odmenu zavďačia až po desiatich rokoch a to navyše skoro amatérskym kúskom z tej slabšej úrody. Tancujúci Vilko Dafoe (nezabudnuteľná to scénka) bol nahradený pani Julkou Benzovou, ktorú sa, aj keď je sexy, počúvať nedá a pri jej rekonštrukciách mi začali padať vlasy (asi tri) a rozkývali sa mi minimálne dva zuby. Bratia síce aj naďalej pália obojručne, no bohužiaľ bez nápadu a slepými. Káčerko Duffy si mal vopred premyslieť, či vôbec je potrebné natočiť pokračovanie tak skvelého filmu, akým jednotka rozhodne bola. Ono to totiž nie je také jednoduché, ako vybrať suché z nosa a zjesť. 50%. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Metat povedené hlášky a být cool není jenom tak. Musíte prostě mít TO. A tenhle film TO nemá. Od první minuty se nám ale snaží namluvit, že jo. A tlačí při tom tak na pilu, že každá rádobydrsná hláška, každé "fuck" ve větě, je s přibývajícím časem otravnější a trapnější. Když nastoupila na scénu ta kravka, co si hrála na nejultimátnější drsňačku na světě, můj pocit trapnosti nad tímhle filmem stoupl na maximum, tak jsem tuhle zoufalou snahu o drsnost prostě vypnul. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Duffy si dal desetiletou pauzu na pořádné promyšlení příběhu, protože věděl, že film nesmí zapůsobit, že to už diváci jednou viděli. Samozřejmě se zde najde dost podobností s jedničkou, ale vysoká kvalita zůstala nezměněna. Jsem rád, že herecká dvojka zůstala nezměněna, to samé ale nemohu tvrdit o absenci geniální postavy ztvárněné Defoem, která tady jednoduše chyběla. Nechci říct, že by Julia Benz zahrála špatně, ženský element byl příjemnou změnou od jedničky, ale Dafoe se svými hláškami zde chyběl. A to je prostě fakt. Příběh bych zařadil na podobnou metu co jednička, možná malinko slabší, ale hlavní zabiják působil vtipně, přítomnost Collinse coby Mexičana také pobízela k pousmání, návrat trojice policistů z jedničky jsem jednoznačně přivítal, no a Reedus s Flanerym zase perlili. Akce opět nadprůměrná, za ty peníze si neumím představit něco lepšího, krví se rozhodně nešetřilo, zpomalovací scény také potěšily. Závěrečná mega přestřelka kvalitním zakončením, uvidíme, co přinese trojka (doufám, že bude). Konec s návratem Defoea totiž dost navnadil. Dvojka dostává 76 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)

Reklama

Reklama