Reklama

Reklama

Blood River

  • USA Blood River
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Čerstvo zosobášený párik Summer (Tess Panzer) a Clark (Ian Duncan) si vyrazia na svadobnú cestu do púšte, až kým im dovolenku neskomplikuje autonehoda a ocitnú sa uprostred ničoho. Rozhodnú sa v horúčave putovať pešo do najbližšieho mesta. Unavení a vysilení tam napokon dorazia, avšak zisťujú, že je to mesto duchov: prázdne, opustené, schátralé, a čo je najhoršie, bez vody.
Odrazu sa objaví Joseph (Andrew Howard) a vyzerá to tak, že sú zachránení. Omyl! Joseph nenechá nikoho len tak odísť a postupne sa začínajú odhaľovať desivé a temné tajomstvá, ktoré si nikto nedokáže ani len predstaviť... (ricci.s)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladomanželia počas cesty k svokrovcom havarujú uprostred pustatiny. Keď už sa zdá, že budú na celý vzniknutý problém sami, objaví sa nečakaná "pomoc". No ja si tiež nemôžem pomôcť. Ale mňa film zaujal viac ako som si spočiatku pripúšťal. Najsilnejšou stránkou "Blood River" je jednoznačne príbeh a myšlienka. Škoda, že snímok neobsahuje nejaké to gore. Mohol to byť ešte lepšie zrealizovaný nápad! Inak všetko dokonale vo svojom komente opísal "ricci.s" - 60%. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě "boží messenger" svými kecy dost nebavil, ale čím dál jsem ve stopáži pokročil, tím jsem si ho víc zamiloval. Asi bych ale úplně vypustil úvodní motelový trest a věnoval se výhradně hlavní dvojici (trojici). Tím by se zároveň zkrátila i ta na horor šílená délka. Motiv výborný, herci, jak už jsem říkal hlavně Joe, fakt špica. Někdý bych opravdu rád navštívil takový opuštěné pouštní městečko, samozřejmě za jiných okolností :D. Spokojenost 70% ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Film, pri ktorom treba prevetrať (ako hovorí Herkule Poirot) šedé bunky mozgové. (Asi práve preto má tento film iba 48%, ako je už na ČSFD (ne)dobrým zvykom. Na rozdiel od niektorých kolegov mi neprekáža pomalšie tempo rozjazdu, zlovestný odér sa vznáša nad vyprahnutou krajinou celkom hmatateľne, tak prečo trochu neponaťahovať nervy na škripci. Áno - aj mňa od istého momentu zaujímalo (keď sa Joseph ako duch vyparil od auta s mŕtvolou v kufri a Clark začal chápať, že "pôjde do tuhého"), ako tvorcovia vykľučkujú so zaujímavo rozohranej partie. A pomôcť si "nadprirodzeným motívom" môže divák chápať ako svojho druhu podraz a lacný oslí môstik, ale v Blood River to vynahradí myšlienka (je diabol mimo nás či v nás), presvedčiví herci, sústredená réžia a zopár skutočne zimomravých okamihov. Hodnotil by som tesne nad tri hviezdy, ale dorovnám to do štvorky, lebo premýšľavých horrorov je hriešne málo a tento by si zaslúžil v celkovom ratingu minimálne 60%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hlavním úskalím filmu je výchozí ambice tvůrců vytvořit teologický thriller. Motivy viny, pokání a trestu jsou zde rozehrány na žánrovém půdorysu pouštních filmů s masovými vrahy (Stopař, Kalifornia), ale film troskotá na tom, že tvůrci zápletku vhodnou na krátkometrážní film roztáhli do celovečerního formátu. První polovina filmu se tváří jako "realita", zatímco druhá už je ryzí podobenství, ale přechod není plynulý, nýbrž slouží jako laciný žánrový zvrat. Bohužel zvrat vynuluje veškeré dosavadní vyprávění - doslova vše, co se ve filmu do té doby dělo, v něm být nemuselo a sloužilo jen proto, aby mohl přijít zvrat. Navíc smyslem podobenství je předat určitou myšlenku a postavy jsou v zásadě podružné, protože pouze zastupují určité významy. Ačkoli druhá polovina filmu tedy obsahuje řadu krajně vypjatých scén, současně postrádá působivost, protože začne záhy být jasné, že postavy nejsou reálné a jejich utrpení je pouze obrazem určitých primárních významů. Podobné odpuzující se duality jakoby představovaly samotnou esenci filmu: na jedné straně měli tvůrci evidentně omezené prostředky, ale paradoxně je chabé produkční zázemí patrné především na tom, jak se ho snaží maskovat opulentní vizualitou; práce s žánrem vykazuje nápaditost a snahu přijít s něčím novým, ale výsledné provedení namísto kýžené nevyzpytatelnosti a zničující vypjatosti "Stopaře" či "Kalifornie" paradoxně přichází s krajně prohlédnutelným a principielně schematickým vyprávěním; herci podávají vesměs vynikající výkony, ale zbytečné natahování scén nevyhnutelně vede k tomu, že urputně budovaná čtvrtá stěna spadne a místo postav v krajní situaci divák vidí jen dobré herce. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Blood River je moje třetí setkání s tvorbou Adama Masona. Třikrát šlo o naprosto rozdílné filmy (gorefest, uřvaný vizuál, komorní motlitba) a třikrát mě z toho ve finále bolela hlava. Myšlenka Blood River je dobrá. Zpracování skoro tragické. První 2/3 hororu jsou k uzoufání nudné a jako levnější béčková exhibice kovboje Woodyho Harelsona. Nad zbytkem sice udělám veliké AHÁ, TAKHLE TO TEDA JE - jenže co z toho, když Mason opravdu neumí vyprávět. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama