Reklama

Reklama

The Guild

(seriál)
USA, (2007–2013), 8 h 9 min (Minutáž: 3–12 min)

Tvůrci:

Felicia Day

Scénář:

Felicia Day, Jeff Lewis

Hrají:

Felicia Day, Sandeep Parikh, Jeff Lewis, Robin Thorsen, Amy Okuda, Vincent Caso, Brett Sheridan, Wil Wheaton, Viji Nathan, Blake Sheridan, Michele Boyd (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(71)

Krátkometrážní internetový seriál zachycuje osudy skupiny hráčů nejmenované online hry. Ti se mezi sebou zpočátku znají pouze skrze své virtuální avatary a jakákoliv interakce v reálném světě je pro ně takřka nemyslitelná. To všechno se ale rázem změní, když se společensky nepříliš obratný Zaboo (Sandeep Parikh) rozhodne, že on a léčitelka gildy Codex (Felicia Day) jsou jeden druhému souzeni, a k jejímu zděšení se k ní bez ohlášení nastěhuje. (Eterninox)

(více)

Recenze (104)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se veze na vlně popularity nerdských seriálů (IT Crowd, BBT apod.) Felicia Day od něj odrazila svou malou pisatelskou a hereckou kariéru. Čím populárnějším se seriál stává, tím populárnější tváře také přitahuje v rolích speciálních hostů. Tím nejstabilnějším je patrně Wil Wheaton (Wesley Crusher z TNG), který se momentálně s Felicií podílí na tvorbě show o stolních hrách TableTop. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jako MMO pařana byl pro mě tento seriál v podstatě povinnost. Hezky to vystihuje hráče a dopad hry na jejich reálné životy. V pozdějších sériích už měli dost peněz a tak se mohli tvůrci rozšoupnout. Každopádně Vork mě nepřestává udivovat. :D A Felicia, tam snad ani není, co dodat. Prostě kouzelná :) ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Brilantní fandovský nízkorozpočtový kraťoučký seriál, zabývající se jednou guildou, která hraje bezejmennou MMORPG hru a je ukázkou čiré závislosti.. Postupem času se ale seriál rozvíjí i do dalších spekter, přicházejí krize, vztahy se hroutí, neschopnost zapadnout mezi normální lidi občas mrzí a vše je zahráno úžasnými herci neherci.. Samozřejmě úplně nejlepší je hlavní postava seriálu Codex, její úvodní konstatování vždy mají něco do sebe a navíc je opravdu úžasná. Pak je velmi dobrý nespolečenský šéf týmu Vork a zajimavý matka dvou dětí Clara.. Zatím ani jedna epizoda vyloženě nezklamala, jsou sice i slabší, ale díky velmi krátké délce nikdy neomrzí.. Dokonalý seriál ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si sjel první sérii gildy v angličtině a ohodnotil čtyřmi hvězdičkami. Nyní jsem vděčně sáhl po otitulkované verzi a zvedl hodnocení na pět. O čem to svědčí? Možná o tom že moc neumím anglicky, nebo taky o tom, že The Guild je parádní seriál primárně určený na hráče, či aspoň na ty, co aspoň trochu tuší co znamená rpg, lama a farmit. A kdo je nejlepší? No přece Vork! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi byl uživatelem M.a.t.t. doporučen, a když jsem se dozvěděl, že je o hardcore hráčích MMORPG her, bylo mi okamžitě jasný, že mě to bude bavit. Ono je to totiž webseriál, takže epizodky jsou pětiminutové, ani to ne, ale mají v sobě plno pravd a pár polopravd. Sice jsem zase tak hardcore hráč nebyl, takže mě to nedokázalo tolik pohltit, ale plno věcí jsem dokázal pochopit bez problémů, protože těch hardcore hráčů je kolem mně hrozně moc furt. Každopádně bych měl na tvůrce hry skromný dotaz. Jakou že onlajnovku to vůbec hrají? :-)) (7/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Neboť se jedná o webovou tvorbu, všechny díly jsou zdarma ke shlédnutí na YouTube kanálu watchtheguild. (P. J. D.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno