Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som si už takmer istý, že som videl všetko. Muslim počúvajúci metal? Alebo muslim hrajúci v bielej rovnošate? No vau! India, Indonézia, Arabské emiráty, Japonsko, Čína, Brazília (má metalový veľkoobchod - mohli by postaviť aj u nás). Sam Dunn so svojím štábom prešiel drvivú väčšinu miest, v ktorých by si bežný laik len sťažka vedel predstaviť metalovú kultúru. Po všetkých tých sračkách, ktoré som mal možnosť vidieť, môžem len prehlásiť - vďaka Bohu za slobodu prejavu v našej krajine. Viem, že demokracia tiež nie je zrovna dokonalá, ale aspoň nezažívame to čo naši "headbenger" bratia z Blízkeho východu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dobré, ale rozhodně z toho šlo vytřískat mnohem víc, za prvé jsem nepochopil, proč se film zabývá jenom jedním stylem metalu, já jako příznivec symfonickýho metalu, nebo folk metalu bych rozhodně ocenil pár slov třebas o vzájemném prolínání mezi žánry, nebo o co jsou ty které ukázané kapely obohaceny z místních tradic. Ovšem jakožto náhled na metalisty z některých kultur vzešlých funguje převelmi dobře. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn podruhé a celkem i zajímavěji. Po výborném dokumentu Metal: A Headbanger's Journey, který mapoval historii metalu a jeho fanoušky v Americe a v Evropě, se v novém dokumentu podíváme do zemí, ze kterých většinou nepocházejí žádné velké metalové skupiny a západní skupiny, tam někde až donedávna vůbec nehráli, ale přesto se zde urodilo metalové hnutí, i přes všechny překážky, které kladl politický nebo náboženský režim. Podíváme se do Brazílie - jedné z nejvíce metalových zemí. Obrovský festival Rock in Rio, kde je více než 1 milión fanoušků a Sepultura je nejúspěšnější domácí skupina. Dále do Japonska, kde Japonci potvrdili svůj status nejdivnějšího a nejúchylnějšího národa, přes Indii, Činu a Filipíny až po Spojené Arabské Emiráty a Izrael. Velmi zajímavé výpovědí lidí a muzikantů o něčem, s čím se zde patrně nikdy nesetkáme (jako je náboženská policie, mlácení, zákazy a cenzura) a důkaz toho, že i přes kulturní, náboženské, politické a další rozdíly metal sjednocuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Metal je vychytralý potvorák. Našel si cestičku i do míst, která jsou chráněna neprostupnými hranicemi, vírou či zarputilými ochránci tradic. Global metal mi nabídl víc informací, než jsem potřeboval, rozdrnčel struny míň, než jsem nadšeně očekával, ale při celkovém pohledu na věc u mne převládá spokojenost. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přestože, se s metalovou kulturou a hudbou absolutně nesžívám, tak mě překvapilo, že je tento dokument až toliko vyhypovaný. Že by většina uživatelů na ČSFD poslouchala ortodoxně metal? Stačí si vedle sebe postavit téměř jakýkoliv dokument od Errola Morrise a tenhle amatérský pokus nějakého Sama Dunna, který si myslel, že objet svět metalu bude na filmovém materiálu zábavné (nepřipomíná vám to někoho, kdo si to samé myslel o třicetidenním jezení McBurgerů?). Příklad za všechny - mam rozhovor v Číně, co takhle vzít jeho aktéra na Zeď? Hm, to zní jako dobrý a originální nápad, ne? Ne. Jediné světlé okamžiky jsou při konfrontaci s náboženstvím a když Lars Ulrich na kameru vypráví o své lásce k internetu... :-) 40 % ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno