Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

brit84 

všechny recenze uživatele

Chronologicky první film od Sama Dunna a Scota McFadyena. Já ho viděl až naposled:) Je však celkem jedno, jak si filmy pustíte, v každém z nich se dozvíte opravdu hodně zajímavostí o metalu. Tahle série mě fakt baví a jen mě napadlo, kdyby tohle bylo celý třeba o dechovce, asi už bych z toho tak odvařenej nebyl. Tedy, že ne úplně každého tohle zaujme. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument o nejlepší hudbě pod sluncem, Sam vysvětlí vše od základů, ne každej totiž ví, o čem je skutečně metal, protože každá lajcká ovce si myslí, že je to jen blití do mikrofonu. Metal není pro každého, to je jasný, dozvíte se totiž, jak to skutečně bylo a ne jen tak od někoho, zpovídaní budou samotní tvořitelé, Dickinson z Iron Maiden, Dee z Twisted sister, Alice Cooper, Tom Araya ze Slayer, Ulrich z Metallici a plno dalších. Dílo jde do samotných počátků, kdy vše vznikalo a heavy metal se teprve rozkoukával. Toto musí ocenit i zatvrdlý hip hap hopeři. Nádherné vyobrazení jedné z nejlepších kultur, která existuje, žeru mu to i s navijákem a proč? Jsem totiž metalista tělem i duší. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej dokument o metalové hudbě, kterej bych doporučil zejména lidem, kteří o tom nemají ani páru a akorát to pomlouvají atd. Tady máte krásnej nenásilnej přehled o celým spektru metalu, rozhovory s hudebníkama i odborníkama z jiných oblastí (sociologie atd.), kteří to velice pěkně popisujou. P.S.: závidím mu všechny ty rozhovory a setkání se všema těma osobnostma! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bud to cítiš alebo nie. Tak vystihujúce. Headbanger's Journey sa občasne zasekáva. Miestami dokonca vyznieva až nudne. Nie je dokonalý, no rozhodne zaujímavý. Stručné a jasné odpovede na nezodpovedané otázky. Takovej Frequently asked questions (FAQ) of metal. Pre fanúšikov povinnosť, pre nezainteresovaných ..sprievodca metalovej kultúry od a-z. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Co si myslíš, že dělá metalovou komunitu vyjímečnou? Myslím, že především jsme velká rodina, která má jednu společnou řeč - metal. My proti zbytku světa." - Ronnie James Dio ...Sam Dunn se vydává na cestu do světa heavy metalu, aby natočil spoustu cenných a zajímavých názorů od metalových králů a královen, jejich věrných fanoušků a dalších lidí co se pohybují okolo týhle skvostný muziky. Letmo se tu mihla i má oblíbenkyně Doro Pesch. Kvalitní dokument. Jen tak dál Same. :-) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama