Reklama

Reklama

Papírový hrdina

  • USA Paper Man
Trailer

Laskavé komediální drama, které vypráví o nepravděpodobném přátelství neúspěšného spisovatele se středoškolačkou z Long Islandu, která ho učí co to znamená, vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou... Papírový hrdina je inspirativní komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle. Oba jsou nejistí, ostýchající se udělat vstřícný krok a přitom oba hledají přítele, s jehož pomocí by do budoucna snáze kráčeli dál. I když Richard už od dětství na jednoho přítele spoléhá, tento imaginární superhrdina však existuje pouze v jeho hlavě. Po naléhání manželky Claire (Lisa Kudrowová) se Richard přestěhuje na zimu na Long Island, s cílem překonat svůj spisovatelský blok. Právě zde se setkává s Abby, kterou si najme jako chůvu, i když žádné děti nemá. Jejich nové, křehké přátelství je zpečetěno báječnou Abbyinou domácí polévkou, a také její upřímnou radostí a zájmem o Richardovo psaní i o jeho pokusy s origami. Postupně se sbližují a svěřují si své sny i životní těžkosti. S přicházejícím jarem si oba uvědomí, že je čas nechat odejít imaginární kamarády z minulosti a přijmout budoucnost jako nový začátek. A stejně tak přijmout i nové úžasné přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Anchi 

všechny recenze uživatele

"When the world is in peril, when evil surrounds you, when danger..." *door shut* "Okay." Psaní venku, kapitán Excellent vymýšlející absolutně směšné jméno pro hrdinu knihy, zoufalý kapitán Excellent v hromadě listí. Geniálně prťavý kolečko. Závěrečný origami letter, který mě nečekaně zasáhl a možná jsem schopná si z něj i něco odnést vůči sobě (...regarded his solitude as something sacred...). Pro blonďatýho Reynoldse mám jediný slovo - ňuňák. Jinak vcelku klidná, lehce jímavá podívaná na nedělní večer. A "Okay". ()

venison 

všechny recenze uživatele

Sjíždím filmografii Emmy Stone.. Podivínský pán se spisovatelským blokem a mladá dívka, která má za sebou těžkou minulost, spolu navážou přátelský vztah hlavně díky problémům s imaginárními přáteli a tím, že jejich emocionální mentalita je na stejné úrovni.. Celkem nudný příběh na zajímavé téma.. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc.. Na Emmě celý film stojí a leží.. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezávislá lehce komediální dramata patří k mému nejoblíbenějšímu žánrů a ani další jeho zástupce - Paper Man - nezklamal. Je to místy příjemně vtipné, místy depresivní, ale postupně jak deprese, tak vtip vyprchává a film končí vyrovnaně - vlastně jako samotné hlavní postavy. Emma Stone, kvůli které jsem si film pustil především, je opět perfektní, chemie s tak trochu šíleně vypadajícím Jeffem Danielsem funguje skvěle a emoce, které bývají u těchto filmů alfou a omegou, fungují též bezchybně. Škoda jen, že se jisté odhalení nedaří filmu udržet a dá se odtušit vcelku předčasně. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní až trochu dost "creepy," že se čtyřicátník, neúspěšný spisovatel sotva schopen se sám o sebe postarat, zpřátelí se sice taky poněkud zvláštní, ale přesto víceméně normální středoškolačkou, a to ještě za jakých podmínek. Námět tedy velice originální, ale přesto zkrátka dost divný. Postava Ryana Reynoldse byla hodně směšná, Jeff Daniels neodvedl špatný výkon v roli velice divného muže, avšak kdo opravdu zářil? Jednoduchá odpověď: Emma Stone! Kvůli ní jsem si film také pustil. Až na čtyři hvězdičky to nakonec skoro ona sama dotáhnout nedokázala, je to mezi. Byla perfektní, miluji ji, ale opakovat s ní si budu jiné filmy. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Venujem tejto strašnej snímke jej 100.komentár. Mala to byť inšpiratívne komediálna dráma, o jednom neobvyklom priateľstve. Slovíčko - komediálna, si môžeme rovno škrtnúť, pretože počas sledovania tejto snímky sa nie že nezasmejete, ale ani nepousmejete. V neposlednom rade bolo nepekným zistením, že nás nepotešia ani herecké výkony hviezd ako Jeff Daniels, Emma Stone, Lisa Kudrow či Ryan Reynolds. Práve Ryan sa asi musí neuveriteľne hanbiť, že súhlasil s touto snímkou, kde si zahral absolútneho gay-look magora. Ako drámu to môžeme brať všetkými desiatimi, pretože po dopozeraní budete cítiť určitú depresiu. Rozhodne môžeme konštatovať, že sa jedná o malú filmovú katastrofu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama