Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě je jako svatej grál a proto sem dvojku vyhlížel jako křováci v Africe déšť, ale nakonec trošku zklamání. Za prvé desně chybí dokonalej Dafoe, kterýho tu slabě zastupuje Julia Benz a za druhý tubohužel chybí i mega fuckující super borec Rocco, jeho pár vsuvek a flashbacků je jen na takový malý oblíznutí a nahrazuje ho tu celkem trapnej Clifton Collins Jr., ostatně začátek celýho filmu se nese v takovým trošku přiblblým humorným stylu a za moc to nestojí, nicméně když už jsem si řikal, že tohle snad Duffy nemůže myslet vážně, tak se na obrazovce strhne opět typický dokonalý vizuální duffyho akční peklo, s nádhernou kamerou, dokonalýma nápadam, s Normanem Reedusem a Seanem Patrickem Flannerym a jejich dualama a samozřejmě se starým dobrým taťuldou a jeho podkabátovým arzenálem, nicméně ani to nedokáže dokonale vynahradit první celkem nudnou polovinu a to že tu chybí postavy, který dělali z prvního dílu genialitu ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Duffy si dal desetiletou pauzu na pořádné promyšlení příběhu, protože věděl, že film nesmí zapůsobit, že to už diváci jednou viděli. Samozřejmě se zde najde dost podobností s jedničkou, ale vysoká kvalita zůstala nezměněna. Jsem rád, že herecká dvojka zůstala nezměněna, to samé ale nemohu tvrdit o absenci geniální postavy ztvárněné Defoem, která tady jednoduše chyběla. Nechci říct, že by Julia Benz zahrála špatně, ženský element byl příjemnou změnou od jedničky, ale Dafoe se svými hláškami zde chyběl. A to je prostě fakt. Příběh bych zařadil na podobnou metu co jednička, možná malinko slabší, ale hlavní zabiják působil vtipně, přítomnost Collinse coby Mexičana také pobízela k pousmání, návrat trojice policistů z jedničky jsem jednoznačně přivítal, no a Reedus s Flanerym zase perlili. Akce opět nadprůměrná, za ty peníze si neumím představit něco lepšího, krví se rozhodně nešetřilo, zpomalovací scény také potěšily. Závěrečná mega přestřelka kvalitním zakončením, uvidíme, co přinese trojka (doufám, že bude). Konec s návratem Defoea totiž dost navnadil. Dvojka dostává 76 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Slovo „fuck“ bylo použito 136krát. (HellFire)

Reklama

Reklama