Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Bruce a druhou za Chucka. Všechno ostatní je téměř k nevydržení, a to mám HK akční produkci téhle doby opravdu rád. Lee jako režisér ale dokázal obvyklou roztomilou pitomost pozvednout na vyšší level a dočkal jsem se jen k uzoufání nudného žvatlání o hovně a hloupé choreografie "soubojů" neboli idioti v akci i všude kolem. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo zeptal, proč je toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů, těžko bych mu dokázal jednoznačně odpovědět. Bruce Lee je zde vynikající a pro začínajícího Chucka Norrise byla toto možná životní role. Všechny scény jsou tu skvělé a očividně točené s chutí, takže mi nikdy nedovolí, abych se nudil. Také k tomu možná přispívá i závěrečný boj. Chci ještě podotknout, že dost dobře nechápu, proč si tolik lidí myslí, že to nemá děj, ale to je otázka vkusu a názoru. ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Já bych ani tak nekritizoval špatný scénář (to bývá v jistém smyslu často kladem hk filmů), ale prostě fakt, že v Římě se jaksi pro Bruce nevyskytují vážní soupeři. Jistě, že on nikdy nedostává nakládačku a je jednička od začátku, nemusí tudíž půl filmu trénovat a může se tak cele věnovat práci na mytologizaci sebe sama, ale když poti němu stojí banda italských hipíků vedená plesnivým dědkem jehož hlavním pohůnkem je teplý číňan? A pak se nakonec zjeví Chuck, který vůbec není záporákem, ale najatým férovým chlapíkem, a přesto je až nemilosrdně zlikvidován? sice první pořádný souboj, ale sympatie k bruceovi tu skoro polevují. no tedy jak jsem se těšil, tak je to velmi rozpačité... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tang Lung, zvaný Dragon, prichádza pomôcť svojim krajanom priamo do kolísky európskej civilizácie, do Ríma. Vydiera ich miestna mafia, ktorá sa snaží zničiť ich rodinnú, azijskú reštauráciu. Snímok zo zlatého fondu hong kongskej filmovej produkcie. Klasika svojho žánru. Akčný, bojový film so slaboduchým scénarom, hlúpymi dialógmi a s legendárnym majstrom kung-fu Bruce Lee v hlavnej úlohe. Ten vo finálnej scéne, v ruinách Kolosea, nakope aj mladého Chucka Norrisa, ktorý si tu zahral zápornú postavu amerického nájomného bojovníka Colta. *** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

3*, aj to len s prižmúrenými očami ! Natiahnuté to bolo ako sopeľ na rukáve, scenár bol napísaný asi za 4 hodiny, hluchým miest ako maku, záverečná akčná scéna bola naťahovaná asi zámerne kôli tomu, aby sa minutáž vyšplhala ku stovke ..... Na začiatku neostré zábery jednej z kamier. Hudba bola len ako doplnok a nie súčasťou filmu. Bol to môj prvý film s legendou bojovách umení - Brucem Leem a výsledok ? Kyslý úškľabok na tvári .... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Film v Hongkongu trhal žebříčky návštěvnosti a s náklady 130 000 hongkongských dolarů vydělal osmdesát pět milionů dolarů amerických. (Hans.)
  • Štáb musel při natáčení zpomalovat Bruceovy bojové scény, protože byl příliš rychlý. (Caelos)
  • Celý film se natáčel bez zvuku. Zvuk a dabing byl doplněn po natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama