Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Antropologický pohled na rodokmen metalu mi oživil vzpomínky na pradávné hrozičství pod pódiem, na marné pokusy o nárůst bujné kštice i na brilantní vyladění mé virtuální kytary. Jinak bych samozřejmě uvítal kompresi informací do stručnější podoby a dunění metalu od titulků k titulkům, ale jako inspirace pro oprášení starých cédéček je tento dokument naprosto vyhovující. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Dle mého o něco slabší než pozdější Global Metal od stejného autora. Největší devízou je opravdu velké množství slavných jmen přímo před kamerou, i když na druhou stranu je fakt, že tím leckdy utrpí, jak to jen co nejvhodněji nazvat, řekněme heavy metalová mystika. Nezpochybnitelně jsem se ale dozvěděl několik zajímavostí, o kterých jsem neměl předtím ani páru a taky se mi dost zamlouvaly interview s obyčejnými fanoušky. A ačkoliv mi to občas přišlo rozlítané až skoro i místy nepřehledné, tak naopak musím pochválit konec, který to všechno trefně uzavřel. 80 % Oblíbená část- rozhovor s Mayhem ()

Reklama

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Boli časy keď 70% môjho šatníka zívala čiernotou, no odvtedy som obliekanie postupne podriaďoval viac praktickým ako estetickým pravidlám, predsa len je v tom v lete kurevsky horúco. Hudobne som taktiež mierne vymekol, ale hlavne sa viac otvoril rôzným žánrom, často aj takým, nad ktorými by som na strednej len krútil hlavou. Stále si ale rád pustím staré dobré metalové pecky a s radosťou si zaheadbengujem ako za mladi. Vrelo túto činnosť odporúčam každému, okrem iného je to aj skvelý workout na krk a chrbát. Neraz sa mi stalo, že som sa po prepařenej noci zobudil so svalovicou jak Ostrava a to som ani nemusel byť na metalovom koncerte, stačilo zopár skotačivých headbangov vo víre tanca a bolo to. Nechcem si ani predstaviť ake krčiská musia mať borci ktorý si to dávajú na koncerte tak tri krát do týždňa. Stačí sa pozrieť na frontmana Cannibal Corpse a hneď máte predstavu. Ale späť k filmu. Okrem silnej nostalgickej vložky ponúka aj veľké množstvo informácií, podaných tiež ústami takých velikánov ako Tommi Iommi, Bruce Dickinson, Lemmy Kilmister, Dee Snider, Ronnie James Dio, Tom Araya a mnohých ďalších. Odporúčam všetkým fanúšikom nielen metalu ale hudby celkovo. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Super dokument, jen zamrzí, že kromě norského black metalu se zabírá příliš anglosaskou hudební scénou. Chtělo by to alespoň menší pohled na německou speedmetalovou scénu, případně více informací ze skandinávských zemí kromě Norska ještě Švédska a především Finska. Ale i tak spokojenost a ožralí muzikanti z Mayhem dobře pobaví. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před tejdnem sem viděl :Bůh nám žehnej Ozzy, což mě navnadilo se něco málo dozvědět o tom metálu. Jakožto bejvalej metálista, sem se docela těšil. ALE dočkal sem se neskutečný slátaniny, kterou provází týpek, kterýmu bych nevěřil, že má nos mezi vočima, natož, že je to zarputilej metloš. Vlastně se člověk nedozví skoro vůbec nic o skupinách, jen nějaký podivný rozhovory s borcema, který (krom Bruce) nejsou metalový legendy. Pak něco o hadrech a o ženskejch kapelách. Celý to stojí za hovno jako HIP HOP :o). Metál si i takle po letech rád poslechnu, ale už si rači do sebe nenechám valit klíny do hlavy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama