Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit osobnost a um Bruce Lee, tak bych rozhodně neváhala s hodnocením nejvyšším. Drak přichází je prvním filmem, který jsem s tímto legendárním člověkem zhlédla. Vysoké hodnocení však nemohu udělit příběhu. Ten mi přišel místy nezáživný až plytký, a zde, hodně diskutovatelná závěrečná scéna v zrcadlové místnosti, mi také nepřišla natolik úchvatná, aby si vysloužila mou vysokou pozornost. Bruce má na svém kontě slušný počet filmů, v nichž předváděl své mistrovské kousky, a já věřím, že si mezi nimi jednou najdu ten, na který nikdy nezapomenu. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, takže tohle mělo být zábavné? No vlastně bylo. Hlavně u té scény, jak hejno padouchů postupně útočí na hlavního superhrdinu a vždy počkají, aby nebojoval proti více jak dvěma, jsem se hodně nasmála. Dost úsměvné jsou i ty opičí skřeky hlavního terahrdiny. A příběh? Ten je jen o větším lejnu, než bývá u akčních filmů špatným zvykem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci, záporák, děj, některé hudební melodie -jinak je hudba již přežitek (vysoké tóny jsou odporné)/// Řekl bych že to je klasika a jeden z vrcholů kung-fu filmů. Tedy alespoň v tehdejší době. Dnes už je film zavát pískem času a ani Bruceovi techniky už dnes tolik neoslní. Přesto mě film dost bavil, zajímal a jsem rád, že jsem ho konečně viděl./// Celkem 78%/// ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Enter the Dragon" je můj TOP 3 film, který jsem kdy v životě viděl. Ve třech prvních filmech mám jasno... První "Se7en", druhý "8 MM" a třetí tento... Poslední film předčasně zesnulého mistra bojových umění Bruce Lee se stal základní ikonou pro akční film, zejména pro filmy s bojovou tématikou. Při sledování tohoto filmu se i dnes tají dech před choreografií soubojů, které jsou jasně jedna po druhé detailně propracované a naplánované. Mistr Lee zde ukazuje západu i východu, jak má vypadat kvalitní film s bojovým uměním. Pro milovníky bojového umění klasika a povinnost. Z hlediska filmu jako takového jde o jednoduchý akčňák á la James Bond, kde se Lee vydává na ostrov vyřešit pár problémů s místním mafiánem. Herecké výkony jsou zcela průměrné, ne-li špatné. Ale to lze filmu jistě odpustit, protože nebyl vytvořen pro zážitek jiný, než zážitek z akčních scén a ty jsou na tak profesionální úrovni, že se jim i dnes v žánru bojových filmů těžko něco vyrovná... /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kung-fu kult 70. let Bruce Lee mě po celé dětství míjel - slyšela jsem o něm mluvit, viděla jsem jeho fotky, ba dokonce jsem si nad postel vyvěsila plakát. Ovšem poprvé jsem více než útržek z filmu s touto akční ikonou viděla až včera večer a dopadlo to dle očekávání: "Drak přichází" se s rozpačitým odkašláváním (přesněji za směšně přehnaných zvuků úderů, všemožného povřískávání, chroptění, ječení a kníkání) prošoural okolo a odešel, aniž by vyvolal víc než pozvednuté obočí a pár pobavených uchechtnutí. Málo platné, už mi dávno není dvanáct: šablonovitý příběh, černobílé postavy, herecké výkony na úrovni maňáskového divadla, to v současné době osloví asi jen nejzatvrzelejšího nostalgického fandu. Jako kulisa k usínání film jakž-takž obstál... vlastně při té vzpomínce zívám ještě teď. 39% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Bruce Lee byl omylem při špatném načasování v souboji proti Bob Wallovi pořezán rozbitou lahví. Uměla láhev totiž nebyla k dispozici. (Epistemolog)
  • Bruce Lee byl pokousán hadem, který střežil vchod do drogové laboratoře. Jedové žlázy byly však naštěstí odstraněny. (Epistemolog)
  • Kien Shih, který hraje Hana neuměl anglicky, během natáčení pouze přeříkával repliky, tak jak nejlépe dovedl, ve filmu ho nadaboval Keye Luke. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama