Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z reálného života „Donnieho Brasca“, Joea Pistona, pochází skutečný příběh Patty Mechiorriové, ženy ovdovělé v mladistvém věku, která se nakonec nechala zlomit sousedy a začala prodávat pašované cigarety, aby tak mohla dále finančně podporovat své syny. Brzy mezi Patty a Tonym Lupem „Vlkem“ z kriminální rodiny Columbo dochází k románku, a ona začíná žít život na vysoké noze jako mafiánská panička. Zanedlouho se z ní stal „rodinný kurýr“ přepravující miliony dolarů v praných penězích po celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Babulik 

všechny recenze uživatele

Film ani zďaleka nevyužíva potenciál skutočného príbehu Patty, ktorý by si určite zaslúžil lepšie a hlbšie filmové spracovanie. Príliš plytké, jednoduché, ale stále pozerateľné, aj vďaka solídnemu výkonu Alyssy Milano, ktorú som na "večné veky" (možno unáhlene...) zaškatuľkoval do úloh večne nadržaných Phoebe Halliwellových... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tento film na to, že je to TV film velmi kvalitní. Moc se mi líbila role Alyssy Milano a jako celek to na mě(i když s tématem mafiánů a do podobných dramat s krimi tématikou se vážně nerada hrnu)působilo, že to mělo hlavu a patu a navíc Alysse tato role sedla. Dokážu si představit, že každá dobrá matka by pro své dítě udělala snad cokoliv na světě a díky pohledu malého kluka to pro mě byl o to cennější snímek. Možná se někomu pět hvězdiček bude zdát poněkud přemrštěné hodnocení ale to je můj sklon k tomu, že to co se mi líbilo a něják jsem od toho nic nečekala a vážně mě to překvapilo má pro mě velkou cenu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další z filmových návratů pro mě nebyl zrovna nejlepší, na druhou stranu ale nebyl ani výrazně špatný. Byl prostě průměrný, ale na dvě hvězdičky se mi ho zase shodit nechtělo. Tvůrci provedli zásadní chybu už v obsazení; jak můžete točit film o italské mafii v Americe a neobsadit alespoň do vedlejších rolí Chazze Palminteriho a Joea Viterelliho? V případě druhého jmenovaného to sice chápu, ale nebudeme přece bazírovat na detailech. Příběh jako takový by nebyl špatný, asi by ale potřeboval jiného scénáristu, který by mu vdechl víc života. Po celou dobu jsem měl pocit, že je děj jaksi utažený; působilo to na mě asi tak, jakoby někdo vyrazil do automobilového závodu se zataženou ruční brzdou. Alespoň jsem se ale mohl zase jednou zamyslet nad tím, jak výrazně se organizovaný zločin zapsal do filmové tvorby. Když pominu přímo peníze, vyrostlo na něm celé jedno filmové odvětví zahrnující snad všechny žánry. P.S. Alyssa Milano byla pro hlavní roli dobrou volbou. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dostala nabídku, kterou nemohla odmítnout… Aneb film na téma (kolikrát jsme to již viděli?) vzestupu a pádu v mafiánské rodině. Jenže tentokrát je to vyprávěno z dětského úhlu pohledu a hlavní hrdinkou je žena. Teda spíše matka, která udělá vše proto, aby se jejím dětem žilo lépe. A právě v této roli se mi ohromně líbila Alyssa "říkal někdo, že na prahu 40 nemůžu být sexy?" Milano, která mě snad poprvé přesvědčila, že by mohla utáhnout celý (nejen televizní) film. A je to stále stejný kusanec… :-) Jenže co je to platné, když ani ona, ani charismatem překypující boss v podání Jamese Caana, nevynahradí naprosto trestuhodně promrhaný potenciál, který tu již od začátku filmu byl? Nejednou jsem si říkal, že tohle téma by se neztratilo ani na velkém plátně, kdyby se toho ujal režisér, který se pro točení podobných filmů zřejmě narodil. Takže hlavně kvůli Alysse a Jamesovi dám za tři, ale tenhle film si zařazuju do pomyslné kategorie "slušné, ale mělo to na víc, mnohem víc…“ 50 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Alyssa Milano by to měla dát dohromady s Jasonem Stathamem. Když si představím jejich rodinný kurýrní podnik, Česká pošta i PéPéeLko by pro mě přestaly existovat. Překvapivě snesitelná mafiánská story z ženského pohledu, který je, když nic jiného, tak minimálně sexy. Mít takovouhle mámu, byla by puberta o tolik snazší... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama